Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Tiikerin vuosi 2022

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2022

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2022. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

7.9.2021

vieraskirjoitus:

Suurin terveysriski

Katselin muutama kuukausi sitten erittäin mielenkiintoisen videon youtubesta. Sen otsikko oli ”Suurin terveysriski?” Otsikko sai klikkaamaan videon auki ja kiinnostumaan mikä on tuon puhujan mielestä suurin terveysriskimme.

Paljon puhutaan monista terveyteemme vaikuttavista asioista, kuten ruoasta, lisäaineista, GMO:sta, mikromuovista, lääkkeiden haittavaikutuksista, suoliston hyvinvoinnista, masennuksesta, väsyttävästä työkulttuurista, talousvaikeuksista…. Oma veikkaukseni oli, että miehellä on varmasti lisää  asiaa ravinnosta. Vastaus oli kuitenkin paljon mielenkiintoisempi ja monisäikeisempi.

Valitettavasti en enää löytänyt tuota videota tähän linkitettäväksi, mutta mies puhui asioista joita aivan liian vähän nostetaan esille. Videolla puhuneen miehen mukaan suurin terveysriski on auktoriteettiuskovaisuus ja vastuunsiirto omasta elämästämme muille.

Allekirjoitan väitteen suurelta osin. Oman hyvinvointini tielle on tullut suurimmaksi osaksi vain se kun olen pistänyt syrjään oman sisimpäni äänen ja alkanut toimia ulkoisten ehtojen ja normien mukaan. Ulkopuolelta tulee valtavasti ohjeita ihan kaikkeen! Kaikilla on mielipide ja ne mielipiteet voivat olla erittäin ristiriitaisia keskenään. Jos muiden mielipiteiden joukosta yrittää etsiä itselle sopivaa vaihtoehtoa saattaa omat ajatukset mennä entistä enemmän solmuun. Jopa auktoriteettiasemassa olevien ammattilaisten mielipiteet  "oikeasta” ja ”väärästä” eroavat joskus dramaattisesti.

Auktoriteetit tekevät kuuroksi omalle äänelle

Minusta ihmisille opetetaan aivan liian vähän luottamusta omaa vaistoa ja sisäistä ääntä kohtaan. Terve oman äänen kuunteleminen voisi olla avain paljon tasapainoisempaan ja  parempaan elämään. Jokaiselle kun toimiii eri  resepti. Ja sen toimivimman reseptin tietää yleensä parhaiten itse.

Auktoriteetteihin ja sääntöihin tukeutuminen alkaa heti syntymän hetkellä. Kaikkea kasvua ja kehitystä verrataan suhteessa keskivertoon ja ”normaaliin.” Lapsen painoa seurataan neuvolassa tarkasti käyrillä.  Käyrät antavat hyvää osviittaa, mutta eivät ole mikään yksiselitteinen totuus normaalista kehityksestä. Kuitenkin uskomme näihin käyriin joskus enemmän kuin omiin vaistoihimme. Tai ainakin meitä ohjataan uskomaan niihin ja tuollainen alitajuinen ohjelmointi voi mennä syvälle. Jos et pysy ”käyrällä” tiettyjen asioiden suhteen sinussa on oletusarvoisesti jotain vikaa.

Koulussa kaikkien osaamista mitataan samalla arvoasteikolla. Jos ihminen on lahjakas muissa kuin opetettavissa kouluaineissa tai asioissa jotka eivät tule koulumaailmassa esille, nämä kyvyt voi jäädä kokonaan  huomaamatta.

Ihminen ei opi käyttämään omaa potentiaaliaan jos hänet opetetaan uskomaan auktoriteettiin ”joka tietää paremmin.” Monihan meistä elää edelleen ”laulutaidottomana”, ”kömpelönä”, ”tyhmänä” tai muuten vaan vajaana, koska opettaja sanoi joskus niin. Tosiasiassa me annoimme tuon opettajan olla oikeassa, koska annoimme hänen ”tietää paremmin.” Ehkä joku sanoi meille, että opettaja tietää paremmin. Tosiasiassa hän katsoo meitä aina omien lasiensa ja ennakkoluulojensa kautta. Ihminen ei voi myöskään nähdä toisessa sellaista mitä hän ei ymmärrä tai tunnista itsessään. Toisen sanomiset ovat aina heijastus ennen kaikkea sanojasta itsestään.

Mielestäni tärkeämpää kuuliaisuuden opettamisen sijaan olisikin oman ajattelukyvyn kehittäminen. Olisi terveellistä jos kouluympäristössä opettajiakin saisi haastaa enemmän, eikä se kävisi heti itsetunnon päälle. Ihminen jolla on itsetuntoa ei tarvitse paremmuuden kokemusta suhteessa kehenkään. Toisiin arvostavasti ja kunnioittavasti suhtautuva ihminen herättää kunnioitusta luonnostaan.

Niin moni unelma on kuollut ennen kuin on edes syntynyt, juuri siksi, että olemme oppineet uskomaan liikaa auktoriteetteja. Tämä maailma tarvitsee ihmisiä jotka oppivat kuulemaan sisäistä ääntä ulkoisen melun sijaan. Sisimmästä kasvaa oma voimaisuus ja tuo voima on koko ajan meissä. Kunpa jo koulussa opetettaisiin uskomaan siihen enemmän.

