Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

30.3.2021

vieraskirjoitus:

Arvoristiriita voi johtaa työuupumukseen

Kun ihmisen arvot ovat linjassa oman todellisuuden kanssa, on suurempi mahdollisuus aitoon ja kokonaisvaltaiseen rauhan tunteeseen. Niin moni myy arvonsa ”pakon” edessä ja kärsii siitä, ehkä ymmärtämättä oman kärsimyksensä syytä. Arvoristiriita on kuluttavaa.

Menestyksen saavuttaminen hinnalla millä hyvänsä

on aika harvalla osana omaa arvomaailmaa, mutta suurin osa yrityksistä, ja varsinkin suuryrityksistä, pohjaa arvonsa siihen. Työntekijä on toteuttamassa suuryhtiön arvoja. Olin kerran töissä eräässä tällaisessa työpaikassa. Seinällä oli taulu, jossa luki firman nimi ja sen arvot. Taulussa oli yksi nousua kuvaava viiva eli diagrammi kasvusta. Tämän yhtiön suurin ja ainoa arvo, ainakin se, mitä työntekijöille haluttiin välittää, oli siis jatkuva kasvu. Muut arvot sivuuttava jatkuva kasvu on tuhoisaa muulle elämälle. Olin silloin täysin arvojeni vastaisessa työpaikassa.

Kun ihmiselle on tärkeää esimerkiksi ekologisuus tai lähimmäisen rakkaus, ja hän työssään joutuu toimimaan arvojansa vastaan, nykymaailmassa usein hyvin räikeästikin, arvoristiriita sisimmässä voi painaa mieltä ja lopulta se uuvuttaa. Työuupumus juontaakin juurensa perimmiltään monesti juuri arvoristiriidasta. Sydämen kutsumusta toteuttaessaan työ useimmiten antaa energiaa, koska se on täysin omien arvojen mukaista työtä. Työ, jota määrittelee palkka tai jokin muu pelkästään ulkoinen tekijä, voi olla suuressa ristiriidassa omiin arvoihin.

Joskus olosuhteet oman kutsumuksen toteuttamiselle on ulkoapäin määritelty,

joten myös se voi luoda arvoristiriitaa. Esimerkiksi hoitotyössä ei välttämättä pääse toteuttamaan niin laadukasta ja kunnioittavaa hoitoa asiakkailleen kuin aidosti haluaisi. Hoitotyö voi olla vain välttämättömien toimenpiteiden suorittamista ja oireiden suitsimista resurssipulasta johtuen. Tämän takia moni kärsii hoitoalalla jatkuvaa ja uuvuttavaakin arvoristiriitaa.

Helposti sanotaan, että omien arvojen mukainen elämä ei nykymaailmassa ole oikein mahdollista, ainahan pitää ”myydä ainakin pieni pala omaa sielua.” Se ei pidä paikkaansa. Voimme todellakin valita arvojemme mukaisen elämän, ja uskon, että se on kaikista terveellisin valinta niin itselle kuin ympäristöllekin. Me määrittelemme maailmaa omalla toiminnallamme.

Meillä ei oikeastaan olisi enempää varaa toimia arvojamme vastaan. Arvot kertovat usein sen, mikä on oikein. Arvojen mukaan toimiminen nostaa moraalin käytäntöön. Niin kauan kuin toimimme arvojamme vastaan, sallimme hiljaisesti maailman tuhon.

Arvokysymys saattaa vaikuttaa nopeasti ajateltuna helposti ohitettavalta, vain henkilökohtaiselta asialta tai pikkujutulta, mutta se on oikeastaan todella iso asia, joka luo kaikkien elämää. Arvokysymys on kaikkien yhteinen asia, ei vain yksilön asia.

Olen viime vuosina alkanut kirkastaa yhä enemmän omia arvojani ja toimia niiden mukaan

Vaikutus on ollut huima. Tekemiseni on vienyt minua pikkuhiljaa juuri sinne, missä on kokonaisvaltaisemmin parempi olla. En ehkä edes aiemmin uskonut arvojeni mukaisen työn mahdollisuuteen, mutta nyt se on todellisempaa kuin uskalsin unelmoida. Saan tehdä sitä, mistä nautin, ja siitä on ehkä apua muillekin. Arvojen mukainen elämä on itselleni siis mahdollista, vaikka se vaatikin paljon itsetutkiskelua, omien pelkojen kohtaamista ja uskomusten muuttamista.

Salliminen, myötätunto ja itseni hyväksyminen on lopulta askel kerrallaan vienyt oikeiden asioiden äärelle. Juuri sinne minne meistä suurin osa toiminnallaan kai lopulta haluaakin tähdätä eli syvempään merkityksellisyyden, rauhan, tasapainon ja onnellisuuden kokemukseen elämässä.

Terveisin
Maiju Palin

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Seppo Tanhua Special

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...