Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

2.2.2021

vieraskirjoitus:

Mitä vähemmän pakenee menneisyyttään, sitä enemmän on voimaa tässä hetkessä

Tunteidensa selvittäminen tuntuu välillä kuin koittaisi löytää langanpäätä tiukkaan kiristyneen sotkuisen lankakerän keskeltä. Se on aika ajoin mahdottoman tuntuinen, joskus valtavasti kärsivällisyyttä ja aikaa vaativa tehtävä. Mutta kun otamme missioksi päästä kuiville upottavista tunteista, ratkaisut kyllä löytyvät. Pikkuhiljaa, matkan varrelta, pala kerrallaan ja ajallaan tuo langanpää löytyy ja lankakasan selvittäminen voi alkaa. Tässä hetkessä tunteemme toimii johtolankoinamme menneisyyden käsittelemättömiin asioihin. Voimme suhtautua niihin kuin ystäviin, tärkeinä viestintuojina. Eikä enää kuten vihollisina, jotka tulisi torjua keinolla millä hyvänsä.

Me emme näe asioita sellaisina kuin ne ovat, vaan sellaisina kuin me olemme.
- ANAÏS NIN

Vaikka joskus tuntuu, että itsensä kanssa työskenteleminen ja menneisyyden asioiden käsitteleminen on ikuinen työmaa, niin muutosta kyllä tapahtuu. Vaikutus on vaan joskus niin hienovarainen, ettei sitä aina huomaa. Prosessi voi olla pitkä, ja matkan varrella uuteen olotilaan alkaa tottua niin, ettei enää muistakaan millaisia tunteita tunsi ennen ehkä päivittäin. Mietipä vaikka elämääsi taaksepäin kymmenen tai viisi vuotta. Näetkö eroa siihen, missä olet nyt? Omassa elämässäni tuntuu kuin olisin harpannut toiseen todellisuuteen. Ennen kaikkea tunnen sen sisäisesti olotilassani.

kuva: Liisa Laine

Kun saamme jonkin menneisyyden kokemuksen käytyä tunnetasolla läpi niin, että se lakkaa vaikuttamasta olemiseemme, se todella on poissa. Kun tunnemaailmamme muuttuu, todellisuutemme muuttuu. Kun menneisyys on kohdattu, se ei jatkuvasti palaa kipeinä muistoina mieleemme. Se, mikä ennen triggeröi tai ahdisti, onkin nyt muuttunut neutraaliksi.


Kun saat itsesi irti menneisyyden aikajanalta, olet automaattisesti tässä hetkessä kaikkine voimavaroinesi ja kykyinesi. Kaikki, mikä sai sinut ennen määrittelemään itsesi menneisyyden kautta, on lakannut hallitsevasti määrittelemästä elämääsi. Toki meillä on muistomme ja kokemuksemme, ja ne ovat tehneet meistä osaltaan sen, mitä tässä hetkessä olemme. Tunteita myöskin tulee ja menee aina, mutta se, miten pitkäksi aikaa jäämme niihin kiinni, on ratkaisevaa.

Mitä enemmän tunnekehossa on käsittelemättömiä tunteita, sen pidempään mielemmekin koittaa niitä ratkaista

Mutta mielen kautta emme voi aidosti purkaa menneisyyden kokemuksiamme. Meidän tarvitsee laskeutua tunnekehoon, tarvitaan tunteiden kokonaisvaltaista kohtaamista. Se saa meidät irrottamaan otteemme ja neutralisoitumaan menneelle. Kun menneisyyden tunnekokemukset on ikäänkuin resetoitu, ne eivät tunnekehostamme käsin luo enää todellisuuttamme.

Tunnekeho varastoi tunteet ja mieli pyörittää joskus yhtä ja samaa nauhaa kärsimyksestämme. Vaatii tietoista työskentelyä monella tasolla, jotta tuosta oravanpyörästä pääsee hyppäämään pois. Yksi tärkeimmistä asioista itselleni on ollut tunteideni rehellinen kohtaaminen.

Ahdistukset ja muut ikävät tunteet saavat suurimman voimansa näiden tunteiden vastustamisesta

Kun oppii kuulemaan tunteidensa viestin ja kohtaamaan ne kuin syliä ja hoivaa kaipaavan lapsen, tunne sulaa ja paljastaa sen alla piilevät monimuotoiset resurssit. Nuo resurssit ovat voineet olla piilossa vuosien ajan. Jokin osa meistä on ollut ulottumattomissamme, ikävien tunnemuistojemme takana. Lunastamme voimaamme takaisin, kun emme vastusta omia tunteitamme. Saamme energiamme silloin tietoiseen käyttöön.

