Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

8.12.2020

vieraskirjoitus:

Rajanveto sallittu

Moni kamppailee omien rajojensa kanssa, ja miettii, mikä on kohtuullista itsen ja muiden kannalta. Usein tuossa kohtuudessa ihminen unohtaa lähes kokonaan itsensä. Omalta henkiseltä tontilta ollaan valmiita luovuttamaan suuriakin siivuja pois ns. toisten hyvinvoinnin vuoksi.

Tiedostamisen ja harjoittelemisen kautta asiaan voi kuitenkin tehdä paljon omaa elämänlaatua lisääviä muutoksia. Muutos pelottaa aina, vaikka se veisikin lopulta kohti parempaa. Kun on kyse omista rajoista, niin oivallusten täytyy kummuta sisältämme, jotta muutoksesta tulee todellista. Pelkoa uuden elämäntyylin aloittamisesta se ei kuitenkaan poista. Jotta uusi tulee todella käytäntöön, muutoshalun täytyy olla suurempi kuin pelon.

Kun huomaa jonkun ihmisen toistuvasti ohittavan omat rajamme, toivomme tietysti, että puheen kautta tulisimme ymmärretyksi, ja että puhumalla saataisiin tilanne kääntymään paremmaksi. Joskus kuitenkaan minkäänlaiset neuvottelut eivät auta, ja kovasta yrityksestä huolimatta löytää itsensä uudelleen ja uudelleen samasta tilanteesta, johon niin kipeästi toivoisi muutosta. Tällöin tunnistaa, että itsellä on aina huono olla, kun toinen toimii kerta toisensa jälkeen tavalla, joka syö omia voimavaroja. Mutta olo on voimaton, kun omat keskustelutaidot tai mikään keino ei näytä muuttavan asiaa.

Rajojen vetäminen vaatii uskallusta

Se vaatii astumista itsensä puolelle täydessä voimassaan. Rajat eivät ole useinkaan neuvoteltavissa. Sen vaan tuntee omassa olossaan. Sen, kunnioittaako tuo toinen minun rajojani vai ei, tietää siitä millainen olo tuon ihmisen seurassa tulee.

Sen tunnistaa myös helposti, kun ihminen osaa kunnioittaa omia rajojaan. Sellaisen ihmisen seurassa on kevyt ja hyvä, vapautunut olo. Ei tarvitse huolehtia siitä, että oma hyvinvointi olisi jollain lailla uhattuna. Tuohon ihmiseen voi luottaa. Meillä on usein sisäänrakennettuna tapa ajatella ensin muiden hyvinvointia. Tämä sotkee omat rajamme. Olemme yleensä saaneet siihen mallin vanhemmiltamme. He taas ovat saaneet toistamansa mallin omasta menneisyydestään.

Historia on täynnä sortoa ja  uhrautumista

Meidän tulee yksilötasolla muuttaa nuo tavat, ja se ei olekaan mikään pikku juttu. Vastoin noita vahvoja menneitä uskomuksia on vaikea laittaa itsensä etusijalle. Se saattaa tuntua jopa liioittelulta, väärältä tai siltä, että se ei nyt vaan kertakaikkiaan ole soveliasta.

Itse jouduin opettelemaan uudestaan rajani muutama vuosi sitten, kun uuvuin. Uupumuksen jälkeen se ei kuitenkaan lopulta enää tuottanut niin suuria vaikeuksia. Aikaisemman syyllisyysajattelun tilalle tuli uupumuksen myötä terve järki.

