Tilaa ILMAINEN Alkemia e-book itsellesi!

Alkemia e-book

Viime vuosina on kasvanut merkittävällä tavalla suuren yleisön kiinnostus henkisiä asioita kohtaan. Tieto siitä, että elämällä on muutakin merkitystä kuin pelkästään ruumiinnautintoja ja omaisuuden kartuttamista on tullut jäädäkseen. Mutta mikä sitten on elämän tarkoitus? Voiko ihminen koskaan päästä siitä perille? Henkinen kehitys ei voi olla todellista, ellei siihen liity myös tietoisuuden laajentumista. Tilaa ILMAINEN Alkemia e-book niin pääset osaksi tietoisuutta, mikä vapauttaa sinut elämään itsesi näköistä elämää..

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Alkemia e-book. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

14.4.2020

vieraskirjoitus:

Tie rakkauteen kulkee pelon läpi

Katsoin vähän aikaa sitten  Queen yhtyeestä kertovan elokuvan Bohemian Rhapsody. Minulle on aiemmin jäänyt mieleen Freddie Mercuryn elämästä lukiessani, että hänellä oli elämässään vain kaksi ystävää joihin hän luotti mutta toinen heistä petti hänet. Nyt näin tuon tarinan eilen kokonaisuudessaan ja se linkittyy vahvasti tähän aiheeseen josta olin aikeissa muutenkin kirjoittaa. Nimittäin rakastamisen ja elämisen pelkoon.

Kun pelkäämme, että tulemme loukatuiksi tai, että meitä satutetaan himmennämme omaa elämänliekkiämme ja lakkaamme elämästä. Alamme elää pelosta käsin. Alamme suojella itseämme huonoilta kokemuksilta ja sillä tavalla rakennamme itseasiassa muurin elämän ja itsemme väliin. Se on paradoksaalista, koska muurista huolimatta niin todennäköisesti tulee enemmän tai vähemmän käymään. Joudumme kokemaan myös ikäviä asioita. Tällä elämänkokemuksella tiedän elämän joka tapauksessa satuttavan meitä. Pahalta tuntuvia asioita tapahtuu. Kun todella haluamme avautua rakkaudelle ja elää rakkaudesta tuo kipeä tosiasia on vain hyväksyttävä.

Ikävien kokemusten aiheuttamiin kipuihin samaistuminen saa meidät kuitenkin tuntemaan pelkoa

Otamme maailman, sen tapahtumat ja toiset ihmiset liian henkilökohtaisesti. Omaksi syyksemme. Ikävät kokemukset eivät kuitenkaan ole henkilökohtasia rangaistuksia vaan parhaimmillaan suurempaan rakkauden kokemukseen avaavia kokemuksia. Kun uskallamme olla haavoittuvia saavat hauraimmatkin kohtamme rakkauden kylvyn.

Maailma on rikkonut minut niin monet kerrat, että olen löytänyt sen sylistä turvan. Maailma ei ole hyvä tai paha. Kokemukseni eivät määritä minua. Minulla on kaikesta huolimatta mahdollisuus valita rakkaus, joka hetki.

Rakkauden esteenä on vain pelko. Jos pelkäämme tunteitamme, emme voi elää täydesti. Mitään muuta pelättäväähän meillä ei oikeastaan ole kuin tunteemme.  Kun emme enää pelkää maailman rikkovan meitä vaan ymmärrämme sen oleva realistinen tosiasia joka on vain hyväksyttävä voimme alkaa rakastaa täydestä sydämestämme. Samalla kun tiedämme, että maailma tulee väistämättä satuttamaan meitä sen valta siihen katoaa. Koska me hyväksymme myös toisenlaiset tunteet mitä maailma meille voi antaa koettavaksi kuin ne kaikkien ihanimmat ja helpoimmat tunteet joita sisimmässämme tavoittelemme.

Maailma ei tule muuttumaan mutta asenteesi maailmaa kohtaan voi muuttua

Pelkäämme, että kävisi jotenkin hullusti. Meihin sattuisi. Tulisimme loukatuiksi. Sydämemme särjettäisin. Tuon pelon takia me sitten eristämme itsemme juuri siltä mitä eniten kaipaamme, rakkauden kokemiselta.

Mutta älä ymmärrä tätä väärin. Vaikka luopuisimme pelon määrittelemästä elämästä, meidän ei tarvitse luopua itsekunnioituksesta ja rajoistamme. Päinvastoin pysyessämme rakkaudessa nuo asiat vain vahvistuvat. Koska rakkaus on totta vain silloin kun se koskee myös meitä itseämme. Pysymme rakkauden kehän sisällä silloin kun sisällytämme sinne itsemmekin. Kun olemme rakkauden kehän sisällä olemme aina turvassa.

Se ei silti tarkoita sitä ettemmekö voisi joutua kokemaan inhottavia asioita. Maailmassa tulee aina olemaan epäoikeudenmukaisuutta, rikollisuutta, epäterveesti ilmaistua vihaa, loukkaavaa käytöstä ja luottamuksemme pettäviä ihmisiä. Mutta se, ettemme anna näiden tosiasioiden estää itseämme rakastamasta on voitto itsellemme.

Olen viime aikoina alkanut katsoa entistä tietoisemmin hyvinkin ikäviä kokemuksia symbolisena peilinä itseeni

Jokainen elää omaa todellisuutta omasta tietoisuudestaan käsin. Toisille oma todellisuus on pelkkää selviytymistä. Korkeamman tietoisuuden johdatuksessa elämisen kautta voi asioihin löytää kuitenkin erilaisen näkökulman.

