Ilmainen Vuosihoroskooppi 2022

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2022 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

22.4.2021

vieraskirjoitus:

Herkkyys voimavarana

Sisäisen turvan tunteen vahvistaminen on tärkeää omalle henkiselle hyvinvoinnillesi monin eri tavoin. Kun koet sisäistä turvaa elämäntapamuutokset, uuden oppiminen, arki ja työt sujuvat paljon helpommin. Selviytymistilasta käsin eläessä voimavarat kuluu turvattomuuden kompensoimiseen.  Sisäisen turvan vahvistaminen on ollut omassa prosessissani vahvana teemana muutaman vuoden ajan. Olen tutkinut sitä itsessäni ja samalla oivalluksia on herännyt ympäristöstä aiheen tiimoilta. Turvaa voi lähteä kehittämään paremmin kun ymmärtää elävänsä turvattomuudesta.  Kun alkaa erottaa turvallisia asioita turvattomista, alkaa ymmärtää mitkä kaikki asiat elämässä heijastavat sisäistä turvattomuutta. Sisäistä turvattomuutta voi olla vaikea tunnistaa, jos siihen on kasvanut syvälle kiinni lapsuudesta asti. 

Sisäinen turvattomuus heijastuu sellaisilla tavoilla joissa se ei halua paljastua

Se on siis useimmiten päinvastaista toimintaa kuin turvattomuuden näyttämistä. Kohtuuton suorittaminen ja jatkuva tekeminen, epäterveissä ihmissuhteissa pysyminen, paikalleen pysähtymisen pelko ja siitä aiheutuva levottomuus, defensiivisyys ja vahvan esittäminen voi olla kaikki oikeasti sisäistä turvattomuutta. Kun tarkastelemme vallitsevaa normia, huomaamme, että itseasiassa koko kulttuurimme pohjaa pitkälti sisäisen turvattomuuden peittämiseen. Tunteiden näyttämistä pidetään heikkoutena ja suorittamista ihailtavana.

Oikea vahvuus tulee sisäisestä turvan tunteesta ja se näkyy siinä, että voi näyttää myös haavoittuvuuttaan. Sisäistä turvaa kokeva ihminen sallii heikoksi tekevät tunteet, eikä niitä tarvitse naamioida piiloon. Sellainen tapa olla, ei ole ollut kovin suosittua kulttuurissamme. Niinpä olemmekin oppineet luulemaan, että mahdollisimman pärjäävä, kovan tuntuinen defensiivinen tyyppi on esimerkki vahvuudesta. Olemme siis  kasvaneet selviytymään turvattomuudessa.

Tämä uskomus periytyy vahvasti eteenpäin myös lapsillemme, jos emme uskalla näyttää heille, myös meidän, aikuisten ihmisten, olevan herkkiä ja haavoittuvia, tuntevia olentoja. Moni pelkää esim. itkeä lapsensa edessä, tai näyttää omaa haavoittuvuuttaan. Kun lapsi kasvaa kokemaan ja näkemään terveesti ilmaistuja tunteita itsessään ja ympäristössään, sisäinen turva ja vahvuus integroituu hänen perustuksiinsa. Todellisuudeksi muodostuu silloin kokemus, että tunteet kuuluvat elämään ja niiden kanssa eläessä on ihan turvassa.

Sisäisestä turvattomuudesta elettäessä pelätään juuri näitä itsensä heikoksi tuntevia osia

Haavoittuvuuden näyttäminen ja kokeminen vaatii itsen kannattelemisen taitoa. Sellaista turvan tunnetta, että ”tunteet ei vie mukanaan.” Sisäistä turvaa kokeva ihminen pysyy jalan sijoillaan vahvojenkin tunteiden myrskyssä. 

Piiloon jääneet käsittelemättömät tunteet muovaavat elämää ja turvallisuuden tunnetta usein hyvin vinoon suuntaan. Kun tunteet saadaan ilmaistua, ne eivät silloin aiheuta jatkuvia vaikeuksia elämässä.

