Ilmainen Vuosihoroskooppi 2022

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2022 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

1.9.2020

vieraskirjoitus:

Rakkaus alkaa hyväksymisestä

Ajattelemme, että rakkaus parantaa haavat ja näin onkin. Mutta vain ihmisen omasta tahdosta. Jos tahtomattamme haluamme rakastaa väkisin jonkun ehjäksi joka ei yksinkertaisesti ole valmis kohtaamaan kipujaan, onko se rakkautta. Vai sittenkin jotain muuta?

Haluammeko muovata tuon ihmisen meille sopivaan muottiin, helpommin rakastettavaksi?

Se on inhimillistä, koska haluaisimme niin nähdä hänet ilman kipujaan. Jos ihmisessä on paljon vaille jäämistä hän ei välttämättä heti uskalla antautua rakkauden syliin. Rakkaudensyli on niin valaiseva, että kaikki kipumme tulevat silloin näkyviin.  Joskus noiden kipujen kokeminen saattaa tuntua kuin pahoinpitelyltä – eikä meillä ei ole kapasiteettia ottaa niitä kaikkia, vuosia alaspainettuja, vastaan kerralla. Niitä ei kannata yrittääkään kohdata yhdessä yössä. Rakkauden suurin voima piilee hyväksynnässä. Hyväksyntä vapauttaa meidät paranemiselle.


kuva: Noora Brandt

Kun rakastamme, ensin hyväksymme. Rakkaus alkaa hyväksymisestä

Vaikeinta elämässä onkin hyväksyä asiat sellaisenaan kuin ne ovat. Myös itsensä. Hyväksyminen ei tarkoita silti kaikkien asioiden sallimista. Se ei tarkoita, että sallisimme vahingoittavaa kohtelua itseltämme tai toiselta. Rakkaudessa tärkeintä on rajat. Voimme hyväksyä asiat rakkauden kehän sisäpuolelta, ilman, että asetamme itsemme alttiiksi väärin kohtelulle.

Hyväksyminen tarkoittaa, että sallimme ja hyväksymme nykyhetken näyttäytyä meille sellaisena kuin se on. Hyväksymme asiat juuri sellaisena kuin ne itsessämme tai toisessa ovat. Hyväksyminen on ainoa tie muutokseen. Vastustuksen tilasta käsin  emme jätä tilaa muutokselle, vaan energia on ikäänkuin lukittu siihen miten näemme, että asioiden pitäisi olla. Todellinen muutos voi tapahtua kuitenkin vasta kun asiat hyväksyy sellaisenaan kuin ne tässä hetkessä näyttäytyvät.

Totuus tekee kipeää

Nykyhetken paljas näkeminen ja todellisen tilamme hyväksyminen voi tehdä todella kipeää. Mutta tuossa kipeässä tunteessa piilee sen viisaus. Se on meille portti parempaan. Kun tunnemme kivun sillä voimalla kuin se meissä on niin samalla tiedämme, että paraneminen on todella alkanut. Tuskallisimmassa hetkissäkin voi siis tuntea kiitollisuutta siitä, että uskallamme olla viimein omalla puolellamme ja rakastaa itseämme niin paljon, että meissä on kykyä nähdä asiat sellaisena kuin ne ovat. Hyväksymme itsemme kaikkine keskeneräisyyksinemme ja kipuinemme.

Vasta kun hyväksymme kipumme voimme alkaa parantua

Tätä elämän umpikujat yrittävät meille näyttää. Tie nousee pystyyn jotta kääntyisimme itsemme puoleen. Se mitä pidämme epäonnena, voikin olla suuri siunaus. Elämä yrittää saada meidät  kääntymään itsemme puoleen. Nähdäksemme, että kipumme ovat ainoa asia jota yritämme paeta.


kuva: Noora Brandt

Miksi satutamme eniten niitä joita rakastamme?

Näin joskus unen missä menin hylättyyn autiotaloon. Tiesin, että siellä oleilee henki joka eläessään oli tehnyt paljon väkivaltaisia tekoja. Näin hengen ja sain vangittua sen saviseen astiaan. Päätin unessa, että lähetän hengelle paljon rakkautta ja valoa jotta se pääsee eteenpäin välitilasta johon se oli jumiutunut menneiden tekojensa kärsimykseen. Lähetin kaikella voimallani hengelle rakkautta ja astia alkoi täristä. Lopulta siitä lensi kansi pois ja henki syöksyi kivuliaan äänekkään huutonsa saattelemana ilmaan. Rakkauslähetykseni vaikutuksesta se huusi kipujaan ja muuttui koko ajan kirkkaammaksi valoksi. Lopulta se  räjähti kappaleiksi.

Unen kautta ymmärsin, että vaikka tarkoitin tekoni rakkaudelliseksi se aiheutti valtavasti kipua tuossa hengessä. Se oli sille kuin väkivaltaa. Kaikki sen elämän aikana tehdyt vahingolliset teot, se  joutui kohtaaman nyt pakotetusti kerralla. Se oli sen psyykeelle liikaa ja se räjähti. Katosi olemasta. Unen jälkeen jäin miettimään rakkauden ilmentämistä.

Näin me tarkoitamme hyvää usein myös läheisillemme. Vaikka monellakaan ei ole yhtä paljon tuskaa repussa kuin tällä hannibaalilla, sitä on kuitenkin riittävästi siihen, ettei sen kohtaaminen mitenkään kerralla ole mahdollista. Paraneminen on siksi usein pitkä prosessi.

