Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

10.11.2020

vieraskirjoitus:

Maailma tarvitsee herkän ihmisen itkua

Maailma on täynnä kovaksikeitettyjä ihmisiä, heitä, joissa ei liikahda kärsimykselle mikään. Se on pelottavaa. Kun mikään ei liikahda, karmaisevinkin asia suljetaan pois mielestä. Kun ihminen on kosketuksissa herkkyyteensä, hän on yhteydessä myös muiden kärsimykseen. Kun ihmisten välillä on myötätuntoinen yhteys, siitä syntyy toivoa tähän maailmaan.

Itkuherkkä ihminen on mielestäni terveesti kosketuksissa omiin tunteisiinsa. Hän antaa itkun virrata silloin, kun jokin asia häntä siihen liikuttaa. Herkästi itkevä ihminen on mielestäni vahva ihminen, koska hän kestää tunteet niitä patoamatta. Tämä on ehkä päinvastainen näkemys kuin mikä on vallalla, mutta omasta mielestäni vahvuutta ei ole tunteiden patoaminen. Tunteiden patoaminen tekee meidät heikoiksi, koska jossain vaiheessa tunteet kuitenkin ryöpsähtävät ulos, ja silloin teemme vahinkoa usein myös toisille. Tällä tunteiden patoamisella toistamme sukupolvien yli epäterveitä ja sairastuttavia käytösmalleja.

kuva: Nora Brandt

Avoimesti herkän ihmisen lähellä on muillakin lupa tuntea

Silloin on helpompi olla. Omiin tunteisiin kosketuksissa oleva ihminen näkee toisenkin tuskan, hänessä liikahtaa myötätuntoa ja kokemuksesta tulee yhdessä jaettu. Kärsijästä tulee herkälle näkyvä. Ja vaikeita kokemuksia kokenut ihminen kaipaa eniten juuri sitä, nähdyksi tulemista ja myötäelämistä.

Moni ihminen häpeää omaa herkkyyttään, koska itkee helposti. Ikään kuin herkkyys tekisi meistä heikomman. Minä näen sen päinvastoin. Mitä enemmän saan kosketusta omaan herkkyyteeni, sen viisaampana ja vahvempana koen toisetkin avoimet herkistelijät. Tiedän millainen tie on ollut sallia omien tunteidensa näkyä. Siinä on monta kulttuurin luomaa uskomusta purettavana. Ei ole ihan helppoa purkaa niitä, joten jokainen avoin herkistely on mielestäni riemuvoitto tunteita patoamaan opettavan ja sairastuttavan kulttuurin muuttamiselle.

Maailma tarvitsee herkän esi-itkua niin kuin perinteisiä itkijänaisia on tarvittu jo kaukaa menneessä. Itkijänaiset antoivat itkullaan tilaa toistenkin suruille virrata ulos. Tunteiden näyttäminen on kaunista ja pyhää. Itku puhdistaa ja luo tilaa uudelle.

Kun luemme uutisista hirveistä asioista, suurimmalla osalla ihmisistä nousee pintaan joko viha tai välinpitämättömyys. Vihalla ja ohittamisella suojaamme omaa haavoittuvaa kohtaa. Estämme itseämme tuntemasta miten kamalia juttuja maailmassa tapahtuu. Välinpitämättömyys on suojakeino selvitä hirveiden asioiden kanssa. Mutta samalla se turruttaa meidät koviksi maailman tuskalle. Siksi tie herkkyyden arvostamiseen on mielestäni tärkeä asia näissä maailmanparannustalkoissa.

Albert Einsteinin sanoin: Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään.

Kun tunteet saavat näkyä ja kuulua, niiden patoamiseen ei mene energiaa

Tuon tukahduttamiseen käytettävän energian voikin käyttää sitten tämän maailman parantamiseen.

Kun herkkyys virtaa vapaana, se avaa sydämen portit. Ja kun alamme toimia tuosta sydäntietoisuudesta käsin, niin teoillamme on paljon voimaa. Kun herkkyys ei ole enää uhka itsellesi, saat rajattomat voimat käyttöösi. Herkkyytesi on ase maailman kylmyyttä ja mitäänsanomattomuutta vastaan. Herkkyys on portti kahden ihmisen yhteisymmärykseen. Herkkyys auttaa ihmistä pääsemään sellaisille taajuuksille, joihin ei panssarien takaa saa kosketusta. Silloin maailma aukeaa ihmeisiin. Herkkä on kosketuksissa tunteiden voimaan ja maailman kauneudelle. Yhtälailla hän on kosketuksissa maailman kärsimykselle. Sydämen silmillä katsominen auttaa tätä maailmaa tervehtymään kylmyyden ja kovuuden aiheuttamista syvistä tuskista. Yksi itku kerrallaan.