Joskus se, että pahin pelkomme käy toteen vapauttaa meidät siitä. Huonojen kokemusten voima voi olla sillä tavalla kuin puhdistava katharsis kun uskallamme kohdata siitä aiheutuneet tunteet ja nähdä miksi pelkäsimme näitä tunteita aiemmin.

Queen elokuvassa kaikkien vastoinkäymisten ja yksinäisyyden ja petetyksi tulemisen kokemuksen jälkeen Freddie Mercury julistaa antavansa maailmalle itsensä, sen kuka hän tuli tänne olemaan. Se jos mikä on rakkaudessa elämistä. Kun annamme itsemme maailmalle liikoja vaatimuksia esittämättä saamme suurimman täyttymyksen.

Minua lohduttaa aina se ajatus, että kukaan ei ole minulle mitään velkaa

Se ikään kuin siirtää vastuun toisilta ja tältä maailmalta itselleni. En ole itsekään mitään velkaa itselleni tai maailmalle mutta voin päättää pysyä rakkaudessa, toteuttaa unelmiani ja tavoitella visioitan vaikka kukaan muu ei tukisi minua siinä. Kun en odota ulkopuolelta liikoja ja valuta hukkaan energiaani pettymyksen kokemiseen minulla on kaikki voima itselläni. Se tuo minulle hyvän olon tässä hetkessä, vaikka ympärilläni tapahtuisi mitä.

Me emme voi vaikuttaa maailman tapahtumiin tai toisiin ihmisiin mutta omaan asenteeseemme ja omiin tekemiseemme kyllä. Kun tämä kirkastuu käytännön teoiksi tuntuu timanttisen hyvältä olla oman sielunsa ohjaksissa tässä inkarnaatiossa niillä kyvyillä mitä minulla juuri nyt on.

Anna maailman rikkoa sydämesi 

Kaiken kokemani jälkeen se, että lakkaan suojaamasta itseäni kivulta tuntuu todella hyvältä. Se tuntuu vapaudelta. Kipu ja pettymys kuin myös kaikki muut ikävät tunteet ovat täysin samanarvoisia kuin iloni ja tyytyväisyyteni. Koen yhä pelkoa mutta en anna sen määrittää itseäni ihmisenä. Tunteeni eivät arvota suurempaa kokonaisuutta kaiken takana. Sitä, että elämme täydessä rakkaudessa joka hetki. Jokainen tunnetila ja hetki jota koen ei määritä minua olemasta täydesti rakkauden arvoinen. Päinvastoin, mitä kurjempi olo, sen enemmän rakkautta kaipaan. Ja sitä enemmän voin sitä itselleni suoda hyväksymällä haavoittuvuuteni ja laskemalla muurit rakkauden edestä. Tunnistan nyt, että rakkauden kokemus ei tule toisesta henkilöstä vaan se tulee täysin sisältäni. Jos en itse usko olevani rakkauden arvoinen niin kuinka kukaan voisi saada minut uskomaan sitä ulkoapäin. 

Kokemukset ovat näyttäneet minulle, että rakkaus on joskus todella suuri illuusio johon kaksi ihmistä takertuvat kun he kuvittelevat rakkauden tulevan ulkoapäin. Kun yhteinen kokemus rakkaudessa elämisestä päättyy ja tulee ero,  tulee tunne, että rakkaus on kadonnut. Mutta rakkaus ei katoa koskaan, yhteytemme siihen saattaa kyllä katketa. Ja se katkeaa silloin kun alamme ajatella, että meidän tulee suojautua tunteiltamme, kivulta ja pettymyksiltä. Silloin rakennamme muurin itsemme rakkauden väliin.

Kokemukset eivät kerro arvottomuudestasi tai huonommuudestasi

Liian usein samaistumme huonoihin kokemuksiimme ja annamme niiden määritellä koko loppuelämäämme. Otamme syyllisyyden ja häpeän näistä teoista niskoillemme. Näin käy kun samaistumme tunteisiimme. Samaistumme olemaan hävettävä jos meissä on häpeää tai syyllisksi jos meidät on saatu kokemaan syyllisyyttä. Olemme voineet ottaa myös ympäristöstämme toisten tunteita jo lapsena ja alkaneet pitää joidenkin muiden pelkoja ja häpeää ominamme.

Rakkaus ei kuitenkaan ole tunne vaan se rajaton ääretön avaruus joka meitä ympäröi. Niin henkisesti kuin fyysisestikin. Rakkauden kokemusta voisi kuvailla jossain määrin myös neutraaliksi. Se antaa asioiden olla niin kuin ne on. Myös tunteiden ja kaikki tunteet ovat rakkaudessa hyväksyttyjä. Kun annat sydämesi särkyä palasiksi koet olevasi rakkaudessa kannateltu aina. Kun avaat sydämesi avaat sen myös keskeneräisyydelle, avuttomuudelle, heikkoudelle, surulle ja kivulle. Ja päätät olla sulkematta sydäntäsi kivusta huolimatta. Anna sydämesi särkyä jälleen ehjäksi.

Terveisin 
Maiju Palin

VIIKON TUOTE: Astrokalenteri - Henkilökohtainen oppaasi sisäisen viisauden, rakkauden  ja korkeamman tietoisuuden löytämiseen kulta-ajassa

"Jokainen elää omaa todellisuutta omasta tietoisuudestaan käsin. Toisille oma todellisuus on pelkkää selviytymistä. Korkeamman tietoisuuden johdatuksessa elämisen kautta voi asioihin löytää kuitenkin erilaisen näkökulman."  -Maiju Palin

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...