Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Tiikerin vuosi 2022

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2022

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2022. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

8.6.2021

vieraskirjoitus:

Tunteiden kokeminen vaatii turvaa

Mitä tarkoittaa, että tunnemme itsemme? Itsetuntemus tarkoittaa, että olemme valmiita katsomaan itseämme syvälle, kaikkiin osiin ja tunteisiin. Ettei ole kohtuuttomasti minäkuvaa vääristäviä asioita, jotka ohittaisimme mukavuudenhalumme vuoksi. Itsetuntemus on sitä, että haluaa katsoa itseään sellaisena kuin on. Yksinkertaistetusti: kun tunnemme itsemme, TUNNEMME tunteemme. Tunteiden kautta opimme tutustumaan itseemme.

 Tunteiden kokemisen kautta saavutamme paljon itsetuntemusta, ja luovumme siitä, mitä emme ole. Kun tunnemme tunteemme läpi, opimme luopumaan vanhoista, ympäristöön liikaa sopeutuneista minätiloista, vääristä uskomuksista ja toisilta kopioiduista tunteistamme. Tuntemalla tunteemme erotamme mikä meissä on totta, ja mikä ei. Tuntemalla aidosti tunteemme, joko luovumme jostain, mikä ei meihin kuulu, tai vahvistamme aitoa ydinminuutta. 

Tunnetaitoja vahvistaessamme erotamme pikkuhiljaa, mikä on omaa aitoa tunnettamme, ja mikä tulee ulkopuoleltamme. Kun tunnemme tunteemme läpi, alamme tunnistaa myös mitä on tunteiden alla. Erotamme sen mistä itse alamme ja mistä alkaa toinen. Kun tunteiden kokemisen sietoikkuna laajenee, oman itsemme kannattelukyky kasvaa. Saavutamme sitä kautta terveen erillisyyden ja yhteyden itseemme. Silloin mahdollistuu myös terve yhteys toisiin ja ympäristöön.

Riippuvuudet hellittävät, kun yhteys itseen vahvistuu

Tunteiden tunteminen on yksi keino yhteyden vahvistamiseen. Yhteys itseemme vahvistuu, kun on läsnä itselleen ja uskaltaa asettua kokemaan rehellisesti sen, mitä kulloinkin tuntee. Tunteita vältellessämme välttelemme samalla yhteyttä itseemme. Vaikka olisimme lahjakkaita välttelijöitä, tarve todelliseen yhteyteen ei kuitenkaan koskaan katoa. Sen tilalle vain tulee sellaisia korvaavia keinoja, joiden kautta emme oikeasti voi kokea yhteyttä, kuten riippuvuudet, materialismi, jatkuva huomion kiinnittäminen toisaalle jonkin suorittamisen tai tekemisen kautta, täydellisyyden tavoittelu... Nämä korvaavat keinot eivät kuitenkaan koskaan täytä aitoa tarvettamme yhteyteen. Siksi niiden parissa voi viettää kohtuuttomasti aikaa silti kokien suurta tyytymättömyyttä.

Kulttuurimme on opettanut vierastamaan tunteita, jopa pitämään niitä uhkaavina

Tunteiden kokeminen voi hetkellisesti tehdä olomme heikoksi, mutta heikommaksi lopulta tekee tunteiden välttely. Kun koemme tunteitamme sellaisina kuin ne meissä tuntuvat, voimme olla hetken aikaa hauraita ja haavoittuvia. Tarvitsemme silloin turvallista tilaa tuntea tunteemme, tilaa, jossa koemme olomme hyväksytyksi. Avaamme itsemme maailmalle kuin viattomat linnunpojat, jotka lähtevät pesästä ensimmäistä kertaa. Tietyille tunteille avautuminen tekee meidät yhtä suojattomiksi. Kun avaudumme uudenlaisille olotiloille ja kokemusmaailmoille itsessämme, avarrumme sellaisille alueille, missä olimme ehkä viimeksi kauan sitten, lapsena, tai ehkemme ole olleet siellä koskaan.

