Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Astron joululahjaideat

Lahjat läheisillesi nopeasti, ilman ruuhkia!


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

16.2.2021

vieraskirjoitus:

Itsemyötätunto - askel rakkauteen

Olet varmasti kuullut sanottavan: Voit rakastaa muita vasta, kun rakastat itseäsikin. Saman asian voisi muotoilla myös näin: Voit rakastaa muita vain saman verran kuin rakastat itseäsikin. Mutta mitä itsensä rakastaminen edes tarkoittaa?

Rakkauden muotoja on monia. Joku tekee ruokaa rakkaudesta, joku ostaa tavaraa, toinen silittää ja halaa. Joillekin rakkautta ovat rakastavat sanat, toisille yhteiset harrastukset. Jokaisella meillä on oma rakkauden kielemme, ja jokainen ymmärtää asiat omalla tavallaan. Kun kunnioitamme toistemme rakkauden kieltä, se auttaa ihmissuhteitamme kukoistamaan. Ja kun kunnioitamme omaa rakkaudenkieltämme, löydämme itsellemme oikeat ihmissuhteet.

Rakkaus itseen on avain toimiviin ihmissuhteisiin

Todellista rakkautta voi oppia vain rakastamalla itseään. Muu on näennäistä. Jos teemme vain toisille hyvää, ja unohdamme kokonaan itsemme, onko tilanteessa aitoa hyvinvointia kenellekään? Tarkoituksemme voi olla todella hyvä, mutta laiminlyömällä itseämme teemme ison harha-askeleen rakkaudessa. Näytämme mallia vain siitä, mitä emme kuitenkaan läheisillemme halua. Se on malli itsensä hylkäämisestä.

Opetamme ehkä lapsillemme mallioppimisen kautta juuri päinvastaista kuin mitä toivoisimme heidän kokevan elämässään. Jos oma hyvinvointi ei merkitse mitään, silloin muut menevät aina sen edelle.

Miksi itsensä rakastaminen on niin vaikeaa?

Kulttuurissamme annetaan ymmärtää itsensä rakastamisen olevan jotain negatiivista. Moni kokeekin syyllisyyttä itsestä huolta pitämisestä. Vaatimattomuutta korostetaan ja itsekehu haisee, sanotaan.
Itsensä rakastaminen ja narsismi ei kuitenkaan ole sama asia. Itsensä rakastaminen saa juuremme kasvamaan voimakkaiksi ja saa meidät juurtumaan syvään omalle paikallemme. Tämä tarkoittaa, että tiedämme, kuka olemme, ja uskallamme elää omannäköistä elämää. Itsetuntemus saa meidät kunnioittamaan omia arvojamme. Alamme kokea turvaa ja perusluottamusta maailmaan, kun olemme itsemme puolella, vaikeissakin tilanteissa.

Turvallisuuden kokeminen on tärkeä tunne rakkaudessa

Voimme olla turvassa itsemme kanssa, kun tiedämme, että olemme itsemme puolella. Rakkaus itseen on kehon, mielen ja hengen hyvinvointia. Elämme itseämme kunnioittavalla tavalla, koska arvostamme terveyttämme joka tasolla. Itsensä rakastaminen ei ole itsensä korostamista, vaan itsensä tasa-arvoistamista. Olen yhtä tärkeä kuin kuka tahansa muukin. En enempää enkä vähempää. Itsensä rakastaminen ei ole pois muilta, vaan päinvastoin. Kun annamme itsellemme, meillä on mistä antaa myös muille.

Voi olla vaikeaa rakastaa itseään, jos ei ole saanut mallia siihen kotoa. Jos on kuullut, kuinka omat vanhemmat haukkuvat itseään, toimivat itseään vastaan ja elävät uhriutuen, todennäköisesti toteuttaa samaa mallia itsekin. On kuitenkin mahdollista milloin tahansa alkaa arvostaa omaa parasta ystäväänsä, eli itseään.

Ei ole koskaan liian myöhäistä sanoa kannustavia sanoja, kehua peilikuvaansa ja moitteiden ja kritiikin sijaan löytää hyviä asioita itsestä. Antaa tukea ja rohkaisua kun pelottaa. Arvostaa omia tekemisiä. Hoitaa kehoa, hemmotella, sallia itselleen hyviä, nautinnollisia ja voimauttavia kokemuksia.

