Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Jäniksen vuosi 2023

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2023

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2023. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

5.4.2022

vieraskirjoitus:

Ikkuna uuteen tietoisuuden aikaan

Kun ihmiskunnassa tapahtuu isoja muutoksia hyvinkin konkreettisesti, muutos on silloin vahvasti käynnissä myös jokaisen ihmisen sisäisessä maailmassa. Meistä jokaisella on omat tapamme toimia stressaavissa muutostilanteissa. Näiden tapojen rakentavuus määrittää sen, koemmeko entistä suurempaa epätoivoa vai entistä suurempaa toivoa tässä ajassa. Omalla suhtautumistavalla on nyt entistä suurempi merkitys.

Isossa turbulenssissa omien toimimattomien toimintamallien kaista viettää helposti sivuluisuun. Vanhojen tapojen ottaessa ohjakset ei ole muuta tehtävissä kuin havahtua ja todeta ajelevansa aivan väärään suuntaan. Silloin täytyy korjata kurssia. Tällaisella hetkellä itsesyytökset astuvat helposti kehiin. Paluumatka takaisin oikealle reitille saattaa myös sisältää paljon sadattelua omaa toimintaa kohtaan.

Saatamme löytää monia syyllisiä ulkopuoleltamme siihen, miksi ajoneuvo on ajautunut omasta hallinnasta

Syyllisiä voivat mielestämme olla sivulliset ohikulkijat aina tiehallintoon ja hallitukseen asti. Kuopat tiellä tai jopa metsän puut on yhtäkkiä helppo nähdä syyllisiksi. Tunnereaktiot ovat inhimillisiä ja voimme toki jäädä haukkumaan väärää puuta, mutta todellisuudessa muutosta omaan kurssiimme emme saa kuin kääntämällä itse ohjauspyörää takaisin oikealle reitille. Myös navigaattoria saatetaan tarvita oikeaan suuntaan palaamiseksi, ja sekin on itse laitettava päälle. Kukaan muu ei voi meitä ohjata omaan sisäiseen suuntaamme.

Itsesyytöksille ei ole tarvetta. Niin kauan kuin meidän vanhat toimintamallimme ovat itsellemme jollain tavalla tarpeellisia, niin kauan me niitä käytämme. Näillä tavoilla on usein tärkeä tehtävä suojata psyykettämme, ja toimia eräänlaisena puskurina sellaisia tunteita vastaan, joita emme vielä ole valmiita kohtaamaan. Kun näistä vanhoista vahingollisista tavoista on oikeasti valmis luopumaan, on jatkossa huomattavasti helpompaa pysyä omassa kurssissaan. Silloin ei jatkuvasti joudu kamppailemaan omia sisäisiä voimiaan vastaan. Hyvin usein on nimittäin niin, että vaikka näemme edessämme oikean reitin, jokin alitajuinen pelko tai sisäinen ohjelmointi kyseenalaistaa sen. Lopulta me taivumme tuon sisäisen ohjelmointimme valtaan, ja se saa toimimaan ilmiselvissäkin asioissa itseämme vastaan.

Sisäisten ohjelmointien vanhat kaistat ovat täynnä erilaisia tunteita

Tunteet luovat toimintaamme. Nuo tunneimpulssit kertovat yleensä menneisyydestä ja niiden ohjaamana suuntana onkin usein luoda lisää menneisyyttä. Alamme näiden menneestä kumpuavien impulssien ohjaamana toteuttaa sitä samaa kaavaa, mikä on saanut meidät menneisyydessäkin kärsimään. Vaikeutena onkin muuttaa tuota joskus ihan solutasolta asti kumpuavaa toimimatonta kaavaa. Auttaakseni itseäni olen kysynyt näissä samaa kehää kiertävissä hetkissä itseltäni kysymyksiä: Mitä yritän tällä toiminnalla ratkaista? Voinko ratkaista sen tällä tavalla ja tätä kautta? Vai onko se pikemminkin asia, joka on ratkaistava sisäisillä tasoilla?

Nykyhetkessä on kollektiivisesti avautunut uusi mahdollisuuksien ikkuna aivan erilaiselle tietoisuudelle ja toiminnalle kuin koskaan aikaisemmin. Mutta me voimme oikeasti ottaa käyttöömme tuon uuden tietoisuuden toimintamallit vasta, kun ei ole enää tarvetta toistaa vanhaa. Vasta silloin, kun olemme oikeasti valmiita kohtaamaan ja päästämään irti vanhoista tunteista ja kivuista, joita menneisyydestämme olemme mukaan varastoineet, tulee tilaa uudelle.