Heikkous ei ole sitä, että itkettää ja näyttää tunteensa. Se ei ole sitäkään, että joinakin päivinä ei vain jaksa. Energiatasomme vaihtelee ihan luonnostaan. Joka päivä ei siis tarvitse toimia kuin suorittava robotti. Mielestäni tämän näyttäminen lapsilleenkin on erittäin hyvä asia. Silloin hekään eivät kasva kohtuuttomiin vaatimuksiin itseään kohtaan. Kun näkee vanhempiensa suorittavan kuin työjuhdat, saattaa lapselle herätä avuttomuuden ja kyvyttömyyden kokemus siitä, ettei pysty itse samaan. On ihan tervettä ettei pysty toimimaan kuin kone! Sen kertoo tämän hetkinen uupumusaaltokin. Uupumus on yksi merkki sisäisestä turvattomuudesta. Se näkyy siinä, ettemme ole itsemme puolella, vaan haemme hyväksyntää ulkopuolelta. Kun emme uskalla laittaa rajoja omalle jaksamiselle, pitää esittää olevansa pystyvämpi ja kestävämpi. Jossain vaiheessa jaksamiselle tulee kuitenkin seinä vastaan.

Heikkous ei ole herkkyyden näyttämistä, vaan se on mielestäni herkkyyden peittämistä

Mitä suurempi turvan kokemus meillä on, sen vähemmän välitämme oikeasti siitä voiko meitä joku ulkopuolelta vanhingoittaa. Turvaa ei tarvitse etsiä niin paljon ulkopuolelta, silloin kun sitä on sisäisessä maailmassa kylliksi. Heikkouden ja vahvuuden käsitys on mielestäni kulttuurissamme hyvin nurinkurinen ja sen on aika muuttua, jotta voisimme aidosti voida paremmin ihmisyyteen kuuluvine inhimillisyyksinemme. Tarvitsemme ymmärrystä miten voimme vahvistaa sisäistä turvaa. 

Kun lähdetään tarkastelemaan syvemmin mikä on aitoa turvaa ja mikä sen esittämistä, niin vanhat uskomukset kääntyvät päälaelleen. Alamme nähdä toistemme naamioiden taakse. Vihaista ihmistä kohtaan onkin helpompi kokea myötätuntoa, ja kovassa suorittajassa näemme ihailun sijaan rakkaudettomuuden haavan.

Miten turvan tunteeseen kasvetaan ja voiko sitä löytää vielä aikuisiällä?

Lapsena turvan tunteeseen kasvetaan niin, että heikotkin tunteet saavat olla olemassa. Niitä ei tarvitse oppia häpeämään. Kaikki tunteet ovat luonnollisia ja jos lapsi kasvaa ajattelemaan näin perheensä ja vanhempiensa esimerkin avulla, niin siltä osin pohja on kunnossa. Kun vanhemmat oivaltavat, että pelon ja häpeän näyttäminen puhtaana tunteena, ilman päälle liimattua defensiivisen tunteen naamiota, on paljon terveellisempää kuin niiden kieltäminen, tunteista tulee luonnollisia. Tunteiden vapaa virta on yhtä riemullinen asia kuin kevään ensimmäinen vihreä nurmella, se osoittaa vapautta ja tunteiden terveellisyyttä. Silloin  ollaan hyvällä ja luonnollisella pohjalla.

Lapsi oppii mallioppimisen kautta. Jos vanhemmat naamioivat jatkuvasti omat herkkyyden tunteensa kuoren taakse, ja ovat menettäneet kosketuksen itseensä tältä osin, lapsi näkee että heikoksi tekeviä tunteita ei tule näyttää, vaan on turvallisempaa olla piilossa naamioiden takana.

Terve ja tasapainoinen minuus rakentuu itsen hyväksymiselle

Itsessä on tunteita, niitä ei kukaan ihminen saa pois vaikka kuinka haluaisi. Jos käsitys itsestä ja maailmasta rakentuu siihen, että tietyt tunteet eivät ole hyviä, tai niitä ei saa näyttää, elää jatkuvan sisäisen konfliktin tilassa. Tuossa uskomuksessa eläminen on hyvin raskasta, koska silloin joutuu luomaan erilaisia selviytymistrategioita peittääkseen todellisia tunteitaan. Nämä strategiat pohjautuvat siihen,  että pelkoa ja häpeää ei tulisi paljastaneeksi. Toiset ihmiset kehittyvät tässä äärimmäisen taitavaksi. Jopa niin, että hukkaavat yhteyden omiin tunteisiinsa kokonaan. Se on uskomaton taito, mutta enemmän  haitallinen kuin terveellinen omalle hyvinvoinnille.

