Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

16.3.2021

vieraskirjoitus:

Harjoitus joka muutti elämäni

Otsikko lupaa paljon, mutta voin seisoa sen takana. Kerron teille harjoituksesta, jonka avulla elämäni muuttui. Harjoitus on hyvin yksinkertainen, mutta sen toteuttaminen ei välttämättä ole sitä kaikille. Ei ainakaan itselleni ollut. Tein tämän harjoituksen ensimmäistä kertaa vuonna 2011, ja sen jälkeen elämäni muuttui monella tavalla. Muutos ei tapahtunut yhdessä yössä, ja tavallaan tapahtui. Sitä on vaikea pukea sanoiksi, se täytyy kokea itse.

Olen kokenut elämäni aikani paljon erilaisia asioita: olen matkustellut ympäriinsä, opiskellut eri aloja, tehnyt erilaisia töitä, ystävystynyt moniin ihmisiin ja paljon muuta, mutta mikään näistä ei ole ollut samalla tavalla niin syvällisellä tasolla mullistuttava, rikastuttava ja onnellistuttava kuin EI MINKÄÄN tekeminen.

Tässä harjoituksessa ei siis tehdä mitään. Ja kyllä, se on ollut minulle kaikkein tehokkain harjoitus kaikista!

Tässä harjoituksessa istutaan hiljaa paikallaan tunti. Joka päivä. Siihen sitoudutaan yhden viikon ajan. On maailman yksinkertaisin ja samalla vaikein asia istua paikallaan ja seurata hengitystään. Istua paikallaan ja vain olla. Tunnin kerrallaan, yhden viikon ajan, joka päivä.

Voin sanoa täysin vilpittömän rehellisesti, että yksi ratkaisevimmista asioista koko elämäni kannalta oli se, kun päätin istua joka päivä yhden tunnin paikallaan seitsemän päivän ajan. Tätä ennen olin meditoinut sen verran kuin se itselleni sopi. Joskus 15 tai 30 minuuttia. Olin aina ajatellut meditaation myös muunakin kuin istumisena ja hengityksen seuraamisena, ajatuksettoman tilan löytämisenä.

Meditaatio voi olla myös luontokävely, tiskaamista, siivoamista, puiden lehtien katselemista, koiran kanssa lenkkeilyä, lapsen kanssa leikkimistä. Meditaatio on läsnäolon harjoittamista, mielen vallan alta murtautumista tähän hetkeen. Meditaation kautta pystyy kehittämään elämästä nauttimisen kykyä, joka tulee hetkeen pysähtymisestä.

Mutta juuri se päätös, että todella sitouduin noudattamaan tätä sääntöä, istumaan tunnin paikallani tekemättä yhtään mitään joka päivä säännöllisesti, vapautti minua suuresti. Se oli jonkinlainen käännekohta pois mieleni vallasta – mielettömyyteen.

Ei minkään tekeminen ja sen huolellinen harjoittelu on ollut merkittävintä, mitä olen tehnyt elämässäni.
Kun pääsen kiinni mieleni takana olevaan tyhjyyteen, hiljaisuuden ja rauhan tilaan, KAIKKI vain on... sanoinkuvaamatonta. On vaikea selittää, minkälainen on tila, jossa sanat eivät merkitse, vain oleminen merkitsee, joten en edes yritä. Halusin vain jakaa tämän harjoituksen ja kokemuksen kanssasi, sillä se on matkallani ollut eräs merkityksellisimpiä hetkiä.

Tuo viikko muutti minussa jotain ratkaisevasti. Kyse ei ollut siitä, että tavoittelisin mielenrauhaa ja ajatuksettomuutta. Kyse ei ollut minkään muunlaisten tavoitteiden asettamisesta tuolle viikolle kuin sen, että tein jotain täysin erilaista, mitä olin koskaan tehnyt, ja sitouduin päätökseeni. Sitouduin istumaan tunnin hiljaa paikallani kaikista maailman tekosyistä huolimatta. Jos päivä oli venynyt pitkäksi ja minua väsytti, en antanut sen estää. Tein silti sen, minkä itselleni olin luvannut.

Voimme luoda meditaatiosta päivittäisen rutiinin joka aamu tai ilta, voimme noudattaa jotakin kaavaa, millä meditoimme, mutta se ei mielestäni toimi pidemmällä aikavälillä, se saattaa jopa olla vaikutukseltaan päinvastainen kuin mitä sillä halutaan tavoittaa. Se saattaa luoda pakonomaisuutta rutiineihin, vaikka meditaation tarkoitus on syvimmillään mielestäni lisätä rauhaa ja läsnäolon kykyä tavalliseen elämään. Siitä saattaa siis tulla riippuvaiseksi. Ihminen voi alkaa kokea, ettei voi hyvin ilman meditaatiota. Tai meditoimisessa pitää olla tietyt olosuhteet. Pitää istua kynttilänvalossa hämärässä huoneessa, pitää olla täysin hiljaista tai sitten pitää olla kaunista musiikkia kun meditoimme. Tämä on mielen mukaan toimimista. Meditaation on tarkoitus, ainakin itselleni, olla kaavaa rikkova, pois totutusta vievä. Uusia kerroksia ja ulottuvuuksia, valheellista turvallisuuden tunnetta luovan minä-kuvan rikkova kokemus, joka vie johonkin suurempaan näköalaan.

