Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Tiikerin vuosi 2022

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2022

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2022. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

27.4.2021

vieraskirjoitus:

4 tapaa oppia muistamaan unesi

Ihmisten kuulee sanovan toisinaan, etteivät he näe unia. Tämä harhaluulo johtuu siitä, etteivät he vain muista uniaan. Ihminen näkee joka yö kuitenkin noin kolmesta viiteen eri unta. Unien muistaminen on harjoiteltava taito siinä, missä moni muukin, ja sen voi oppia, jos se ei tule ihan luonnostaan. Kerron tässä kirjoituksessa, miten itse opin muistamaan uniani paremmin noin 20 vuotta sitten, kun kiinnostuin tutkimaan niitä toden teolla.

Aloin pitää unipäiväkirjaa 15-vuotiaana, ja siitä lähtien unet ovat olleet kuin aarreaitta itsetutkiskelussa. Unien maailma on loputtoman kiehtova. Uskon, että se avautuu kaikille, jotka haluavat ymmärtää itseään ja alitajuista maailmaansa enemmän. Ensimmäinen askel unien uskomattomaan maailmaan on se, että alkaa muistaa niitä.

Unien muistamisessa yksi tärkeimpiä seikkoja on mielestäni se, että niistä on ylipäänsä kiinnostunut. Unien kautta voimme oppia aivan äärettömän paljon itsestämme. Jos ihminen pitää unia pelkkänä mielen hölynpölynä ja hyödyttöminä, tarve niiden muistamiseenkaan ei ole varmasti kovin suuri. Mitä enemmän olemme unistamme, ja sitä kautta henkilökohtaisesta kasvustamme, kiinnostuneita, sitä laajemmaksi unienkin maisemat usein muuttuvat. Unet viestivät meille omista todellisista ajatuksistamme, peloistamme, tunne-elämästämme ja tietoisuuden tasosta. Joskus ne kertovat enteitä tulevasta tai viestejä olemassaolevaan tilanteeseen, ja antavat apuja siihen, miten valvemaailmassa olisi hyvä toimia. Unien kautta saamme paljon informaatiota alitajunnasta, johon meillä ei muuten olisi välttämättä mitään yhteyttä. Jos ihminen haluaa ottaa unet yhdeksi itsetutkiskelun välineeksi, ja suhtautuu kiinnostuneena siihen, mitä unistaan voi oppia, unet saavat sitä kautta ansaitsemansa merkityksen ihmisen elämässä. Näin ollen niiden muistamiseenkin on enemmän motivaatiota.

1. Pidä unipäiväkirjaa 

Kun illalla varaa vuoteen viereen kynän ja paperia, tai mielellään oman vihkon unia varten, ja nukahtaa sillä aikomuksella, että aamulla muistaa unensa, unet alkavat muistua koko ajan paremmin ja paremmin. Joka aamu herätessä on hyvä kirjoittaa ylös kaikki se, minkä muistaa edellisyön unistaan. Olkootkin se vaikka kuinka pieni yksityiskohta, se on tärkeä alkuun pääsemiseksi. Vaikka alkuun tuntuisi, ettei muista yöllisestä unesta välttämättä juuri mitään, kirjoittaessa uni alkaa usein palautua pala kerrallaan mieleen. Jos olen ehtinyt jo nousta ja haluan muistaa uneni, teen niin, että menen takaisin sänkyyn makaamaan ja alan kirjoittaa. Yllättäen koko uni saattaa palautua mieleeni aloittaessani kirjoittamisen siitä vähästä, minkä muistan. Se voi olla unessa vallinnut tunne, pieni yksityiskohta unen tapahtumasta, tai maisema, jonka unessa näki. Kirjoittaminen on tehokas keino tehostaa muistamista. Pikkuhiljaa sinäkin huomaat, että muistat yhä selkeämpiä ja pidempiä pätkiä unistasi, kun alat keskittyä niihin.

Olin 15-vuotias, kun kiinnostuin unista toden teolla. Halusin oppia muistamaan uneni, jotta voisin alkaa tutkimaan ja tarkastelemaan niitä enemmän, ja otin silloin avukseni unipäiväkirjan. Itselläni tämä alkoi toimia niin hyvin, että aloin jo viikon kuluessa heräillä 4-5 kertaa yössä. Heräsin siis jokaisen näkemäni unen jälkeen kirjoittamaan ne ylös. Tämä harjoitus osoittautui kohdallani todella tehokkaaksi. Jotta saisin nukuttua tarpeeksi, päätinkin tietoisesti hetkeksi lopettaa unien kirjaamisen kokonaan. Jatkuva heräileminen rauhoittui ja jatkoin unipäiväkirjan pitämistä aina aamuisin. Minulla on edelleen tallella tuo unipäiväkirjani, jossa on varhaisimmat ylös kirjaamani unet tuolta ajalta, 20 vuoden takaa. Silloin aloitin matkani unien kiinnostavaan maailmaan, ja tuo matka jatkuu edelleen. Kirjoitan uniani nykyään enää harvemmin ylös, mutta muistan ne kyllä muutenkin aamuisin yksityiskohtia myöten. Varmasti juuri sen ansiosta, että olen harjoittanut unien muistamisen taitoa niin paljon.

