Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Tiikerin vuosi 2022

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2022

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2022. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

13.10.2020

vieraskirjoitus:

Kenen häpeää kannat?

Muistatko kun olit lapsi? Olit ehkä iloinen, avoin, puhelias ja rohkea olemaan esillä. Tai saatoit olla hiljaisempi, pelokkaampi, varautuneempi ja ujompi mutta yhtä kaikki, olit autenttisesti sinä. Persoonallinen, ainutlaatuinen, juuri oikeanlainen. Et osannut hävetä itseäsi, etkä tiennyt mikä on hävettävää, kunnes opit sen muilta. Opit ehkä, että puhut liian kovaa, naurat väärissä paikoissa tai et ole tarpeeksi rohkea. Jossain kohtaa opit, että se mitä olet ei riitä ja se on häpeällistä.

Luonteemme kulkee mukana alusta asti, mutta tunteita me opimme kantamaan myös muiden puolesta

Kun me olimme lapsia, emme juurikaan osanneet hävetä. Emme varsinkaan itseämme. Häpeä istutettiin meihin. Vasta jälkikäteen aloimme uskoa sen olevan meidän omaa. Kun jokin asia kulkee mukanamme kauan, se alkaa tuntua osalta itseä. Häpeä piiloutuu syvälle ja muuttuu salakavalasti osaksi persoonaa niin, että sitä voi olla vaikea tunnistaa opituksi. Usein kuitenkin kannamme perittyä häpeää joka oli alunperin jonkun toisen.

Häpeä asuu kollektiivisesti kansakunnassamme syvällä, ja jokainen uusi syntyvä yksilö otetaan häpeän kasteeseen mukaan lähes syntymästä asti. Riippuen vanhempien kantaman häpeän määrästä saa lapsi osansa henkisenä perintönä. Toisissa suvuissa on enemmän häpeää taakkana kuin toisissa. Jotkut tuntuvat jäävän sen alle kokonaan. Häpeä estää elämästä oman näköistä, kokoista ja oloista elämää. Häpeää saa sopeutumaan ja piiloutumaan. Häpeän vuoksi moni ihminen ei elä koko potentiaalinsa voimalla.

kuva: Noora Brandt

Häpeästä olisi aika päästä vapaaksi, jotta voisimme luoda yhdessä rohkeammin parempaa maailmaa

Maailmaa jossa hyvinvointi on sallittua ja häpeä sellainen vieras joka voidaan kohdata yhdessä empatialla. Häpeästä voi päästä eroon tiedostamalla sen alkuperä ja puhumalla. Häpeä ei halua tulla valoon, se saa voimansa piiloutumisesta. Siksi sen vastalääke on näkyväksi tuleminen.

Me opetamme lapsiamme häpeämään liian kovaa naurua, mokaamista, seksuaalisuutta, joukosta erottumista, pierua. Teemme selväksi myös, että hävettävää voi olla myös jotkut ammatit, erilaisuus, seksuaalinen suuntautuminen ja  alkuperämme. Lapsi oppii häpeämään kaikkea sitä mitä omat vanhempansakin.

Olen miettinyt häpeän alkuperää

Koska tälläinen tunne on olemassa, se on varmasti alunperin suojellut meitä. Häpeä pitää yllä tietynlaisen ryhmäkurin. Häpeä verottaa uskallusta poiketa massasta. Kun kulkee joukon mukana, ja tiettyjen lainalaisuuksien rajoissa ei voi myöskään tulla hylätyksi. Häpeä suojaa toimimaan oikeudenmukaisesti ja olemaan ryhmässä hyväksytty.