Itku on jaettua tuskaa ja samalla eheyttävää myötätuntoa. Kun maailmassa tapahtuu ikäviä asioita, näiden tekojen uhrit tarvitsevat myötätuntoamme ja herkkyydellä myötäelämistä. Traumoista eheydytään, kun kokemukset tulevat yhdessä jaetuksi. Uhrit tarvitsevat myötätuntoista itkuamme paljon enemmän kuin näiden hirmutekojen toteuttajat tarvitsevat vihaamme.

kuva: Nora Brandt

Tunteet ovat lopulta neutraaleita, mutta kulttuurimme on määritellyt tietyt tunteet epätoivotuiksi

Myös itkeminen ja herkkyyden näyttäminen on ollut pitkään epätoivottujen asioiden listalla. Ihailen eniten sellaisia vahvoja ihmisiä, jotka voivat näyttää itkunsa häpeilemättä, koska se kertoo, että he ovat nouseet omaan voimaansa, itsensä sallivuuteen, jossa ei kysellä lupia omalle olemassaololle ja omille tunteille. Kaikki tunteet saavat olla, niille on oma lupa. Kun itku saa virrata vapaasti, sitä ei tarvitse suurennella eikä tehdä pienemmäksi. Itkeminen ei ole marttyyriutta tai säälittävää, se on tervettä tunnevoimaa. Aivan kuin on aika iloita ja nauraa, on joskus itkemisen ja kyyneleiden vuoro, yhtä luonnollisesti.

Olen viime aikoina saanut tutustua ihmisiin, jotka eivät peittele liikuttuneisuuttaan. He antavat oman tuskani tuntua myös heissä. Olen kokenut miten puhdasta ja eheyttävää se on. Kun joku näyttää minun elämänkokemusteni herkistävän hänet kyyneliin asti, samalla jokin minussa paranee. Tulen tuskassani nähdyksi ja se on kaikista parantavinta, mitä voin kokea.

Moni herkästi itkevä kokee häpeää ominaisuudestaan, mutta itse näen sen nykyään ihailtavana kykynä. Vain sydän auki oleva ihminen voi herkistyä toisen kivusta ja kärsimyksestä, ja juuri sydämellä ja sydän auki elämistä tämä maailma todella kipeästi kaipaa.

Onkin yksi maailman parhaista tunteista nähdä itkussaan avoimia häpeilemättömiä ihmisiä

Miten heidän avoimuutensa parantaa jotakin itsessäkin ja sulattaa ikiroudan alta paljaaksi herkkyydelle entisestään. Aiemmin olen ollut defensiivinen ihminen herkkyydessäni. Nykyään koen, että avoin herkkyys luo tästä maailmasta niin paljon paremman paikan joka tasolla.

Itku ja suru eivät uhkaa ketään, mutta miksi jotkut sitten kokevat niin? Uhkaako itku heidän muurinsa romahtamista omien kipujensa edestä? Näin se taitaa useimmiten olla. Omaa kipuansa pelkäävät kavahtavat usein myös toisten herkkyyttä. Itseensä kosketuksissa olevat ihmiset näkevät tuossa herkkyydessä kauneutta ja valtavaa voimaa.

kuva: Nora Brandt

Vaali omaa herkkyyttäsi arvostavia ihmisiä elämässäsi

Kun sallimme itkun tulla, me vahvistamme muidenkin kosketusta omaan herkkyyteensä. Jokainen kyynel hioo väylää kovasta ja kylmästä pois. Joskus tarvitsemme esi-itkijöitä, itkijänaisia, toisten ihmisten liikuttuneisuutta, jos muuria on paljon murennettavana oman sydämen edestä.

Maailmaa parannetaan itkemällä. Myös itkijänaiset menneessä tekivät maailmanparannustyötä. Tarvitsisimme näitä itkijänaisia tueksemme nykyään ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Itku on monelta kateissa, mutta se voisi parantaa niin paljon.

Itkemätön itku saa ihmisen kylmettymään ja kovettumaan, kadottamaan yhteyden

Se voi aiheuttaa masennusta ja uupumusta. Läpikäymättömät surut ja tunteet vievät henkisiä voimia ja niiden kanssa eläminen on enemmän vain selviytymistä ja ponnistelua kuin oikeaa nauttimista ja iloa.

Itku vapauttaa surun ja surun takaa löytyy toivo ja ilo. Toivossa ja ilossa on suuri voima luoda maailmaa paremmaksi paikaksi. Niin kuin sanotaan, yksi kynttilä voi sytyttää tuhat uutta liekkiä ja tuoda valoa pimeään. Näin näen myös ihmisen herkkyyden voivan valaista ihmisyyden pimeimpiä kolkkia ja tuoda toivoa ja eheytymisen mahdollisuutta sinne missä sitä eniten tarvitaan.

Itku parantaa paitsi yksilötasolla, niin myös kollektiivisella tasolla. Myötäeläminen on suurinta mahdollista lääkettä kohtaamattomuudelle ja välinpitämättömyydelle. Sinä rakas herkkä ihminen, älä siis häpeä itkuasi. Sinä olet hereillä. Olet kiinni tunteissasi ja sitä tämä maailma tarvitsee. Itkullasi on uutta luovaa ja tätä maailmaa parantavaa voimaa.

Terveisin
Maiju Palin

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Seppo Tanhua Special

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...