2. Keskustele unistasi 

Unipäiväkirjan kirjoittaminen on helppo ja tehokas tapa oppia parantamaan unien muistamisen kykyä, mutta myös unista keskusteleminen muiden ihmisten kanssa korostaa niiden merkityksellisyyttä. Varsinkin omien unien ymmärtämisen kannalta voi olla joskus todella valaisevaa jakaa niitä muille. Kun uniaan jakaa toisille, niiden merkitys saattaa itsellekin alkaa valjeta aivan uudella tavalla. Lähipiirissäni on aina ollut ihmisiä, joiden kanssa olen voinut jakaa omia unia, ja se on ollut äärettömän hienoa ja palkitsevaa. Jos et tunne ketään, kenelle voisit uniasi jakaa, niin liity perustamaani suljettuun uniryhmään facebookissa, jossa on muitakin unista kiinnostuneita ihmisiä. Voimme siellä auttaa yhdessä toisiamme ymmärtämään ja muistamaan omia uniamme. Löydät ryhmän nimellä Unikerho.

3. Unet ovat rehellinen peili itsetuntemukselle 

Kolmas asia, mikä on tärkeä tällä matkalla, on kiinnostus itsetuntemuksen lisäämiseen, ja rehellinen itsensä tarkastelu. Unissa olemme paljaimmillamme, usein jopa todellisempia kuin valveessa. Tuo todellisuus saattaa tuntua joskus epämukavalta. Itselleen rehellisenä oleminen kun on yksi vaikeimpia asioita elämässä. Monesti haluamme sulkea silmämme koko totuudelta ja nähdä vain kaunistellun version itsestämme. Unet näyttävät meille juuri sen, mikä meidän pitääkin nähdä, jotta voimme kasvaa ja oppia.

Alitajunta ei koskaan valehtele, vaikka se saattaakin naamioida asiat erittäin kryptisiksi, jopa koomisiksi, päivätietoisuudelle usein käsittämättömiksi tarinoiksi. Se, millaisia symboleja unissamme on, ja mitä ne meille lopulta merkitsevät, on omaa unien kieltämme, jonka paras ja oikeastaan ainoa todellinen ratkaisija on aina unennäkijä itse. Toiset voivat vain päätellä ja auttaa lähinnä arvaamaan, mitä uni unennäkijälle itselleen voisi merkitä. Unisymbolit kun eivät tarkoita kaikille samoja asioita, ymmärrämmehän valveessakin asiat hyvin eri tavoin. Vaikka yleispäteviä unien tulkintaan opastavia kirjoja on paljon, niitä kannattaa lukea aina sellaisen suodattimen kautta, että jättää itselleen tilaa tulkita uniaan.

Kun olet todella kiinnostunut kehittämään itsetuntemustasi, unet ovat siihen upea väline. Joka yö näemme unia, joiden kautta voi oppia ja oivaltaa itsestään asioita. Jos sinulla on motivaatiota tutustua rehellisesti itseesi, unien muistamista kannattaa siis harjoitella.

4. Kehitä tietoisuustaitojasi myös hereillä 

Myös meditaatio ja mindfulness valveessa auttavat unien muistamisessa ja unimaailman kehittymisessä. Jos mieli askartelee unissa enimmäkseen arkipäivän tapahtumissa, meditaation avulla tietoisuuttaan voi kohottaa, ja se alkaa näkyä myös unissa. Unistamme voimme helposti päätellä, liikkuuko tietoisuutemme lähinnä menneestä tulevien pelkojen kanssa, arkipäiväisten tilanteiden aiheuttamien huolien parissa vai näemmekö enemmän "suurunia”, eli unia, jotka kuvastavat laajempia kokonaisuuksia ja universaaleja viisauksia. Korkeimmalla tietoisuusasteella unimaailma on lopulta vain energiaa, kun symbolien tarve kokemusmaailman tulkitsemiseen katoaa.

Mitä tietoisempia olemme hereillä, sitä enemmän saamme yhteyttä myös uniimme. Oma elämäntilanne voi myös vaikuttaa unien muistamiseen. Jos joutuu heräämään joka aamu herätyskellon soittoon, unien muistaminen voi olla haastavampaa. Unet kun katoavat herkästi äkillisissä herätyksissä. Yritä kuitenkin varata joka aamu hetki aikaa unien kirjaamiseen ja niihin keskittymiseen.

Joskus unien muistamattomuus saattaa liittyä myös lääkitykseen, päihteiden käyttöön tai sairauteen, mutta jos elämme tervettä elämää itsestämme huolta pitäen, unien muistamiselle ei ole mitään estettä. Eikä sen harjoittaminen ole koskaan liian myöhäistä.

Terveisin
Maiju Palin

Lue myös Seppo Tanhuan blogi: Täysikuu ja hulinavappu
Nyt eletään jännittävää alkuviikkoa Uranuksen tähdittämän Täysikuun kirkkaassa loisteessa. Blogissa myös ajankohtaista juuri nyt video ja tietysti ohjeet keskiviikon live-zoomiin. Tervetuloa lukemaan blogi!

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Mestari Harun blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...