Kun saa tuntea kaikki tunteensa  ja olla niiden kanssa näkyvä, mikä ihana uusi maailma tuon vapauden myötä tuleekaan näkyviin. Enää ei tarvitse selviytyäkseen keksiä strategioita. Voi kertoa suoraan miltä tuntuu. Voi rakentaa ihmissuhteita, joissa molemmilla on tämä sama hyväksymisen päämäärä. Silloin riemuitsee elämästä uudella tavalla kun energia on vapautunut selviytymisstrategioiden ylläpitämisestä aitoon elämiseen ja kokemiseen.

Jos sisäistä turvan tunnetta haluaa vaalia ja kasvattaa elämässään on aina aloitettava itsestä

Sen tunnistamisesta mitä pakenee suorittamisen ja roolien taakse, ja voisiko aluksi löytyä edes yksi turvapaikka jossa saisi olla heikkonakin kannateltu. Kun on rehellinen ja rakkaudellinen itseään kohtaan ei tarvitse olla kaikkivoipa täydellisen ihmisen kulissi. Mikä helpotus!

Olen tehnyt tänä keväänä verkkokurssin johon olen koonnut ne keinot joilla itse olen onnistunut vahvistamaan sisäistä turvan tunnettani. Vahvista sisäistä turvan tunnettasi – verkkokurssi on nyt myynnissä.

Vahvista sisäisen turvan tunnetta -verkkokurssi

Verkkokurssini on ollut sivuillani myynnissä nyt reilu 4 viikkoa. Kurssille on ilmoittautunut nyt jo iso joukko (lähemmäs 150 henkilöä) sisäisen turvan tunteen vahvistamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Olen saanut kurssista huikeaa palautetta. Sille on antanut siunauksensa myös 25 vuotta traumaterapeuttina toiminut suuresti arvostamani traumaterapeutti. Hän on lukenut kurssin läpi ja sanoi sen olevan hieno kokonaisuus.

Asiat jotka kurssilla kerron, ovat oman eheytymismatkani oivalluksia. Ja toki siellä on tiedettäkin asian tueksi takana. Sisäinen turvan tilan vahvistaminen on käytännön harjoittelua. Se on tulemista itsensä puolelle elämässään. Turvan tila vahvistuu pienistä oivalluksista, jotka ankkuroituvat konkreettiseksi toiminnaksi. Se on käytännössä niiden toimintatapojen tunnistamista, mitkä ylläpitävät turvattomuutta ja uusien turvaa vahvistavien tapojen opettelua.

Tässä muutamia kurssilaisten palautteita kurssista:

"Mä oon tänään ahmien lukenut sun kurssia. 3/4 osaa oon jo lukenut. Jestas, että on kyllä todella mahtava sisältö siinä! Mä oon saanu siitä itelleni niin paljon! Ja aion palata siihen vielä. Toi on kyllä sellaista matskua mikä olisi niin tärkeää saada kaikkien tietoisuuteen. Kylläpä tuli oivalluksia itsestä. Tämä auttoi mua suuresti. Tiedän. Ja tulee vielä auttamaan lisää. Nyt vaan pitää viedä opittua käytäntöön. Ihanan inhimillinen, kannustava ja armollinen kurssi. Kiitos Maiju "

"Lämmin kiitos Ihanasta kurssista. Tämä tuntui turvalliselta ja todelta. Kiitos erityisesti emotionaalisen turvallisuuden selkeyttämisestä kokijan näkökulmasta. Hienoa, että olet tehnyt tämän kurssin meille. Alusta toimii erittäin hyvin ja kurssi oli sopivan pituinen. Suurkiitos. Sisäinen turvallisuuden tunteeni sai tästä kurssista voimaa."

