Ilmainen Vuosihoroskooppi 2022

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2022 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

11.5.2021

vieraskirjoitus:

Ihmissuhdepeili

Kiintymyssuhdetyylimme määräytyvät sen mukaan, kuinka olemme tulleet kohdatuiksi lapsena. Turvallisesti kiintyneet ovat saaneet lapsuudessaan tulla nähdyksi ja kohdatuksi ennustettavasti. Heidän tarpeisiinsa on vastattu lapsena välittömästi tai sopivan aika-ikkunan sisällä tarpeen ilmenemisestä. Silloin ei ole tarvinnut kannatella yksin liian suuria tunteita tai taakkoja, vaan ajatuksensa ja kokemusmaailmansa on voinut jakaa muiden kanssa. Turvallinen kiintymyssuhde on tärkeä pohja toimiville ihmissuhteille aikuisena. Turvallisen kiintymyssuhteen omaavat ihmiset pystyvät ratkaisemaan konfliktit ja kriisit läsnäolevammin ja paremmassa yhteydessä itseen ja toiseen, ajautumatta hätätilaan.

Ristiriitaisesti kiintynyt, eli englanniksi anxious attachment style (ahdistuneesti kiintynyt), ei taas ole saanut ennustettavaa ja siksi luotettavaa kohtaamista lapsena. Aikuinen on toisinaan ollut lapsen tarpeita varten ja toisessa hetkessä lapsi on joutunut kokemaan vahvaa torjuntaa tai emotionaalista hylkäämistä vanhempansa taholta. Tällöin lapsi on joutunut kannattelemaan liian suuria asioita ja tunteita yksin. Hänen on tarvinnut kehittää suojakseen selviytymisstrategioita selvitäkseen näiden haastavien tunteiden kanssa. Erilaisia strategioita voivat olla esimerkiksi yksin pärjääminen, vetäytyminen yhteydestä, torjunta, aggressio, lamaannus… Nämä toimintamallit palvelivat lapsena, kun muita keinoja ei ollut, mutta aikuisena tällaiset tavat yrittää ratkoa tilanteita aiheuttavat usein vain lisää ongelmia. Lapsen tasolta ei voi ratkoa aikuisten ongelmia. On löydettävä aikuinen sisältään, jotta voisi toimia rakentavasti.

Parisuhde on hyvin usein tiedostamaton peili varhaislapsuudessa opittuihin kiintymyssuhdemalleihin

Nämä mallit juontavat juurensa lapsen ja vanhemman väliseen vuorovaikutukseen ja kohtaamisen dynamiikkaan.

Ahdistus sanana kuvaa mielestäni täydellisen osuvasti ristiriitaisen kiintymyssuhdetyylin herättämiä tunteita. Nämä repivät ahdistuksen tunteet heräävät vahvana ihmissuhteissa. Yksin oleminen voi olla helppoa ja neutraaliakin, mutta kun kuvioon tulee uusi ihminen ja parisuhde, kiintymyssuhdetyyli aktivoituu. Vanhat tunteet saattavat alkaa hallita tilannetta menneestä, vaikka nykyhetkessä kaikki olisikin hyvin. Tilanteeseen saattaa heijastaa oman menneisyytensä vuoksi ongelmia, joita siinä ei ole. Toisaalta saatamme jatkuvasti toistaa lapsuudesta omaa ja vanhempiemme välistä dynamiikkaa parisuhteissa, jotta voisimme tulla siitä tietoiseksi ja parantua.

Yleensä ahdistuneesti eli ristiriitaisesti kiintynyt löytää rinnalleen välttelevän kumppanin. Välttelevän kumppanin kanssa ahdistuneesti kiintynyt pystyy toteuttamaan sellaista kokemusta rakkaudesta, jonka hän omaksui lapsena.

