Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Astron joululahjaideat

Lahjat läheisillesi nopeasti, ilman ruuhkia!


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

16.3.2020

vieraskirjoitus:

Elämää ei kannata säästellä

Tunsin ihmisen joka halusi omien sanojensa mukaan ”säästellä elämää.” Hän halusi säästää hyvän arvostelun saanutta elokuvaa, kirjaa tai muuta elämystä myöhempään, ”parempaa aikaa” ajatellen tai vastaavasti ”pahan päivän varalle.” Siinä valossa mitä olin oppinut, se tuntui hassulta. Voihan olla, että oikeaa tilaisuutta ei tulekaan sellaisena kuin sitä odotamme ja koko juttu menee ohi.

Jos ”säästelemme elämää”, milloin elämme sitä? Jos odotamme eläkeikää, lottovoittoa tai sitä, että ”olemme valmiita” elämä menee ohi. Päivät kuluu. Kuolemasta ei paljoakaan puhuta meidän kulttuurissamme, ainakaan positiiviseen sävyyn, mutta se mitä siitä voimme oppia on juuri kaiken ainutkertaisuus. Jos eläisimme ikuisesti, elämällä ei olisi samanlaista arvoa. Kuoleman ajatus on tietoisesti läsnä päivien arvostamisessa. Mitä kaikkea tekisit jos tietäisit, ettei sinulla ole enää montaa päivää elämää jäljellä? Tämä on aina yhtä herättävä ajatus, ja se on totta. Harvoin sitä kuitenkaan ajattelemme vaikka ehkä pitäisi.

”Aikaa on tarpeeksi, mutta ei säästeltäväksi

Olen erityisen hyvin oppinut näkemään  hetkien ainutlaatuisuuden ja tilaisuuteen tarttumisen tärkeyden aina matkustellessani. Jos näen jotakin houkuttelevaa ja mielenkiintoista ja koen tärkeäksi mennä tilannetta kohti, mutta olen jostain syystä jättänyt sen väliin  tilanne ei seuraavana päivänä tai edes vartin päästä ole ollut enää sama. Se on menetetty kokonaan. Sama auringonlasku, kohtaaminen, tunne, päivä, hetki, sekunti ei enää koskaan toistu. Jos en tartu tilaisuuteen NYT, se on menetetty siinä muodossa kuin sen ensin näin. Vaikka kaiken logiikan mukaan asian suhteen minkään ei pitäisi muuttua, kaikki onkin seuraavana päivänä toisin.

Toki saamme joskus uusia mahdollisuuksia ja toisia tilaisuuksia, mutta en tarkoita nyt sellaista. Tarkoitan sitä, että huomaisimme hetken ainutlaatuisuuden, tarttuisimme siihen ja osaisimme NAUTTIA siitä.  Upota ja kokea hetken ainutkertaisuus juuri niinkuin se meille annetaan. Siihen takertumatta, sitä varomatta. Ne ovat aivan parhaita hetkiä. Kykyä heittäytyä lapsen riemuun, kykyä nauttia kesäsateesta, koiran kanssa telmimisestä ja satunnaisesta juttutuokiosta tuttavan kanssa. Tälläisiä tilanteita jokainen päivä tarjoilee meille eteen, mutta osaammeko ottaa kutsun vastaan niihin? Mikä saa aidosti tuntemaan, että olen elossa?
Minulle se on juuri tuollaiset pienet, tärkeät, ohikiitävät hetket ja se, että olen osannut antautua niihin.

Muistot rakentavat meitä sisältäpäin ja hetkissä eletyt muistot jäävät elämään meissä ikuisesti

Eräänä kesänä lähdin metsälammelle uimaan. Oli sateinen päivä ja kesäinen tihku kasteli minua kun kahlasin veteen. Ilma oli raikas, sade oli virkistävä  ja vesi oli pehmeää. Tuntui uskomattoman ihanalta uida puhtaassa luonnonvedessä metsien ympäröimänä. Heittäydyin selälleni veteen ja näin sateenkaaren muodostuvan lammen rannasta suoraan toiselle rannalle. Näky oli uskomaton. Tunsin sametin pehmeän veden ympärilläni,  nautin pienistä kasvoilleni tippuvista pisaroista ja ihailin maailman kauneutta. Pilvet lipuivat silmieni yläpuolella. Nautin hetkestä joka solullani, niin pohjaan asti kuin vain osasin. Uin edes takaisin, katselin sateenkaarta ja nautin näystä. Jossain vaiheessa huomasin, että sateenkaaria olikin kaksi! Sateenkaaren päällä oli toinenkin sateenkaari. Jokin minussa meinasi pakahtua, olin niin onnellinen.

Kaksi sateenkaarta kaartui metsälammen yllä kesäsateessa kun nautin luonnonvesistössä iltauinnista. Hetki oli niin maaginen, niin upea. Se meni ihoni alle kaikessa kauneudessaan. Kauhoin soista tummaa, pehmeää,  viileää vettä ja nautin näkemästäni. Kun olin nauttinut tarpeeksi lähdin kohti rantaa. Talletin hetken syvälle itseeni, kaikessa upeudessaan. Nousin vedestä ja puin päälleni. Otin rakkaan lapseni syliin joka oli odottanut rannalla. Tuo uintiretki oli täynnä sydämen ympäri kääntävää kauneutta joka herätti minussa valtavan kiitollisuuden ja onnen tunteen. Hetki joka elää ikuisesti nyt minussa.

