Ilmainen Vuosihoroskooppi 2022

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2022 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

26.5.2020

vieraskirjoitus:

Henkisen turvan tilassa kasvu tapahtuu pakottamatta

Ihmiset etsivät itseään. Käydään kursseilla, matkustellaan, luodaan upeita unelmia ja visioita tulevaisuuteen, kierretään tapahtumissa ja vältellään usein  tavallista elämää. Halutaan lomalle, pois ”tavallisesta arjesta.” Niin minäkin tein vuosia. Etsin ”sitä jotain.” Sisäinen epävarmuus ja ahdistus kuitenkin piinasi. Koitin etsiä siihen lääkettä ulkopuoleltani. Toivoin ja rukoilinkin, että löytäisin puuttuvat palaseni. En ymmärtänyt mitä etsin, enkä tiedostanut että tekemisen kautta välttelin arvokkainta asiaa jonka voin löytää vain sisältäni.

Sain tuolta ajalta paljon rikastavia muistoja, ikimuistoisia seikkailuja ja kokemuksia mutta en sitä mitä alitajuisesti etsin. Todelliset tarpeeni jäivät täyttymättä, siksi levottomuus ja pahaolo jatkoi sisälläni vellomistaan. Levottomat jalat jatkoi kulkuaan. Kokemuksissa ja matkustamisessa ei ole mitään pahaa mutta jos sisimmässään olevia ratkaisemattomia asioita yrittää korjata ulkoisin keinoin on päättymättömällä ristiretkellä.

Levottomuus on merkki turvattomuudesta

Nyt kun olen viimein löytänyt mitä etsin, tiedän mitä etsin jo vuosia sitten sitä silloin löytämättä. Etsin henkisen turvan tilaa jonne olen parin viimeisen vuoden aikana viimein oppinut reitin.

Sisäisen turvan tilasta käsin katsottuna asiat näyttävät hyvin erilaiselta. Suurin täyttymykseni on nyt se tavallinen elämä mitä ennen välttelin enkä pystynyt ottamaan vastaan turvattomuuteni takia. Nauttia arkipäivistä, lasten kanssa läsnäolosta, aidosta yhteydestä rakastavissa ihmissuhteissa, luonnosta, kiireettömyydestä ja mitään tekemättömyydestä. Saan yhteyden helpommin siihen kiitollisuuteen, että minulla on kaikki tärkeä tässä ja nyt. Tässä on hyvä olla. Ja tässä tilassa mitään suorittamatta, antamalla asioiden nousta luonnolliseen tahtiin kasvan ja kehityn. Olen oppinut sallimaan ja hyväksymään. Pakenemalla vain väistin kasvuani.

Miten löysin turvan elämässäni?

Turvallinen tila rakentuu terveistä rajoista, uskollisuudesta omille tunteilleen ja arvoilleen, kunnioittavasta kanssakäymisestä ihmisten kanssa, omien voimavarojen kuuntelemisesta ja niiden mukaan elämisestä. Omien tarpeiden, toiveiden ja tunteiden ilmaisemisesta ihmissuhteissa. Sen hyväksymisestä, että kaikki ihmiset eivät näitä tarpeita kunnioita. Hyväksynnän kautta on helpompi tehdä tarvittavat muutokset oman elämän suhteen ja lopettaa vaatimasta sitä muilta. Ottaa vastuu omasta elämästään. Tuohon vastuuseen kuuluu kohdata itse kaikista kipeimmätkin tunteensa. Olla itselleen aikuinen sisäisen lapsen kivuissa.

Turva rakentuu siitä, että ei kyseenalaista jatkuvasti itseään vaan kuuntelee mitä oikeasti tuntee ja kokee. Ja sen perusteella uskaltaa tehdä valintoja huolimatta siitä, että nuo valinnat  eivät välttämättä ole aina kaikille mieleen. Turvan tunne on sitä kun kehon ja mielen viestit ovat löytäneet yhteisen kielen eivätkä kyseenalaista toisiaan ja kiistele keskenään.

Tuohon pisteeseen ei ole ihan helppoa pysäyttää jatkuvaa mielen limboaan. Olemmehan tottuneet siihen, että ulkopuolelta jatkuvasti määritetään mikä on riittävää ja tarpeeksi. Sisäinen ääni on usein hukkunut ja kehon viestit kadonneet jonkin ”tärkeämmän” alle.

Vaikeinta turvan tilaan hakeutumisesta tekee ulkoisen ja sisäisen ristipaine. Se mitä meiltä odotetaan ja mitä itse odotamme itseltämme on usein jotain muuta kuin mitä todelliset sisäiset tarpeemme ovat. Meitä täyttävät ja sisäisesti ruokkivat asiat ovat hyvin yksinkertaisia ja koostuvat asioista jotka eivät ole yleisesti ”somehehkuttamisen arvoisia.”