Periaatteessa paraneminen ja muutos voi tapahtua nopeastikin, mutta se riippuu täysin ihmisen tämän hetken turvan tunteesta ja psyykkisestä tilasta paljonko pystyy ottamaan kipua vastaan nyt. Kipu on kipua aina vaikka sen voitelisikin rakkaudella. Kipu sattuu, se tuntuu pahalta. Se saa helposti suojamuurimme pystyyn. Juuri ne samat  muurit jotka ovat olleet aina meitä kivuiltamme suojelemassa. Defensseillä on ollut oma tärkeä tehtävänsä. Joku voisi sanoa ettemme enää tarvitse niitä mutta tuon viestin perillemeno ei ole aina  niin yksinkertaista. Ihmisen tulee todella uskoa ja tuntea se ensin. On tultava oma kokemus siitä, että viimein on turvalista olla ilman suojiaan. On myös oltava turvaa, tilaa ja voimavaroja käsitellä nousevaa kipua. Ja oma tahto siihen. Ilman omaa valintaa ja tahtoa luopua menneen kivusta, ei tapahdu paranemista.

Kun saamme rakkautta ja rakastamme, egomme voi alkaa nähdä toisen ihmisen vihollisena

Ja sitä rakastava ihminen onkin, – kaikessa rakkaudessaan hän on parantava ”vihollinen” kivuillemme.

Kipumme harvoin vapaaehtoisesti haluavat tulla näkyviin ja parantua. Koko aiempi elämämme on saattanut perustua kipumme välttelyyn ja tuosta välttelystä on muodostunut tavallinen tilamme, tapamme kohdata todellisuus, turvapaikkamme. Kun joku uhkaa turvallista, vaikkakin kärsimystä aiheuttavaa tilaamme, niinkin väkevällä voimalla kuin rakkaus on, saatamme ottaa järeämmät keinot käyttöön estääksemme ”tunkeutujaa” tulemasta lähemmäs.

Tällöin alamme suojata kipuvyöhykettä rakkaudelta. Egomme tietää, että jos rakkaus pääsee suojavyöhykkeemme rajojen yli, kipujemme on tultava esiin ja se tarkoittaa niiden kuolemaa.

Kun menneisyys astuu nykyhetken näyttämölle alitajunnasta, emme ymmärrä mikä meihin meni, mikä meitä ohjaa. Silloin ohjaksissa on kipujen turvakaarti. Sitä on joskus tarvittu ja se on edelleen töissä meillä kokopäivätoimisesti. Sen on vaikea luovuttaa valta-asemaansa. Joten tarvitaan pitkiä neuvottteluita ehkä useinkin, että nyt tämän miehistön palveluksia ei enää tarvita.

Mitä silloin tapahtuu turvakaartille? Joudumme luopumaan tutusta osasta itseämme.  Se voi tuntua osittain hylkäämiseltä. Nämä osat voi laskea alas ja se voi aiheuttaa monenlaisia tunteita. Syyllisyys on yksi tunne mikä tilanteessa saattaa nousta. Hyvästellessämme turvakaartimme joudumme katsomaan yhteistä menneisyyttä, eikä se aina herätä ylpeyttä. Syyllisyyden vierelle onkin hyvä ottaa parantavasta rakkaudesta kumpuava myötätunto. Turtrvakaartimme teki parhaansa kykyjemme, voimiemme ja elämäntilanteemme sallimissa puitteissa. Armoa tähän tuo se ajatus, että  vasta tässä hetkessä muutos on mahdollinen. Aiemmin se ei ehkä ollut. Kun rakkaus astuu elämään muutos on mahdollinen.


kuva: Noora Brandt

Muutos tarkoittaa luopumista kivuistamme

Suojistamme. Samalla se tarkoittaa astumista herkkyyteen, haavoittuvuuteen ja rakkauteen.

Saatamme muistaa olleemme joskus sellainen. Ehkä alakouluikäisenä lapsena, tai sitäkin nuorempana. Parantavan rakkauden eheyttävässä valossa meillä on tilaisuus astua takaisin siihen olemukseen. Juuri niihin kenkiin jotka piti joskus aiemmin hylätä. Jotka voivat olla ne kaikkein omimmat mutta jotka kaikkien vuosin jälkeen tuntuvat hyvin vierailta.

Näitä kenkiä on soviteltava ensin varoen. Harjoiteltava turvallisessa maastossa lyhyillä matkoilla, jotta ne taas asettuvat ja muovautuvat jalkoihimme. Nämä kengät ovat ehkä tutut kaukaa lapsuudesta, mutta ne ovat kasvaneet mukanamme. Ne eivät koskaan hylänneet meitä. Odottivat vain käyttöönottoa. Ja totuttelun myötä ne soveltuvat tähänkin hetkeen käyttöönotettavaksi.

Matka rakkauteen on parantava, mutta siinä on oltava myös armollinen kivuilleen

Hyvästeltävä ja hyväksyttävä ne ja niiden tehtävät. Samalla saamme kivuiltamme muistoksi niiden antaman viisauden.

Kun oppii todella ensin rakastamaan kipujansa, niistä voi viimein päästää irti. Todellinen rakkaus kun on vapautta. Ja se on ennen kaikkea vapautta sallia itselleen aito todellinen olemuksensa, kaikella rakkaudella.

Terveisin
Maiju Palin

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...