Mitä enemmän pystymme asuttamaan ja kohtaamaan omat tunteemme, sitä vähemmän niitä tarvitsee projisoida itsensä ulkopuolelle

Tämä aika on täynnä suurta turbulenssia, siksi hyvinvointi vaatii sitäkin parempaa vakauttamisjärjestelmää. Kun opettelee laskemaan taakkoja, jotka kuormittavat ja vaikuttavat omaan jaksamiseen, on hyvä löytää keinoja, joilla auttaa itseään. Haastavat ajat tarvitsevat toimivia työkaluja tueksemme. Joskus nämä menetelmät voivat olla niitä maailman yksinkertaisimpia.

Usein me pelkäämme sitä, mitä emme itsessämme halua kohdata. Mutta kun muutoksen kynnyksellä uskallamme kysyä itseltämme isoimmista peloistamme ja kuulla myös vastauksen, olo alkaa helpottaa, ainakin oman kokemukseni mukaan. Vastustus luo usein suurimman paineen. Ja kun sallii pelkonsa ja ikävimmätkin ajatuksensa, voi olla niille vastaanottajana ja kuulijana. Sitähän omat tuntemuksemme lopulta haluavat, tulla kuulluiksi. Ja monesti se oma kuuleminen riittää. Sallimisen ja nähdyksi tulemisen tilassa voimakkaatkin tunteet menettävät suurimman teränsä.

Itselleni toimii myös ajatusvirran kirjoittaminen. Kun on tilanteessa, joka herättää monenlaisia tunteita, kirjoitan usein pari sivua ajatusvirtaa. Päästän ajatukset paperille ulos päästäni ja heti olo kevenee. Tulee tilaa olemiselle ja uusille, usein keveämmille ajatuksille.

Viime aikoina minua on helpottanut myöskin oman kehoni tuntemusten kuuntelu ihan sellaisenaan

En yritä manipuloida hengitystä, en väkisin rentoutua tai olla ajattelematta mitään. Vaan sallin itseni olla juuri sitä, mitä milloinkin olen, ja mitä kehossani juuri sillä hetkellä ilmenee. Sallin jännitykset ja epämukavuudet. On mielenkiintoista seurata, mitä kehossa alkaa tapahtua, kun sille sallii täyden tilan ja rauhan. Erilaisia tuntemuksia liikkuu pitkin kehoa, ja pikkuhiljaa voi huomata, miten erilaisia jännityksiä vapautuu. Joskus, kun emme tee yhtään mitään, tapahtuu eniten. Siksi vaikuttavimmat hoidotkin voivat olla niitä, missä hoito toteutetaan hyvin hienovaraisesti. Olen ottanut myös energiahoitoja nyt normaalia tiheämpään. Se on tuntunut lohdulliselta tuelta, joka kannattelee tässä ajassa. Lisäksi hyvin yksinkertainen tapa lisätä turvan tunnetta on minulle se, kun menen makaamaan sängylle ja keskityn tuntemaan, miten sänky kannattelee minua. Siirrän huomion sängyn ja kehon rajapintaan. Ja tunnen, miten olen kannateltu.

Varsinkin, jos kokee olevansa hyvin väsynyt, tällaiset helpot ja yksinkertaiset harjoitukset voivat lisätä luottamusta. Joskus, kun tunteet lähtevät viemään epärakentavan toiminnan suuntaan, jokin suojeleva osa on saattanut hypätä ohjaksiin. Silloin on hyvä integroida itsensä nykyhetkeen liikuttamalla molempia silmiään kahdeksikon muotoisesti.

Niin yksinkertaisilta ja hölmöiltäkin kuin nämä harjoitukset saattavat kuulostaa, näiden harjoitusten toteuttaminen ei käytännössä ole välttämättä ihan helppoa. Kun sisäinen hätä on suuri, toiminta on reaktiivista. Pyrimme silloin ankarasti suojelemaan itseämme vaikeilta tunteilta. Se on hyvä pyrkimys, mutta keinot siihen ovat usein toimimattomat. Ja lopulta omien tunteidemme sijaan suurempi uhka onkin omasta toiminnasta aiheutuvat seuraukset kuin alkuperäiset tunteemme. Niiden ääreen pysähtyminen, ja rakentavan toiminnan valitseminen, voi olla siis haastavaa. Mutta kun keskitymme asioiden ja toimintatapojen muuttamiseen henkilökohtaisella tasolla, saamme aidosti pysyviä muutoksia aikaan. Muita ihmisiä kun emme voi muuttaa.

Olen jo vanha mies ja kokenut monia vastoinkäymisiä, joista suurin osa ei ole koskaan tapahtunut.
– Mark Twain

Ahdistus saa usein alkunsa kehoreaktiosta

Sydämen ylimääräinen lyönti tai hengityksen pidättäminen voivat olla niitä ensimmäisiä hienovaraisia merkkejä siitä, miten hermostomme reagoi jännityksellä ja pelolla johonkin asiaan. Kun huomaamme kehoreaktion, näemme samalla, miten ajatukset lähtevät siihen mukaan. Ajatuksemme alkavat kehittämään skenaarioita ja mielipahan kierre on valmis.