"Kotonani vanhemmat välttelivät kiperistä asioista puhumista. Asia lakaistiin aina maton alle. Olen koko elämäni valinnut rinnalleni väistelijöitä. Toistanut kipeää lapsuuskokemusta. Nyt olen terapiassa ja alan muuttua. Näen jo turvallisia ihmisiä ympärilläni. Tämä on paras matka, minkä voi elämässään tehdä. Upea seikkailu, jonka päämäärällä ei ole väliä. Matka on tärkein."

"Todella tärkeää asiaa tässä oppitunnissa. On meidän vastuullamme tunnistaa omat rajamme ja ilmaista ne ystävällisesti ja selkeästi toisille. Ja sitten, jos olemme ympäristössä, jossa meitä, meidän tarpeitamme ja rajojamme ei kunnioiteta, on tärkeää lähteä pois. Samalla tavalla kuin turvallinen, rakastava äiti vie lapsensa pois ympäristöstä, joka ei ole lapselle turvallinen, meidän täytyy viedä sisäinen lapsemme ja itsemme pois meille vahingollisista tilanteista ja ympäristöistä."

Kurssin kuvaus:

Ulkoisen maailman herättämät tunteet kertovat sisäisestä turvan tai turvattomuuden tilasta. Sen sijaan, että lähtisimme muokkaamaan ulkoisia olosuhteita tai muuttamaan muita ihmisiä, on rakentavampaa kääntyä sisäänpäin ja alkaa vahvistaa omaa sisäistä turvan tilaa. Oma sisäinen tila on se, mihin lopulta voimme ainoastaan täydellä varmuudella vaikuttaa. Ja turvan tilasta käsin saamme myös enemmän ulkoisia muutoksia aikaan kuin pelosta ja turvattomuudesta käsin. Siksi aina itse nykyään kiinnitän huomiotani eniten siihen, miten voisin luoda itselleni enemmän sisäistä turvaa. Sisäisen turvan tunteen ympärille kaikki linjautuu ja järjestyy elämässä sitten aivan kuin itsestään. Sen olen huomannut.

Koska sisäisen turvan kehittymisen kannalta on niin tärkeää ja olennaista, että meillä on terve ja turvallinen yhteys muihin, olen luonut Facebookkiin salaisen ryhmän tätä kurssia varten. Siellä voi jakaa kurssilla käytävistä aiheista nousevia ajatuksia ja pohdintojaan. Tarkoitus on puhua minämuotoisesti, omasta kokemuksesta käsin. Ryhmässä jokainen on oikeassa puhuessaan itsestään, omista tunteistaan käsin. Sen on tarkoitus olla paikka, jossa saa vapaasti tarkastella ajatuksiaan, ja saada myötätuntoista peilausta muilta. Meillä on oikeus muuttaa mielipidettä ja kasvaa ajatuksinemme, se onnistuu parhaiten tutustumalla itseemme sallivien ja tilaa antavien ihmisten keskuudessa. Voimme ryhmässä harjoitella turvallisen tilan luomista ja ylläpitämistä.

Jokainen vaikuttaa ryhmän ilmapiiriin omalla käytöksellään, joten sitouduthan itse ylläpitämään turvaa ryhmässä puhumalla itsestä ja omista tunteista käsin. Muiden tulkitseminen tai muiden arvostelu ei luo turvaa, eikä ole siksi ryhmässä sallittua. Analysointia saa esittää rakentavalla tavalla, jos sitä joku omasta puolestaan pyytää.

Vielä ehtii

Astro.fi:n asiakkaana saat kurssiin minulta tänään vielä tänään to 22.4.2021  klo24.00 saakka:

Astron asiakkaat 55€ / norm 69€.

Tarjoushinta tulee ostovaiheessa syöttämällä kohtaan kupongin koodi: astro

smile TARJOUSTA JATKETTU 25.4.2021 SUNNUNTAI KLO 24:00 ASTI smile.

Ilmoittaudu kurssille tästä

Kurssilla on täysi tyytyväisyystakuu

Ellet jostain syystä koe saavasi kurssista apua omaan sisäisen turvallisuutesi kasvuun ja turvattomuuden vähenemiseen ajan myötä, niin palautan maksamasi summan takaisin tilillesi ilman kyselyitä kuluttajasuojan lain mukaisesti.

Terveisin
Maiju Palin

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...