Jos jouduimme sulkeutumaan yhteydestä aitoon minuuteemme jo aikaisessa vaiheessa, meillä ei välttämättä ole mitään muistikuvaa tietynlaisista maisemista itsessämme. Joskus tunteita kokiessa onkin siis kuin lähtisi valloittamaan uutta tuntematonta mannerta. Tarvitsemme tuolle matkalle mukaan seikkailumieltä ja ennakkoluulottomuutta, mutta myös hyvät varusteet.

 

Tunteiden kokemisen prosessi vaatii suojaa ja turvaa

Jo se voi tuoda esteitä tuntemiseen, että meille on opetettu omien tunteiden tuntemisen tekevän meidät epäkelvoiksi, heikoiksi, huonoiksi tai "liian herkiksi”. Kun sisimmässä on tästä uskomuksesta kumpuava soimaava ääni, ei ole helppoa asettua itsensä puolelle tuntemaan ja kokemaan sitä mitä tuntee. Armollisuuttakin siis tarvitaan.

Tunteiden kokemisen hetkellä olemme suojattomia, siksi tarvitsemme siihen turvaa. Niin toisilta kuin myös itseltämme. Turvassa voimme olla sitä mitä olemme, kaikkine tunteinemme. Kun tiedämme, että emme tule nöyryytetyiksi, haukutuiksi, hylätyiksi tai vähätellyiksi tunteissamme, tunteillemme on silloin tilaa ja niitä on helpompi tuntea.

Ihminen voi selviytyä kaikenlaisten tunteiden tuntemisesta. Mutta ihminen ei välttämättä selviä kovin hyvin suojautuessaan ja vältellessään tuntemasta tunteitaan. Jännitykset aiheuttavat kiputiloja ja kremppoja, joiden vuoksi tunteet muuttuvat fyysisiksi vaivoiksi. Nämä vaivat voivat kehittyä lopulta kroonisiksi sairauksiksi.

Tunne itsessään voi olla uhkaavan tuntuinen. Usein varastoidut tunteet juontavat juurensa lapsuuden hetkiin, jolloin olimme auki. Meissä ei ollut vielä suojia ja panssareita kilpinä. Asiat tuntuivat aukinaisessa sydämessämme vahvasti. Kun palaamme näihin lapsuudenaikaisiin tunteisiin tässä hetkessä, on kuin tekisimme aikamatkan menneeseen. Siihen hetkeen, jossa tunne alun perin syntyi. Tunnemme tunteen tästä hetkestä käsin samalla voimalla, millä tunsimme sen, kun olimme herkkä ja avoin lapsi. Tällaisen tunnekokemuksen purkaminen tässä hetkessä voi siksi tuntua uskomattoman todelta. Tuntuu kuin kaikki se musertava häpeä, pettymys, suru tai muu tunne, ja siihen johtaneet tapahtumat, tapahtuisikin juuri tässä ja nyt.

Menneisyys tapahtui jo, mutta tunnetasolla muistamme kaiken kuin se tapahtuisi nyt. Kun tulemme turvaan tähän hetkeen, erotamme, etteivät tunteet ole se uhka. Menneisyyden tapahtumat olivat uhkaavia. Nykyhetkessä ei ole enää vaaraa, ja on turvallista vapauttaa vanhat tunteet nykyhetken kokemisen tieltä. Sisäisen turvan tunteen kokemista voi vahvistaa tulemalla tietoiseksi siitä, mitkä asiat siihen vaikuttavat. Ensin täytyy tulla tietoiseksi turvattomuuden tunteesta, jotta asialle voi tehdä jotain. Sisäisen turvattomuuden tunnistaa esimerkiksi siitä, että on vaikea kokea omia tunteitaan. Jo se auttaa, kun alkaa vahvistaa sisäistä turvaa. Tunteet tulevat luonnollisesti ja pakottamatta esiin, kun sisäinen turva vahvistuu.