Vetäytyvän kiintymyssuhdetyylin omaava ihminen ei ole saanut kohdatuksi tulemista lapsena,

ja on siksi oppinut pärjäämään yksin omien tunteidensa kanssa. Vetäytyessään henkilö kokee olevansa turvassa. Tunteiden jakaminen ja niiden kohtaaminen yhdessä voi olla välttelevän kiintymyssuhdetyylin omaavalle uhkaavan ja pelottavan tuntuista, koska siihen ei ole koskaan oppinut. Lapsuudessaan ei ole saanut nähdyksi tulemista tai omille tunteille ei ole ollut lupaa ja tilaa. Siksi tunteensa on oppinut piilottamaan muilta ja niiden näyttäminen muille, jo ajatuksen tasollakin, saattaa tuntua pelottavalta ja mahdolliselta hylkäämiskokemukselta. Nuo tunnemuistot tulevat tietenkin lapsuudesta, jolloin koki niin usein hylätyksi tulemista tunnetarpeissaan. Kun emotionaalista hylkäämistä joutui kokemaan toistuvasti, siihen joutui alistumaan. Tällöin lapsi ei enää edes yrittänyt saada nähdyksi tulemista, vaan suojautui vetäytymällä omaan kuoreensa. Tämä vetäytyvä, kipeän tuntuiselta emotionaaliselta hylkäämiskokemukselta suojaava tyyli, kantautuu silloin usein myös aikuisuuteen.

Kun ristiriitaisesti kiintynyt aloittaa ihmissuhteen, hän lukee rakkaudeksi usein epätoivon ja ahdistuksen sävytteiset tunteensa. Tämä ahdistus syntyy pohjimmiltaan siitä, ettei tullut lapsena kohdatuksi täysin omana itsenään. Kun ei tullut kohdatuksi omana itsenään, niin ei syntynyt yhteyttä itsen ja muiden välille. Tämä vajavuus vuorovaikutuksessa synnyttää tuskallisen tunteen, joka jää päälle lapsuudesta. Yhteyttä kaipaa kipeästi, mutta keinot sen luomiseen puuttuvat.

Ahdistuneesti kiintynyt on tottunut lapsuudessaan hakemaan ja etsimään kohdatuksi tulemisen kokemusta, siksi häntä puhuttelee parisuhteissakin tietynlainen epävarmuus. Tuon epävarmuuden aiheuttaman ahdistuksen tunteen tämän kiintymyssuhdemallin omaava henkilö lukee usein rakkauden tunteeksi. Se on rikkirepivän ja pakahduttavan tuntuista kissa ja hiiri -leikkiä, jossa voi kokea tunteitaan äärilaidasta toiseen rakkauden nimissä. Tosiasiassa tällaisessa asetelmassa on aktivoitunut lapsuudesta tuttu selviytymisstrategia oman olemassaolonsa ja hyväksytyksi tulemisen turvaamiseksi. Kun ymmärtää, ettei ahdistuksen tunteella ole mitään tekemistä rakkauden kanssa, voi alkaa eheytyä ahdistuneesta kohti turvallista kiintymyssuhdetyyliä.

Turvallisessa kiintymyssuhteessa mitään jahtaamisleikkiä ei ole

Toinen ihminen on emotionaalisesti saatavilla, tulee kohti, ottaa vastuun siitä, mitä tilanteeseen tuo, ja huolehtii omalta osaltaan turvallisen tilan ja yhteyden säilymisestä parisuhteessa. Turvallinen kiintymyssuhde voi ahdistuneen kiintymyssuhdetyylin omaavan kannalta tuntua tylsältä, epäkiinnostavalta ja platoniselta. Se kun ei herätä ollenkaan niitä tunteita mitä ahdistuneesti kiintynyt on tottunut tuntemaan rakkautena.

Kun oma kiintymyssuhdetyyli eheytyy, ihmissuhteiden dynamiikan alkaa nähdä toisin.