Meillä on mahdollisuus luoda turvaa ja hyvää oloa itse itsellemme. Näitä keinoja on hyvä harjaannuttaa, jotta niistä voi tulla luonnollisempi osa omaa toimintaa. Jos emme ole tietoisia, me luomme itsellemme usein vain lisää kärsimystä. Pyörittämällä ikäviä ajatuksia me lisäämme stressihormonin tuotantoa omassa kehossa ja pidämme itsemme turvattomuuden kierteessä. Yksi tärkeimpiä asioita oman hyvinvointini kannalta on ollut oppia tuomaan itseni pois ahdistusta lisäävästä negatiivisten ajatusten kierteestä.

On todella tärkeää hyvinvoinnin kannalta oppia luomaan rakentavampia keinoja stressin käsittelyyn kuin sen lisääminen. Kehomme tuottaa mm. monia hyvänolon hormoneja, joita voimme itse omalla toiminnalla saada aikaan.

– SEROTONIINI säätelee ja tasapainottaa mieltä. Ehkäisee masennusta. Tasoittaa tunteiden terävimmät kärjet. Esimerkiksi ulkoilu, valo, hieronta ja käsitöiden tekeminen auttaa tuottamaan serotoniinia. Siihen perustuu, että varsinkin, kun mieli on maassa, kannattaa lähteä ulkoilemaan!


– OKSITOSIINI on rakkaushormoni. Se lisää luottamusta elämään ja itseen. Oksitosiini lisääntyy kosketuksesta. Eläinten silittelystä, halauksesta, hieronnasta, läheisyydestä. Jos sinulla ei ole ketään ketä halata, halaa ja kosketa itseäsi!


– DOPAMIINI tuottaa nautintoa ja mielihyvää. Dopamiini on se, mikä koukuttaa meitä someen. Mutta paljon parempi tapa tuottaa dopamiinia on tanssiminen, laulaminen, keikat, uudet kiehtovat kokemukset. Kokeilepa olla mieli maassa, kun tanssit ja pyörität peppuasi!


– ENDORFIINI luo euforisen olon ja ehkäisee kipua. Endorfiinia erittyy esimerkiksi liikkuessa ja saunoessa. Myös chilin syöminen vapauttaa endorfiinejä. Kun tajusin, että elämästäni puuttuvat lähes kokonaan endorfiinit, sain ison motivaation liikkumiseen ja aloitin juoksuharrastuksen.

Asiat ovat hyvin yksinkertaisia, kun haluamme nähdä ne niin

Mieli tekee asioista hyvin monimutkaisia. Olipa tilanteemme mikä hyvänsä, meillä on valta vaikuttaa omiin tunteisiimme ja mielialaan. Joskus on myllerrettävä vaikeiden tunteiden läpi, mutta kun olemme prosessoimisen jälkeen valmiita, voimme itse tuottaa itsellemme onnellisuushormoneja, jotka auttavat luomaan positiivisen kierteen negatiivisen tilalle. Muutoksesta ja luopumisestakin tulee tuskattomampaa, kun oivallamme, että oikeasti me luovumme vain menneisyyden toistamisesta ja omasta tiedostamattomuudesta uuden edessä. Uusi ovi on jo edessämme, ja voimme astua siitä sisään, kun olemme menneisyydeltämme siihen valmiita.

Sisäinen turva on olennainen tekijä sisäisen rauhan kokemisessa ja tunnesäätelyssä. Mitä haastavampi aika, sitä vakaampaa sisäistä turvaa se vaatii tuekseen. Olen kehittänyt verkkokurssin sisäisen turvan vahvistamisen tueksi. Kurssille olen koonnut niitä keinoja, joiden avulla olen itse onnistunut luomaan ja vahvistamaan sisäistä turvan tunnetta.

Vahvista sisäistä turvallisuuden tunnettasi -verkkokurssini on saanut loistavaa palautetta niin traumaterapian, tunnetaitojen ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta kuin asiakkailtakin. Astron asiakkaana saat minulta kurssin tarjoushintaan 59€ / norm. 69€. Tarjoushinta tulee ostovaiheessa syöttämällä kuponkikohtaan koodi: astro. Tarjous voimassa 5 - 10..2022 asti.

Pääset lukemaan kurssista lisää ja ilmoittautumaan mukaan tästä: 
Sisäisen turvan tunteen vahvistaminen -verkkokurssi

Terveisin
Maiju Palin

Kurssilla on täysi tyytyväisyystakuu

Ellet jostain syystä koe saavasi kurssista apua omaan sisäisen turvallisuutesi kasvuun ja turvattomuuden vähenemiseen ajan myötä, niin palautan maksamasi summan takaisin tilillesi ilman kyselyitä kuluttajasuojan lain mukaisesti.

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Mestari Harun blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...