Mitä sallivammaksi tulemme tunteitamme kohtaan, sitä paremmin pystymme näitä tunteita vapauttamaan. Ja mitä enemmän sallimme tunteiden flow'n, sitä neutraalimpaan tilaan pääsemme itsemme kanssa. Tämän sisäisen työn seurauksena, haasteidenkin jälkeen, pystymme kerta kerralta nopeammin palaamaan sydänkeskukseen ja tosiolemukseemme. Emme samaistu enää tunteisiimme, emmekä seuraa enää mieltämme loputtoman analyysin luuppiin.

kuva: Liisa Laine

Kun kohtaamme nykyhetkessä tunteemme, saamme voimamme takaisin

Tunnekehon viestit tulevat usein mielen kautta, tai alitajuisesti vaistotasolta, riippuen mille syvyydelle kokemuksemme kehomuistissamme ovat tallentuneet. Onko meillä niistä tässä hetkessä tietoisesti muistettavia havaintoja, vai ovatko ne varastoituneet enemmän tiedostamattomaan? Varhaisimman elämän muistot voivat tulla esiin vain epämääräisinä tunteina tai symbolisina kuvina unissa. Niitä voi olla vaikea jäljittää ja saada niihin otetta. Voimme opetella tulemaan tietoisemmaksi sisäisen maailman viesteille. Tuon herkistymisen avulla voimme jäljittää menneestä kumpuavat rajoittavat tunteemme, ja oppia vapauttamaan tietyt osat meissä, jotka ovat jääneet ikäänkuin vangeiksi alitajuiseen, menneisyyden luomaan kärsimysnäytelmään.

Kuulin kerran osuvan mielikuvan siitä, miten voimme havainnollistaa menneisyyden vaikutuksen tässä hetkessä. Voimme kuvitella itsemme todellisuuteen kuin kumilenkiksi, joka on nuppineuloilla kiinni alustassa. Nuppineulat kuvastavat näitä olemuksemme vapautta rajoittavia ja lamauttavia menneisyyden kokemuksiamme, joihin olemme samaistuneet ja joiden kautta minäkuvamme on kaventunut. Olemme kuin kahlehdittuja näillä nuppineuloilla, tuohon aikajanaa kuvastavaan alustaan kiinni, ilman todellista vaikutusvaltaa mieleemme ja tunnekehoomme.

kuva: Liisa Laine

Jokaisen nuppineulan alla on jokin uskomus tai tunnemuisto, joka määrittää tämän hetken persoonaamme

Kun käymme yksitellen läpi mitä muistoa kukin nuppineula edustaa, pääsemme irti menneestä. Tiedostettuamme asian, pystymme käsittelemään sen, ja saamme tuon nuppineulan nostettua irti alustasta, jolloin kumilenkki saa aina enemmän vapautta olla todellisessa muodossaan. Kumilenkki edustaa todellista olemustamme, joka on määrittelemätön ja neutraali vapaimmillaan. Meidän on mahdollista nostaa nuo nuppineulat aikajanalta irti niin, että kumilenkki palautuu takaisin normaaliin muotoonsa. Silloin sitä voi lähteä venyttämään ja muotoilemaan vapaasti tässä hetkessä itse valitsemiimme suuntiin ilman menneisyyden määritteitä.

Tuo itsensä menneestä vapauttamisen työ vaatii tietoista työskentelyä itsemme kanssa

Se vaatii omien kipupisteidemme kohtaamista, joita nuppineulat edustavat. Mutta jos mennyt on mennyttä niin mitä pelättävää meillä on oikeasti tässä hetkessä? Itse koen sen niin, että mieluummin teen tuon työn kuin elän menneisyyttäni koko ajan aina uudelleen ja uudelleen alitajuisten vaikuttimieni kautta. Mitä enemmän olemme hyväksyneet ja kohdanneet mennyttä, sen vapaampia siitä olemme. Mitä vapaampia olemme menneisyydestämme, sitä enemmän meissä on voimaa antaa tähän hetkeen.

Terveisin
Maiju Palin

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Seppo Tanhua Special

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...