Lasten teekutsut ja muita merkittäviä tapahtumia

Lapset ovat hyviä tarttumaan hetkeen. Me aikuiset pidätämme niin paljon spontaaniutta. Olen onnistunut säilyttämään lapsen iloni melko pitkään. Viime vuosien haasteet ovat kyllä rehellisesti hälventäneet sitä hieman. Joskus innostuksessani itsekin hämmennyn kun heittäydyn elämän virtaan kuin lapsi. ”Eihän tämä sovi.” ”Eivät aikuiset toimi näin.” Luulen, että ympäristöllä on paljon tähän vaikutusta. Olen altis aistimaan ympäristöstä mikä on sopivaa ja mikä ei ja joskus huomaamattani sopeutan käytöstäni siiihen oletukseen sopivaksi. Tähän pitää tietoisesti kiinnittää huomiota, en tahdo tulla imaistuksi aikuisten vääränlaiseen uskomusmaailmaan siitä miten tulisi olla, elää ja käyttäytyä ikäänsä sopivalla tavalla. Siinä jäykkyydessä menettää niin paljon. Luovuuskin kukkii kun olemme auki tilanteille.
Rakastan spontaanisuutta ja kun olemme auki lasten ehdotuksille niin se ruokkii itseämmekin. Yhtäkkiä voimmekin viettää teekutsut telttaillen olohuoneessa. Mennä ruokakauppaan uusin silmin. Ostaa jotain  mitä emme ole koskaan maistaneet ja tehdä jotain aivan  uutta ruokaa. Vain mielikuvitus on rajana miten päivämme tahdomme elää. Rutiinit ovat joskus hyväksi ja joskus rutiinien rikkominen.

Elä hetkessä ja anna perhosten lennellä ulos vatsasta

Parhaita asioita on tapahtunut kun olen ollut spontaani. Mullistavimmat asiat ovat olleet usein niitä joihin olen tarttunut ilman turhaa puntarointia ja jaarittelua. Olin ennen erilainen, mietin asioita pääni puhki, varmistelin erilaisin skenaarioin lopputulemia. Sitten jokin muuttui. Kai se oli päätös, miten haluan elää elämääni.

Muistan sen hetken milloin se tapahtui. Otin ensimmäisellä pidemmällä Aasian matkallani vuonna 2006 tatuoinnin. En ollut koskaan suunnitellut ottavani sellaista. Kaverini meni tatuointiliikkeeseen ja minä menin hänen seurakseen. Aikani kuluksi katselin siellä tietokoneelta kuvia tatuoinneista. Näin hienon perhosen kuvan. Rupesin pohtimaan, että tuollaisen voisin ottaa. Lähdimme hostellille. Kaverin tatuointiaika oli varattu seuraavalle päivälle ja minä jäin pohtimaan jospa minäkin ottaisin kuvan sittenkin ihooni…. Minulla oli vuorokausi aikaa miettiä asiaa. Pohdin pääni puhki, siltä ja tältä kantilta, kunnes päätin etten mieti yhtään enempää ja tatuoin perhosen kuvan ihooni muistuttamaan, että elämä ei pidä liikaa aina miettiä vaan ELÄÄ. Asiat saattavat jännittää mutta perhosia ei kannata pidätellä vatsassaan liiaksi ja senpä takia paikaksi valikoituikin perhoselleni vatsa.

Elämää ei ole kiire elää, eikä toisaalta sitä tarvitse säästellä

Elämä kaipaa tulla vastaanotetuksi. Hyvä ei lopu maailmasta joten sitä ei tarvitse säästellä. Päinvastoin, kun opimme ottamaan hyvän vastaan ja KULUTTAMAAN sen joka hetkessä se kasvaa. Aina tulee uutta hyvää tilalle. Joskus jos olemme oppineet elämään niukasti, huonoja uutisia vastaanottaen, takaiskuja kokien, meidän pitää opetella ottamaan elämältä vastaan hyvää. Huomaamaan se. Ja sitä VOI ja kannattaa opetella jos taito on ruosteessa. Oma mieli on ainoa joka usein estää hyvää virtaamasta elämään. Meidän pitää siis itse astua pois varjosta.

Vuosia sitten osasin hyvin selvitä kurjuudessa, mutta muuttaakseni elämäni tasapainoisemmaksi ja monin tavoin runsaammaksi terveellä tavalla, minun piti kouluttaa itseäni vastaanottamaan kaikkea hyvää mitä elämällä on tarjota. Ei haasteet lopu, vaikka vaihtaisit kadunpuolta aurinkoisemmalle, mutta ainakin voit nauttia auringonpaisteesta. Haasteisiin ei tarvitse koko ajan keskittyä. Voimmme hankalissakin elämänvaiheissa löytää pellen sisältämme, hauskan klovnin joka näkee asiat hullunkurisina.  Nykyhetki on lahja jonka voi ottaa vastaan niin valitessaan. Englanninkielessä sitä kuvataankin osuvasti sanalla PRESENT. Ja Forrest Gump elokuvan kuuluisassa kohtauksessa sanottiin ”Elämä on kuin suklaarasia, koskaan et tiedä mitä saat.” Avatessasi rasian saat sen kuitenkin selville.

Terveisin
Maiju Palin

VIIIKON TUOTE:

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...