Kun tajusin, miten oma kiintymyssuhdetyylini aktivoitui ihmisten kanssa, jotka olivat aina jossain määrin menossa pois päin, aloin ajatella, että jahtaamisen sijaan minun on hyvä pysähtyä itseni äärelle. Ymmärsin, ettei se kipu, jota näissä suhteissa tunnen, ole intohimoa tai rakkautta, vaan lapsuudesta juontuvaa vaille jäämistä ja yhteydettömyyden kokemusta. Ja tässä hetkessä yhteydettömyyttä ennen kaikkea itseeni. Pysähdyin ja aloin kuulostella, mitä nämä omat tunteeni ja kipuni minulle viestittivät. Kun lopetin jahtaamasta toista, minulle tuli tilaa nähdä itseni. Aloin ottaa oman kipuni vastaan, itkeä suruni ja vaillejääneisyydestä johtuneet kipuni pois. Sen myötä oma kiintymyssuhdetyylini alkoi eheytyä. Turvallinen ihmissuhde alkoi tuntua ainoalta oikealta vaihtoehdolta, ja oli helpompaa rajata kaikki muu pois.

Kiintymyssuhdetyylin voi eheyttää opettelemalla tuomaan itsensä turvaan

On vaihdettava näkökulmaa ja alettava toimia konkreettisesti toisin. Sen sijaan, että kohdistaa huomion ulkopuolelleen – ”miten minä voisin saada toisen ihmisen rakastamaan itseäni” – tuokin huomionsa siihen, miten itse voisi tässä hetkessä suoda itse itselleen tuon rakkauden ja turvan kokemuksen. Millä tavalla voisi olla itselleen turvallinen ja huolehtiva aikuinen tässä hetkessä.

Ahdistuneessa kiintymyssuhdetyylissä turvan tunnetta ja rakkautta haetaan ulkoapäin. Turvallisessa kiintymyssuhteessa koetaan, että rakkaus on itsessä. Turvallisesti kiintynyt kokee sisäisesti, että on jo valmiiksi hyväksytty ja rakastettu, ja on siksi kunnioittavan vastavuoroisen rakkauden arvoinen.

Kiintymyssuhdetyylinsä voi eheyttää tulemalla tietoiseksi omista käyttäytymismalleista ja tekemällä sisäistä työtä niiden eheyttämiseksi.

Olen luonut tänä keväänä verkkokurssin oman sisäisen turvallisuuden tunteen vahvistamiseksi

Tämä kurssi on erittäin hyvä pohja kiintymyssuhdetyylin eheyttämiseksi. Vahvista sisäistä turvan tunnettasi - verkkokurssillani on jo 200 osallistujaa ja olen saanut kurssista pelkästään hyvää palautetta. Jaan kurssilla ne keinot, joilla olen itse oppinut ylläpitämään ja vahvistamaan sisäistä turvan tunnetta omassa elämässäni. Sisäinen turvan tunteen vahvistuminen luo pohjan muuttaa ja eheyttää myös kiintymyssuhdetyyliään. Kiintymyssuhdetyylien muuttaminen vaatii itseltä tietoisuutta siitä, miksi toimii kuten toimii. Uudenlaisen tietoisuuden syntyminen vaatii turvaa, jonka päälle oivallukset syntyvät. Luomalla turvaa omaan elämään pystyy rauhanomaisemmin tarkastelemaan omaa toimintaansa reaktiivisuden sijaan.

Astro asiakkaana saat minulta kurssin tarjoushintaan 59€ / norm. 69€. Tarjoushinta tulee ostovaiheessa syöttämällä kohtaan kupongin koodi: astro

Tarjous on voimassa 16.5.2021 asti.

Voit lukea kurssista lisää ja ilmoittautua mukaan tästä linkistä. 

Terveisin
Maiju Palin

Kurssilla on täysi tyytyväisyystakuu
Ellet jostain syystä koe saavasi kurssista apua omaan sisäisen turvallisuutesi kasvuun ja turvattomuuden vähenemiseen ajan myötä, niin palautan maksamasi summan takaisin tilillesi ilman kyselyitä kuluttajasuojan lain mukaisesti.

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...