Tunteiden tunteminen on tervettä

Tunnekehomme on viisas. Se suojaa psyykettämme liian voimakkailta tunteilta. Niiltä, mitä ei joskus pystynyt käsittelemään. Keho suojaa mieltä ottamalla tunteet varastoon. Tunteet varastoituvat jännityksinä kehoomme ja niitä oppii suojaamaan tietyillä käytösmalleilla, jottei tunne tuntuisi. Kun "vaaralliset" tunteet ovat kehossamme, voimme elää liikaa päämme sisällä niiltä suojautuaksemme. Silloin ajattelemme tunteemme, muttemme välttämättä lainkaan tunne niitä. Ajatusten avulla kontrolloimme sitä, ettemme lipeäisi kehoyhteyteen. Kehollisuuden kautta kun tunteet alkavat usein nousta pintaan.

Kun meissä on tarpeeksi halua ja turvaa, voimme vapauttaa jännitykset ja suojaavat mekanismit, ja tulla esiin enemmän omana itsenämme. Tämän prosessin kautta saamme kosketuksen siihen, kuka olimme silloin, kun emme olleet vielä oppineet suojelemaan sitä mitä olemme. Tämä prosessi on erittäin palkitseva, vaikka se usein kulkee tuskallisten tunteiden kautta. Kun saamme yhteyden aitoon minuuteen, yhteys ympäröivään maailmaan avautuu, ja on helpompi elää sydän auki kaikkine tunteineen.

Tunteet tuntuvat usein uhkaavilta, mutta tosiasiassa ne ovat täysin aineettomia

Tarvitsemme tässä hetkessä turvaa kokea tunteemme, jotta voisimme tuoda kotiin nekin osat ja kokemukset, jotka joskus oli pakko hylätä lapsuuteen. Meidän on palattava tästä hetkestä juuri siihen hylkäämisen hetkeen, missä meidät jätettiin yksin pärjäämään liian vaikeiden kokemusten ja tunteiden kanssa.

Mitä turvallisemmaksi olomme koemme, sen syvemmät ja vaikeammat tunteet nousevat yleensä esiin. Siksi esimerkiksi rakkaussuhteet nostavat esiin varhaisimmat kipumme. Ihmissuhteessa alamme tunnistaa mahdollisuuden turvalliseen tilaan. Tunteet nousevat tietoisuuteen, jotta voisimme tervehtyä ja vapautua niistä. Jotta voisimme lakata elämästä niiden määrittelevää, usein supistavaa elämää.

Olen luonut Vahvista sisäistä turvan tunnetta -verkkokurssin, koska sisäinen turvallisuudentunne on kriittinen tarve ja pohja kaikelle kehitykselle. Tahdon antaa sinulle tämän kurssin avulla työkaluja ja oivalluksia, jotta voit ymmärtää paremmin itseäsi. Tämän kurssin kautta ymmärrät millaisia selviytymismekanismeja sisäinen turvattomuus aiheuttaa, miten voit vapautua niistä ja miten voit vahvistaa sisäistä turvan tunnettasi. Opit myös tunnistamaan omat rajasi ja olemaan itsesi puolella, niin ihmissuhteissa kuin muussakin elämässä.

Jo yli 200 ihmistä on ostanut Vahvista sisäistä turvallisuuden tunnettasi -verkkokurssini ja se on saanut loistavaa palautetta niin traumaterapian, tunnetaitojen ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta kuin asiakkailtakin. Astro asiakkaana saat minulta kurssin tarjoushintaan 59€ / norm. 69€. Tarjoushinta tulee ostovaiheessa syöttämällä kohtaan kupongin koodi: astro. Tarjous voimassa 13.6 saakka.

Terveisin
Maiju Palin

Kurssilla on täysi tyytyväisyystakuu
Ellet jostain syystä koe saavasi kurssista apua omaan sisäisen turvallisuutesi kasvuun ja turvattomuuden vähenemiseen ajan myötä, niin palautan maksamasi summan takaisin tilillesi ilman kyselyitä kuluttajasuojan lain mukaisesti.

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Mestari Harun blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...