Toimivimmat meditaationi ovat olleet sellaisia, missä mieleni on ensin vastustanut istumista ja huutanut: ei tätä, ei nyt, täysin turhaa hommaa, mieletöntä ajanhaaskausta. Olen istunut hiljaa paikallani kuunnellen raivoavaa mieltäni, ja istunut niin kauan, kunnes mieleni on luovuttanut, suostunut sopuisasti asettumaan. Kunnes se on hiljentynyt ja tyyntynyt. Yhden kerran tähän meni kaksi tuntia. Näin mielessäni miten nousen ja paiskaan oven kiinni perässäni. Mutta en noussut. Katsoin vain riehuvaa mieltäni ja odotin, että se lopulta rauhoittuu kuin uhmaikäinen lapsi.Mieleni menetti silloin minusta otteen, se ei saanut minua tekemään tahtonsa mukaan, vaan olin sitä vahvempi. Tällaisina kertoina jotain on muuttunut, jotain määrittelemätöntä, uudenlaista ja pysyvämpää perustaa minussa on luotu.

Mitä enemmän mielesi vastustaa tätä ajatusta, sitä enemmän se sitä tarvitsee. Tämän olen oppinut omalla kohdallani. Ja sanontahan kuuluukin: meditoi 20 minuuttia joka päivä, ja jos et ehdi, meditoi tunti.

Mieli on erittäin nerokas keksimään hyviä syitä tekemisille tai tekemättä jättämisille, mutta se, että kuuntelemmeko aina sen tekosyitä, määrittää paljon elämäämme. Meditaation kautta voimme oppia kuulemaan itseämme syvemmin, mielen ohi.

Kun aloin istua ensimmäistä tuntia mietin, että jos tähän pystyn, niin pystyn mihin vain. Niin vaikealta se aloittaessani tuntui. Tunti täysin paikallaan tuntui hullulta. Mutta niin vain aloitin, ja lopulta kun kello pärähti tunnin loputtua, aika tuntui lyhyeltä! Kaikkina päivinä istuminen ei tuntunut yhtä helpolta kuin aloituskerralla, mutta ensimmäisen tunnin kestäneen meditaation jälkeen tajusin, ettei siinä ollut mitään vaikeata. Se oli itse asiassa paljon helpompaa kuin olin uskonut. Opin heti konkreettisesti sen, että mieleni ei todellakaan tiedä mitään. Mieleni luuli, etten selviäisi, joten olin siis jotain enemmän kuin mitä mieleni uskoi.

Ja juuri se oli lopulta minulle se mullistavin asia koko tuossa viikossa. Sen kautta opin, että mielipiteeni, mieltymykseni, mielihaluni tai mikään, mikä määrittelee minua mieleni kautta, ei ole totuutta. Ja kuitenkin olin koko elämäni ajan antanut mieleni määritellä minua. Se kertoi minulle millainen olin, mistä pidin, mistä en pitänyt, kaikki täysin turhaan. En ollutkaan se, kuka mieleni kertoi minulle olevani. En ole niin rajallinen kuin mieleni.

Viikon ajan istumalla täysin omaa mieltäni vastaan opin, että on olemassa jotain paljon enemmän. On olemassa paljon suuremmat mahdollisuudet kuin mieleni antaa ymmärtää. Tuo viikko olikin puhtaasti mieleni pistämistä siihen arvoon, joka sille kuuluu, syrjään suuremman tietoisuuden tieltä.

Meditaatiosta tuli tuon viikon jälkeen minulle helpompaa ja luonnollisempaa. Se on kulkenut nämä vuodet matkassani enemmän tai vähemmän. Joskus olen osallistunut hiljaisuuden retriiteille, joissa meditoidaan useampi tunti päivässä. Hiljaisuuden retriitissä olennaista on, ettei siellä puhuta koko aikana toisten kanssa.
Meditoimalla en ole saavuttanut kuitenkaan elämää, jossa ei olisi vastoinkäymisiä, vaikeita tunteita, ikuista onnen tunnetta tai helppoja ihmissuhteita.

Sen sijaan olen päässyt lähes kokonaan eroon negatiivisista ajatuksista itseäni kohtaan ja saanut mielenrauhani säilymään tilanteissa, joissa se ennen ei ollut mahdollista. Olen kokenut syvempää rauhaa ja läsnäoloa, pystynyt saamaan yhteyden itseeni helpommin, ja aistini ovat herkistyneet. Meditaatio ei siis ratkaise elämän ongelmia, mutta auttaa luomaan paremman asenteen niitä kohtaan.

Tässä siis ohjeet harjoitukseen kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Istu ryhdikkäästi, voit nojata seinään tai istua tuolilla.
Laita kello soimaan tunnin kuluttua.
Hengitä rauhallisesti ja istu paikallasi, kunnes kello soi.
Toista tämä seitsemän päivän ajan.

Otatko haasteen vastaan?
Tässä et voi menettää juuri mitään, mutta paljon voi muuttua.

Terveisin
Maiju Palin

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Seppo Tanhua Special

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...