Kun opimme sallimaan nämä yksinkertaiset asiat vain itsellemme, itseämme varten voimme antaa tälle maailmalle ja muille ihmisillekin niin paljon enemmän. Kaiken aidosti tärkeän voimme antaa rauhan tilasta. Kun olemme oppineet olemaan itsellemme läsnä osaamme olla sitä myös toisillemme. Aito yhteys on arvokkainta mitä on.

Jotta voi löytää turvaan itsessään on opittava hyväksymään itsensä. Se vaatii harjoittelua. Erityisesti silloin kun se tuntuu olevan vaikeinta. Kun ei suostukaan menemään ulkoisen ohjauksessa vaan pitämään itseään tärkeänä. Kun ei hae hyväksyntää ensi sijaisesti muilta vaan itseltään. Pikkuhiljaa opetellen. Kun on tarpeeksi monta kertaa vienyt itsensä turvaan omien todellisten tarpeiden äärelle oppii luottamaan itseensä.

Kun rakennamme turvaa itsessämme heijastamme sitä ulkopuolellemme. Näin mahdollistamme omalla tavallamme muidenkin tunnistaa ja löytää sama turva. Olen huomannut, että turvan rakentaminen itsessäni kasvattaa sitä myös muissa. Kun tunnistaa toisessa turvan tunnistaa mitä se tarkoittaa myös itselle omassa elämässä ja osaa hakeutua turvaa aidosti rakentavien asioiden pariin helpommin. Olen itsekin oppinut rakentamaan turvaa itsessäni juuri tälläisten vahvaa turvallista yhteyttä huokuvien  ihmisten myötävaikutuksessa. Ilman heidän peilaustaan en edes tietäisi mitä olin aiemmin niin kipeästi vailla.

Kun ihminen on löytänyt henkisen turvan tilaan kasvu tapahtuu pakottamatta

Laajenemme luonnostamme kuten avaruus. Tietoisuutemme kehittyy ja kasvaa kokemustemme myötä jos suostumme katsomaan sisäiseen avaruuteemme.  Henkistä kasvua ei tarvise etsiä tai pakottaa. Aito turva mahdollistaa luonnollisen kasvun. Olen huomannut tämän hyvin vahvasti kun olen oppinut tuomaan itseni tähän hetkeen turvaan. Olen kehittynyt turvan tunteen lisääntymisen myötä tietyillä osa-alueilla ja se on tapahtunut pakottamatta ja suorittamatta. Mitään yrittämättä. Oivallukset syntyvät sisäisen rauhan ja turvan tilassa. Ne nousevat itsestään esiin. Turvan tilasta käsin on myös helpompi toimia.

Aikaisemmin elämä tuntui raskaalta, väliin taistelultakin. Varsinkin oman mielen kanssa kun kyseenalaistin onko minussa jotain vikaa kun tietyt asiat eivät tunnu hyvältä. Kun kyseenalaistin tuntemuksiani niin pakotin itseni tekemään asioita jotta kasvaisin, jotta kehittyisin ja jotta heikkouteni muuttuisi. Tuolla tavalla pidin itseni kuitenkin hyvin energiaa vievässä limbossa. Kasvua ei tapahtunut ja sisäinen levottomuus piti otteessaan. Koin riittämättömyyden tunteita ja syyllistin itseäni.

Uuvuin ja lopetin itseäni vastaan taistelemisen. Pysähdyin. Annoin periksi. Harjoittelin sietämään tylsyyttä, omaa levotonta mieltäni. Annoin kipujeni nousta hiljaisuudessa. Tarkkailin ja opin. Lopetin toimimasta mieleni vaatimusten mukaisesti ja aloin kuunnella enemmän kehoani. Siitä alkoi syntyä pysyvämpi rauha.

Aloin kunnioittaa sitä mikä tuntuu aidosti hyvältä ihmissuhteissa ja mikä ei. Lopetin vastaan taistelemisen ja  hyväksyin ihmiset sellaisina kuin he olivat. Hyväksyin myös itseni. Lopetin sen haluamisen, että asiat olisivat eri tavalla.

Sallin itseni tehdä juuri niitä asioita mistä nautin eniten ja jätin pois ne mihin mieli koki ehkä vetoa mutta jokin sisäisyydessä nosti levottomuuden pintaan. Ymmärsin, että intohimo ja draama on usein vain itsensä pakenemisyrityksiä. Rauha löytyy neutraaliudesta. Ja neutraalituteen pääsee vaikeiden tunteiden hyväksymisen kautta. Ottamalla vastaan kipumme joita koitamme vältellä. Vaikka se ei tunnu mukavalta kun tunteitaan joutuu kohtaamaan, se lisää lopulta ainakin itselleni aitoa tyytyväisyyttä ja merkityksen tunnetta elämään. Turvan tila kasvaa kun osaa olla itselleen läsnä.