Minulle oli yhtäkkiä täysin kristallinkirkasta, että näin ei voinut jatkua, koska entisessä toimintatavassani ei ollut kenenkään kannalta mitään järkeä. Omasta hyvinvoinnistani joustaminen ei lopulta hyödyttänytkään ketään, vähiten omaa perhettäni ja itseäni. Uupumus oli siltä osin ehkä paras asia, mitä minulle tapahtui, koska se opetti paljon. Sain ison mahdollisuuden muuttaa elämääni ja toimintatapojani, ja sen myös tein. Uupumuksen jälkeen opin olemaan uudella tavalla itsekäs. Opin vetämään rajoja ja ajattelemaan myös itseäni. Aloin suoda itselleni luvan olla olemassa kaikkine tarpeineni. Alkoi matka rakkauteen, mikä sisälsi myös itseni.

Valitettavasti muutumme usein vasta, kun on pakko, ja usein ahdistuksen määrä lisääntyy, kun muutoksen käännekohta on lähellä. Vanha käytösmalli tuottaa jatkuvasti vain enemmän epämukavuutta ja kärsimystä. Emme enää mahdu tuohon vanhaan tapaan olla ja elää, ja meidän täytyy muuttaa se itse. Emme saa omaa voimaamme käyttöön, jos joustamme aina muiden etujen edessä. On tärkeää huomioida oman jaksamisen rajat. Oikeanlainen itsekkyys ei ole sama kuin se, että teemme väärin toisia kohtaan, vaan se on tapa luoda terveempää maailmaa. Maailmaa, jossa myös lapsillamme on oikeus olla kokonaisia, omassa voimassaan. Voimme luoda heille siihen tietä työskentelemällä näissä asioissa ensin itsemme kanssa.

Joskus rajojen vedossa täytyy olla ehdoton jotta tulee kuulluksi

Kun neuvottelut ja kompromissit eivät auta, on sanottava selkeästi, mitä tahtoo. On myös asetettava tiukat ehdot sille, mitä siitä seuraa, jos näin ei tapahdu. Ja sitten täytyy pitäytyä noissa ehdoissa. Tuo ehtojen toteuttaminen on se pelottavin kohta. Joudumme kohtaamaan erilaisia pelkoja siitä, mitä sen jälkeen tulee tapahtumaan. Saatammekin omia rajoja kunnioittaessamme joutua päästämään irti jostakin itselle tutusta ja tärkeästä. Saatamme joutua hautaamaan senhetkisen unelmamme, ja luovuttamaan siitä mitä halusimme. Joskus joudumme myös luopumaan tietyistä ihmissuhteista oman hyvinvointimme hyväksi. Se tuntuu pahalta, mutta palkaksi saamme pitää hyvinvointimme. Oman hyvinvoinnin ei alunperinkään pitäisi olla vaihtokauppana missään tilanteessa, jossa on valinnanvaraa. Mutta tätä monet meistä vasta opettelevat.

Usein kuulee sanottavan, että ”sellaista se nyt vaan on, täytyy vaan kestää.” Itse sanon näille fraaseille ”EI KIITOS”.

Minä luon itse oman elämäni rajat ja huolehdin niiden säilyttämisestä. Ei kukaan muu. Odotan nykyään muiden ihmisten myös kunnioittavan niitä. Tiedän, että tahdon luoda yhteistä hyvää, ja siksi näissä rajoissa ei ole mitään väärää. Nykyisin itselleni on selkeää, että oma hyvinvointini ei ole myytävänä, vaan minun on huolehdittava toimintakyvystäni, jotta voin hoitaa asioita parhaalla mahdollisella energialla. Sillä tavalla saan itsestäni myös parhaan hyödyn irti kaikkien hyväksi. Omat rajat ovat perusoikeuteni ja pohja kaikelle hyvinvoinnilleni - nykyään myös käytännössä.

"Anna minulle viisautta, jotta voin olla ystävällinen kaikille." Tämä vanha alkuperäisväestön viisaus sisältää myös sinut itsesi.

Terveisin
Maiju Palin

UUTUUS joulukaupassa! Kuukalenteri

Sopii omaan käyttöön tai osta lahjaksi ystävälle, perheen jäsenelle tai kumppanille.

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Seppo Tanhua Special

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...