Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

3.3.2020

vieraskirjoitus:

Häpeä tukahduttaa rohkeuden juuret

Onko sinulla unelma? Jokin visio mitä olet suunnitellut jo pidempään? Tai ehkä saat pienempiä ideoita useinkin jotka jäävät kuitenkin toteutumatta? Ajatteletko ettei juuri sinulla ole rohkeuta toteuttaa ideaasi vaikka se olisikin täysin mahdollinen muuten? Tai ehkä koet toiveikkuutta, että jonakin päivänä teet sen mitä nyt suunnittelet mutta todellisuudessa tuo päivä on vain jossain tulevaisuudessa sellainen turvallinen vyöhyke jolle voit heittää suuret suunnitelmasi koskaan niihin tarttumatta…

Tiedätkö mikä kumma saa sinut olemaan toteuttamatta unelmiasi ja laittamasta itseäsi niiden vuoksi likoon? Se ei välttämättä ole pelko vaikka niin saatat ajatella. Pelon takana lymyää usein häpeä johon voi olla vaikeampi saada otetta. Häpeää voi olla vaikea tunnistaa,  koska se haluaa olla näkymätön. Pysyäkseen voimissaan häpeän pitää saada operoida piilosta.

Sanotaan, että jos ei pelkää ei voi olla rohkea

Rohkeus ei siis ole pelon vastakohta vaan sen mukanaan tuoma liittolainen. Pelko auttaa tunnistamaan meille liian riskialttiit tilanteet ja se toimii viisaasti kuunneltuna suojelijanamme.
Pelolla on tehtävä mutta pelkoa haitallisempi torjuttava on häpeä. Häpeä tukahduttaa rohkeuden ilmajuuret tiukassa kuristavassa otteessaan. Rohkeuden juuret kuolevat häpeän vuoksi ilman happea. Syytämme voimattomuudestamme usein pelkoa mutta emme näe häpeän hiljaista vahingoittavaa työtä.

Jos rohkeus on se liaani millä lennämme pelkojemme yli niin häpeä on loiskasvi joka takertuu vapautemme mahdollistavaan liittolaiseen ja tarpeeksi kauan vaikuttaessaan katkaisee sen niin, että lopulta mätkähdämme maahan kesken ilmalennon ja ihmettelemme mitä oikein tapahtui.

Häpeä ei pidä itsestään mitään ääntä

Mutta pelko pitää. Siksi saatammekin laittaa kaiken pelon piikkiin. Häpeä on jotain joka meihin on istutettu. Toki se suojelee meitä myös omalla tavallaan viisaasti. Haluaa pitää laumassa hyväksyttävien joukossa jottei joutuisi leirin reunamille hylätyksi vain syömään pelkkiä toisten jätteitä. Mutta hyvin usein tuo ”muka suojelijamme” pakottaa meidät hylkäämään itsemme ja unelmamme jo meitä ”suojellessaan.” Häpeä pakottaa meidät tyytymään vain murto-osaan siitä mikä meille olisi mahdollista.

On helppo syyttää äänekästä  pelkoa tästä kaikesta  joka järkeilee meidän puolestamme erinäisten asioiden kanssa miten asioiden kanssa kannattaa edetä tai kannattaako ollenkaan. Pelko on kuitenkin häpeään verrattuna loistava apuri suojelevien ominaisuuksiensa avulla.

Häpeä on sielua syövä tunne.
– Carl Jung

Miten sitten torjua tuo hiljainen itseämme kutistava tuholainen  joka nakertaa alitajunnassa mahdollisuuksiamme unelmiimme ja kaikkeen siihen runsauteen ja potentialiin joka meille on  syntymäoikeutenamme annettu.

Koska häpeä kasvaa paljaalle silmälle näkymättömissä, siellä juurten tasolla perustuksissa, niin meidän on kaivettava hieman syvemmältä löytääksemme se.

Häpeään on vain yksi tepsivä keino ja se on paljastaa se

Tärkeintä häpeän voittamisessa on osoittaa sille valoa. Häpeä on kuin valon arka mörrimöykky joka kirkuu kauhusta ja haihtuu ilmaan valon siihen osuessa. 

Kun kaivat tiesi rohkeutesi juurille ja löydät sieltä häpeän niin älä pelästy sen joskus hyvin epämiellyttävääkin olemusta. Se on oppinut ajattelemaan itsestään ja sinusta, että on jotain  niin kertakaikkisen inhottavan vastenmielistä ettei sitä koskaan tulisi näyttää. Mutta se on vain hämäyskeino. Eikä ollenkaan totta. Älä siis usko mitä häpeäsi sanoo.

Häpeän olemus on kuin syyläinen noidan naamari jonka pois riisuessa jäljelle jää kauniit kasvot

Sellainen on häpeän olemus. Hämätä, esittää ja peittää. Sen tarkoitus on kääntää katseet muualle. Se tekee sen latelemalla sinulle vakavalla naamalla täyttä palturia.

Häpeän tehtävä on kääntää sinun katseesi pois omista unelmistasi jotta häpeä saisi jatkaa rauhassa lymyämistään. Se rakastaa valotonta piilopaikkaansa. Mutta sinun elämäsi tarkoitus on jotain aivan muuta kuin varastoida häpeää joten ota lapio ja taskulamppu matkalle kun lähdet tuulettamaan rohkeuden juuriasi ja karkottamaan häpeää niitä tukahduttamasta. Takaan, että sinun häpeälläsikin on paljon parempi olla siellä valossa jonne olet sen saattelemassa vaikka se ei sitä ihan heti itse myöntäisikään.

Ystävällisin terveisin
Maiju Palin

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Seppo Tanhua Special

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...