Jos haluamme elää myötätuntoisessa maailmassa, meidän pitää aloittaa itsestämme

Kun alkaa toteuttaa elämäänsä näin, itsestään huolta pitäen, todellisuus alkaa muotoutua myös ulkopuolelta enemmän rakastavammaksi. Silloin ei salli enää elämäänsä ihmissuhteita, joissa levitetään pahaa oloa, vaan silloin pistää rajat siihen, miten itseä saa kohdella. Silloin haluaa myös ravita kehoaan terveellisellä, puhtaalla ruoalla, eikä suostu enää tekemään itseään liikaa kuormittavaa tai arvojensa vastaista työtä. Ja siinä samalla todennäköisesti tutustuu ihmisiin, jotka haluavat toteuttaa elämäänsä samoin. Löytää oman heimonsa.

Myötätunto on ensimmäinen askel tunnistaa omaa rakkaudettomuuttaan, itseä ja muita kohtaan. Ensin tulee ehkä hyväksyntä, asiat ovat nyt näin. Ehkä ne ovat todella hullusti, hävettävälläkin tolalla, mutta jos emme tunnusta todellisuutta itselle juuri sellaisena kuin se on, se ei voi koskaan muuttua. Jos huomaamme, että sisäinen puhe on todella negatiivista itseämme kohtaan, hyväksynnän kautta voimme muuttaa asian. Hyväksyntä sallii tämän hetken olla juuri sellainen kuin se on. Hyväksyntä lopettaa vastustuksen joka syö energiaa. Vastustuksen vapauttaminen vapauttaa energiaa muutoksen tekemiseen.

Hyväksyntä vapauttaa energian tarvittavaan muutostyöhön

”Asiat ovat juuri nyt näin, hyväksyn tilanteen ja itseni tällaisena. Tästä hetkestä eteenpäin voin auttaa itseäni ja tehdä töitä muuttaakseni asiat paremmiksi." Tämä on ensimmäinen askel, ja tämä on myötätuntoa.

Myötätunto on rakkauden ensimmäinen ja viimeinen porras. Se on ehkä myös vaikein asia. On vaikeaa hyväksyä asiat, jotka tuntuvat pahalta, itsessä ja muissa. On vaikeaa lähteä kulkemaan kohti pelottavaa muutosta, vaikka tietää, että se tekisi hyvää.

Tarvitsemme itseämme kohtaan rutkasti myötätuntoa, oppiaksemme aitoa hyvinvointia. Myötätunnon avulla voimme sallia kaikkein vaikeimmat ja irvokkaimmatkin tunteet. Olla niiden kanssa itsessämme läsnä. Voimme hyväksyä ikävätkin puolet itsestämme, ja parantua kohdista, jotka ennen hävettivät.

Jos haluat kohdella muita hyvin, kohtele myös itseäsi hyvin

Jos haluat kohdella omia lapsiasi hyvin, kohtele sillä tavalla ensin itseäsi. Meissä kaikissa on valoa ja varjoa. Kukaan ei voi heittää ensimmäistä kiveä, vaikka moni on siihen heti lähtemässä. Kun hyväksyt vaikeat ja kipeät tunteesi, ne kaikista epämiellyttävimmätkin, pystyt hyväksymään ja kohtaamaan nämä puolet myös muissa.

Läsnäoleva kohtaaminen on todella parantavaa. Kun löydämme ihmisen, joka pystyy olemaan läsnä henkisessä kivussamme, kipu muuntuu ja paranee, muuttuu voimaksemme. Voimme olla tuo ihminen itsellemme.

Seura tekee kaltaisekseen. Ja mallioppiminen on tehokkain tapa oppia

Ihminen viettää itsensä kanssa eniten elämässään aikaa. Tämän ajan laatu tekee elämästämme isosti sen, mitä se on. On siis tärkeää, että osaamme vaalia niitä asioita, jotka saavat meidät voimaan hyvin. Eikä ole itsestäänselvää, että osaamme sen, jos kukaan ei koskaan ole opettanut. Näytä myös lapsillesi esimerkkisi kautta, miten haluat heidän kohtelevan itseään.

Voimme oppia uutta, pala palalta, päivä kerrallaan. Tärkeintä on, että aloitamme.

Otetaan vastuu. Opetetaan itse itsellemme, miten minä koen olevani rakastettu tässä maailmassa. Puhu omaa rakkaudenkieltä itsellesi. Siinä et voi mennä vikaan. Kun toimit näin, näytät mallia myös muille.

Terveisin
Maiju Palin

Kansikuva: Mandala and more 

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...