Pakko, mikä ihana tekosyy

Käytämme tuota vastuuvapaus lauseketta usein. Teemme jotain ”koska on pakko.” Kun meidän on ”pakko” tehdä jotain ulkoapäin määriteltyä, olemme antaneet vastuun ja määräysvallan elämästämme muille. Jokainen saa säilyttää pakkonsa juuri niin pitkään kuin haluaa eikä se oikeastaan kuulu kenellekään muulle. Mutta itse olen kokenut sen miten täysi vastuu elämästäni vapauttaa minut elämään elämää joka tuntuu omalta ja hyvältä. Tällainen elämä tukee monesti myös ympäristön hyvinvointia.

Vastuu vapauttaa

En voi syyttää siitä ketään jos uuvutan itseni tai toimin itseäni vastaan. Enkä siitä kuinka paljon jätän omia kykyjäni käyttämättä. Muiden syytteleminen olisi omaa vastuun pakoiluani. Itsensä kohtaaminen  ei todellakaan ole aina helppoa, mutta kukaan muu ei voi sitä puolestamme tehdä. Matkalla voi olla todella  paljon kipuja, kun pitää kohdata pelkonsa ja on hyvästeltävä vanha, jota on niin pitkään kantanut mukana. Vanhan joka on saanut  ehkä kärsimään, mutta myös sen joka on rakas, turvallinen ja tuttu.

Jos elämässä haluaa muutoksia, jotain on tehtävä toisin. Itse. Jos jäämme odottelemaan siihen lupia todennäköisesti sairastumme ennen kuin saamme sen.  Muutos omassa elämässä ei koskaan lähde siitä, että käskytämme toisia muuttumaan tai vaadimme toisilta jotakin sellaista mitä sisimmässämme janoamme. Aito muutos tulee siitä, että opettelemme tarjoamaan itsellemme sen mitä aidosti kaipaamme.

Tunnistaaksemme ja luottaaksemme omaan totuutemme, tarvitsemme yhteyden aitoon itseemme. Yhteys aitoon itseen syntyy turvan tunteesta. Jos elämme hätätilasta ja pelosta käsin, harkinnalle ei jää sijaa, joten elämme reaktiivisesti.  Kun saamme nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemuksen aidolle itselle, turva kasvaa. Voimme oppia antamaan tuota hyväksyvää läsnäoloa myös itse itsellemme. Kun opimme luottamaan itseemme, alamme luottaa elämään. Luottamus kasvaa kun huomaamme olevamme vakaasti omalla puolellamme, sen sijaan, että odotamme ulkoisen maailman luovan tarvitsemamme turvan.

Vastuu omasta elämästä on joskus todella pelottava ajatus.  Joudumme kulkemaan läpi oman kivikkoisen peltomme, mutta sillä on myös kääntöpuolensa. Silloin saa myös palkitsevan huumaavana vastapainona kaiken sen voiman ja tiedon, jota tämän matkan kulkeminen antaa ja opettaa. Sekä kyvyn tuntea itsensä. Sitä kautta oppii tuntemaan paremmin myös koko elämän.

On kova työ opetella pois vanhoista tavoistaan, mutta kyllä vanhakin koira voi oppia mitä vain. Ei ehkä yksin, mutta oikeanlaisen tuen avulla. Tarvitsemme itseltämme vapautuksen  tekosyistä elääksemme elämää jonka ansaitsemme ja jonka kokoinen olemme. Olemme kaikki ansainneet itseltämme tuon vapauttavan lauseen itseltämme ”Otan vastuun elämästäni.” Muiden syyttelemisen sijaan, onkin hyvä kääntyä sisäänpäin ja alkaa herkällä vaistolla kuunnella; Mitä juuri nyt tunnen? Mitä nämä tunteet kertovat tarpeistani? Ja miten voin vastata omiin aitoihin tarpeisiini? Kun olemme uskollisia omalle itsellemme, luomme turvaa itsellemme mutta myös ympäristöömme.

Vahvista sisäistä turvallisuuden tunnettasi-verkkokurssi on sinulle, joka haluat vahvistaa omia jalansijoja omassa elämässäsi. Ja sinulle joka haluat oppia tuntemaan enemmän turvaa ilmentää itseäsi rehellisesti ja aidosti tässä maailmassa. Kurssi tarjoaa tietoa, oivalluksia ja harjoituksia sisäisen turvan tunteen vahvistamisen tueksi. Sisäinen turvan tunne on perustarpeemme jonka päälle rakentuu koko elämämme. Hyvinvointi, ihmissuhteet ja taloudellinen tilanne ovat asioita joihin sisäinen turvan tunne vaikuttaa. Sisäistä turvan tunnetta vahvistamalla voimme nousta luonnollisiksi oman elämämme auktoriteeteiksi ja voimahahmoiksi. Turva ja luottamus kulkee käsi kädessä.

Vahvista sisäistä turvallisuuden tunnettasi -verkkokurssini

on saanut loistavaa palautetta niin traumaterapian, tunnetaitojen ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta kuin asiakkailtakin. Astro asiakkaana saat minulta kurssin tarjoushintaan 59€ / norm. 69€. Tarjoushinta tulee ostovaiheessa syöttämällä kohtaan kupongin koodi: astro. Tarjous voimassa 12.9.2021 saakka.

Tilaa kurssi täältä

Terveisin
Maiju Palin

Kurssilla on täysi tyytyväisyystakuu
Ellet jostain syystä koe saavasi kurssista apua omaan sisäisen turvallisuutesi kasvuun ja turvattomuuden vähenemiseen ajan myötä, niin palautan maksamasi summan takaisin tilillesi ilman kyselyitä kuluttajasuojan lain mukaisesti.

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...