Nykyään olen tietoisempi mistä lähtökohdista teen asioita. Ymmärrän, että mikään ulkopuolella oleva ei voi paikata vajeita sisäisyydessäni. Ainoastaan hiljainen kohtaaminen tuo minut lähemmäs todellisia tarpeitani ja se on ainoa millä on kokonaiskuvan kanssa oikeasti merkitystä.

Kun opin ymmärtämään itseäni voin oppia ymmärtämään muita ja se luo aitoja yhteyksiä

Suurin kiitollisuuden aiheeni on, että pystyn nyt rakentamaan läsnäolevan yhteyden lapseeni. Se on tällä hetkellä tärkein tehtäväni. Ennen kaikkea minkä haluan hänelle opettaa on säilyttää yhteys itseensä, jotta sitä ei tarvitse etsiä ulkopuoleltaan paikoista mistä sitä ei voi löytää. Haluan luoda hänen kanssaan yhteisen turvan tilan jonka avulla hän tunnistaa sen jatkossakin.

Suhteessa turvallisen tilan säilyttäminen on molempien vastuulla

Aikuisissa ihmissuhteissa on ensiarvoisen tärkeää, että molemmat ottavat vastuun kommunikoinnista ja ristiriitojen selvittämisestä jotta kumpikaan ei joudu kantamaan tilanteita yksin. Jos näin käy se kuluttaa valtavasti voimia, koska se tarkoittaa automaattisesti jonkintasoista turvattomuutta kohtaamisessa.

Tälläisiä ihmissuhteita on mahdollista kehittää, kun ihminen on ensin itse tunnistanut mitä turvan tilassa oleminen tarkoittaa. Se on ennen kaikkea hiljainen tie sisimpään. Se on rehellisyyttä itselleen omista tunteistaan.

Se on samalla maailman yksinkertaisin ja vaikein asia. Hyväksyä ja antaa toiselle tilaa ilman mielipiteitä ja  projisointeja. Hyväksyä itsensä toisen seurassa. Kertoa omista tunteistaan käsin mitä kokee ja tuntee. Henkiseen kasvuun ei tarvita niin paljoa hattaraa kuin monesti annetaan ymmärtää. Kaikki se ulkokultainen voi viedä enemmänkin vain itsestä harhaan, kun se saa välttelemään omaa henkistä turvattomuuttaan.

Turvan tilassa on sisäinen rauha vaikka kokisikin vaikeita tunteita

Opi tunnistamaan mitä turvan tilassa oleminen sinulle tarkoittaa ja hakeudu siihen jokapäivisissä päätöksissäsi. Harjoittelun kautta siitä muodostuu normaali tila, jossa on helppo pysyä. Silloin kasvua ei tarvitse etsiä tai miettiä vaan se tapahtuu automaaattisesti täysin rauhassa.  Turva on kaikista tärkein asia.

Harva aidosti pysähtyy sen äärelle. Maailma on niin täynnä houkutuksia jotka harhauttavat meidät kohtaamasta itseämme. Ja tuntuukin, että monikaan ei ymmärrä turvallisen tilan merkitystä henkisessä kasvussa. Hamutaan ensin hedelmiä, mutta kuten puu, on ihmisenkin ensin rakennettava vahvat juuret.  Ensin siemen kasvaa rauhassa mullassa, rakentaa juuristoa ja alkaa puskea vasta sitten pinnalle tainta. Runko ja lehdet tulevat ensin samalla kun puu kasvattaa vahvempaa juuristoa ja lopulta tulevat hedelmät. Niistä hedelmistäkin voi nauttia täydemmin kun on tukevasti kiinni kasvualustassa. Kun oppii olemaan rauhassa juuri se kuka on itsensä hyväksyen, tunnistaa myös niitä jotka aidosti hyväksyvät sinut. Se lisää entisestään rauhaa ja turvaa. Tämän aarteen rinnalla kaikki muu tuntuu sen jälkeen ylimääräiseltä ja toisarvoiselta. Turvassa olevat ihmiset luovat turvaa luovia kokemuksia. Kun ihmisisessä on rauha ja turva sisällä se heijastuu sieltä koko maailmaan.  

Terveisin
Maiju Palin

VIIKON TUOTE: Luonteesi Voimat (Luonneanalyysi)

Itsetuntemuksen kehittäminen on elinikäinen prosessi, johon astrologiset tulkinnat antavat jatkuvasti uusia työkaluja. Astrologinen karttasi perustuu syntymähetkeesi, jolloin planeetat ovat olleet tietyssä asemassa keskenään. Luonteesi Voimat -tulkinta on oman astrologisen matkaasi perusta, jonka avulla voit aloittaa  tutustumisen omien valmiuksiesi ja mahdollisuuksiesi maailmaan.

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...