Heimoelämässä tämä palvelikin meitä erityisesti vielä silloin kun elimme enemmän luonnon ja toistemme armoilla. Häpeän tunne ohjasi pysymään lauman suojissa. Nykyisinkin häpeällä on paikkansa. Kun olemme tehneet jotakin väärin, terve moraali saa meidät tuntemaan häpeää ja katumusta. Noiden tunteiden läpi käymisen kautta itsetuntemus lisääntyy ja kasvu yleensä tapahtuu.  Terve häpeä on sitä, että ymmärtää katua tekojaan ja tehdä muutoksen, mutta epätervettä siitä tulee silloin kun siihen jäädään kiinni ja se saa sulkemaan itsensä. Nykyisin häpeästä on tullutkin usein  este sille, että voisimme olla yhteydessä toisiimme.

kuva: Noora Brandt

Häpeä on ajanut myös valtaapitävien etuja

Kun saadaan ihmiset häpeämään toimiaan ja olemustaan, niin häpeä pitää heidät kurissa aivan itsestään. Häpeän kylväminen on siis mitä mainioin vallanväline. Häpeä on tapa saada ohjailtua ihmisiä pienentämään itseään ja olemaan hiljaa. Häpeän juuret ulottuvat syvälle ja me ihmiset voimme itse päättää suostummeko vielä häpeämään niitä asioita joita meidät on jo ehkä vuosisatoja sitten opetettu häpeämään.

Häpeän suojamuuri tekee meistä erillisiä. Häpeämme perusinhimillisiä asioita itsessämme. Ja häpeän tunne lamaannuttavuudessaan saa meidät vetäytymään omiin oloihimme silloinkin kun yhteyden vaaliminen, jakaminen ja puhuminen olisi meille terveellisin vaihtoehto.

Yhteys on  se mitä tarvitsemme

Yhteyden katkeaminen saa meidät voimaan huonosti. Häpeä katkaisee helposti aidon yhteyden itseen ja muihin. Se on piinallinen tunne joka haluaa piiloutua. Paradoksaalista kyllä sen paljastaminen on ainoa tie vapauteen. Häpeän aiheista tulisi puhua enemmän jotta voisimme vapautua siitä. Häpeä on kuin henkinen pakkopaita, joka kutistaa meidän olemassaolomme moninkertaisesti vähäisemmäksi siitä mitä se voisi olla ja saa olon tuntumaan todella tukalalta.

Emme synny häpeän kanssa. Opimme siihen ja siksi voimme oppia siitä myös pois.
Kulttuurimme ihmisiä eniten kuluttava ja lamauttavin voima on ehkä juuri häpeä. Häpeä pyytää menemään piiloon ja sulkemaan lahjansa maailmalta. Meillä monilla olisi niin paljon annettavaa mutta häpeä estää usein muille näkyväksi tulemisen.

kuva: Noora Brandt

Häpeää voi lähteä purkamaan tunnistamalla mistä häpeä kumpuaa, kenen häpeää kannamme

Kenen sanat kaikuvat mielessämme. Kun tulemme tietoisemmaksi siitä mikä on häpeämme alkuperä voimme alkaa pikku hiljaa erottaa sitä, että ehkä häpeä ei olekaan omaamme vaan se on kulkeutunut suvun taakkana vuosikymmeniä.

Kun uskallamme nähdä ja muistaa keitä olimme häpeämme takana voimme aloittaa suorastaan uudelta tuntuvan elämän. Saamme takaisin aidomman minuutemme, sen joka nautti itsestään ja elämästään. Ilman häpeää.

Jos opimme joskus menneessä, että tietyt asiat itsessämme tai maailmassa ovat häpeällisiä voimme tehdä niiden parissa nyt inventaarion. Kuuluuko nuo asiat vielä omasta  mielestämme häpeän alaisiksi, vai kannammeko niistä yhä näitä muilta perittyjä häpeä-uskomuksia joita emme aidosti edes allekirjoita? Olemmeko kenties itse aivan toista mieltä näistä asioista kun alamme kyseenalaistaa oppimaamme

Ehkä löydämme itsemme eniten juuri niiden asioiden parista joita olemme oppineet häpeämään. Ehkä äänekäs nauru, vapaa seksuaalisuus tai epäsovinnainen ammatti on juuri sitä aidointa, ominta itseämme. Häpeän takana on todellinen minuutemme joka odottaa vapautumistaan. Häpeän ote hälvenee, vain sitä kohti menemällä. Oletko valmis myöntämään häpeäsi aiheet ja löytämään niiden takaa piilotetun voimavarasi?

Terveisin
Maiju Palin

VIIKON TUOTE: Sisäinen Soturi -tulkinta - Löydä sisäiset tiedostamattomat voimavarasi

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...