Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

23.1.2020

vieraskirjoitus:

Hengen nälkä

En ole juuri kuulunut siihen ihmistyyppiin joka syö tunteisiin. Pikemminkin päinvastoin, minulla on mennyt ruokahalu vaikeiden tunteiden aikana. Syöminen ei ole ollut intohimoni. Syön silloin kun on nälkä. Olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota muutamana kertana siihen kun on tehnyt mieli alkaa syödä ”oloihin.”

Ensimmäinen oli se kun erosin

Kun lapseni kävi isänsä luona yökylässä minut valtasi tyhjiömäinen olo. Olo oli ontto. Aloin hapuilemaan kaapista makeaa suuhuni. Opin ennakoimaan tuota tarvetta ja ostinkin keksejä ym valmiiksi kaappiin. Söin tyhjään tunteeseen. Tajusin heti mistä on kyse mutta minulla ei ollut siinä hetkessä muuta keinoa käsitellä tunnetilaa kuin jatkaa syömistä. Tuolloin aloin ymmärtää ensimmäistä kertaa tunnesyömistä käytännössä. Miten konkreettista se on kun koittaa täyttää sisäistä tyhjyyttä ruoalla ja miten huono keino se on. Olo on vain turvonnut ja tukala. Ja tyhjä, ontto tunne on edelleen jäljellä.

Viime kesänä olin taas saman ilmiön äärellä

Ystäväni kävi kylässä. Hän on suurten visioiden ihminen. Hänellä on aina isot jutut menossa ja puhuimme hänen innostusta nostattavan hienoista suunnitelmista. Ihailen hänen kykyään ottaa isojakin haasteita ja tilaisuuksia vastaan luontevasti. Tapaamisemme oli hyvin inspiroiva ja herättelevä.

Kävimme nepalilaisessa ravintolassa syömässä ja sen jälkeen ostimme vielä kioskilta jäätelöt. Kävelin tapaamisen jälkeen kotiin ja mietin matkalla, että täytyy käydä kaupassa kun on kova nälkä. Jotain pitää syödä! Menin kauppaan. Kotona tajusin, että ei minulla voi olla oikeasti nälkä. Käytiinhän me vasta syömässä isot annokset. Tämä on hengen nälkää!

Tiedostan täysin, että sisäinen tyhjä olo ei haihdu syömällä mutta olen saanut oivalluksia kun olen sallinut myös tämän korviketoiminnan itselleni hetkellisesti. Turvallisesti tuohon tunteeseen laskeutuessani se alkoikin avautua oppaaksi. Esimerkiksi tämä ystäväni tapaaminen herätteli minuakin tunnistamaan syvempää uskollisuutta omille visioilleni. Ja ennen kuin tiedostin mistä on kyse, tunsin vain valtavaa nälkää!

Uskon,  että tunnesyöminen on pohjimmiltaan paljon sitä ettemme tunnista sitä mitä aidosti kaipaamme

Sitten koitamme täyttää sen tarpeen jollain aivan väärällä jutulla. Koitamme syödä tyhjiön umpeen. Tuo tapa on tutuin ja fyysisin. Nälkä kuin nälkä. Hengen nälkää ei ravita kuitenkaan fyysisellä ravinnolla, vaan sielunruoalla. Koen, että useinkaan emme osaa tai uskalla opetella täyttää syvimpiä tarpeitamme. On niin paljon käytäntöön liittyviä sitkuja ja mutkuja. Pelkoon perustuvia tekosyitä. Tartummekin hetkellisiin mielihaluihimme ja koitamme tyydyttää kaksin käsin jotakin tiedostamatonta, piilossa olevaa tarvetta sitten aivan väärin keinoin.

Minulla on tarve mennä eteenpäin, toteuttaa syvimmät unelmani

Meillä kaikilla on myös tunteet oppaina joita kuuntelemalla voimme löytää merkityksellisyyden tunnetta lisää elämään. Jos tukahdutamme sisäisen kompassin viestejä joudumme kehittämään selviytymiskeinoja. Sallimisen kautta pystymme taas kasvamaan niihin mittoihin mitä henkemme kaipaa. Se on sisäistä kasvua jota fyysisellä ravinnolla ei voi saada kylläiseksi. Tunnesyömisestä onkin tullut minulle viesti siitä, että nyt on aika laajeta sisäisesti. Tai kohdata itsessä jotain pintaan pyrkivää. Ja mitä enemmän olen saavuttanut konkreettisia etappeja matkallani, sen selvemmäksi on käynyt, että lopulta täyden merkityksellisyyden minulle luo vain sisäisiä arvojani vastaava elämä.

Kysymys ei ole aineellisista asioista vaan siitä tunnetilasta jossa lepään ja elän itseäni luonnollisimmillani todeksi

Hengen janoa ja nälkää ruokkii aito tietoisuuden kasvu. Uskon, että hyvin monet elävät tyhjiössä valtavan materian keskellä, koska eivät ole koskaan kysyneet henkiseltä olemukseltaan mitä se on vailla. Se vastaus saattaa pelottaa. Se voi olla jotain epäsovinnaista, aikatauluihin sopimatonta, uskallusta ja omaa voimaa vaativaa.

Yleensä se ei ole niitä asioita mihin yhteiskunta meitä opettaa sopeutumaan vaan enemmänkin pois siitä. Varsinkin nykyään ihmisillä on tarve luoda ihan uusia asioita, vanhat eivät enää toimi. On tarve luoda aitoa hyvinvointia helposti vain epäterveitä malleja ylläpitävän kulttuurin tilalle. Se jos mikä vaati rohkeutta! Innovatiivisuus on hengenravintoa parhaimmillaan, koska se on samalla henkistä laajenemista ja kasvua.

On tärkeää tulla tietoiseksi siitä mitkä on ne arvot ja asiat jotka todella voivat meidät täyttää sisältä käsin. Sallia tuo elämä itsellemmme. Ymmärtää, että jokin sisäinen laajentumisen voima pakottaa meitä kohti aitoa sydämen kutsumustamme ja luonnollisia syvimpiä inhimillisiä tarpeitamme.  Me emme ole maailmalle ensin jotain velkaa vaan meillä on lupa ja mahdollisuus toteuttaa itseämme ravitsevalla tavalla nyt ja tässä. Herätä henkiin ja lakata jahtaamasta käärmeen hännänpäätä asioista ja paikoista joissa emme sitä voi saavuttaa.

Merkityksen tunne luo suurimman täyttymyksen

Meillä on lupa ja velvollisuus olla uskollisia omille syvimmille arvoillemme jotta voimme täyttää tehtävämme itsemme kokoisena. Sillä muuten me koitamme itse täyttää tuon tyhjiön jollakin epäterveellä joka oikeasti kutistaa meitä ja maailmaa. Kuten Tommy Hellsten on sanonut ”Me emme saa koskaan tarpeeksemme siitä mitä me emme tarvitse.”

Maailma on täynnä kaikenlaista oheistoimintaa, mutta vasta todellisten arvojemme äärellä voimme oikeasti hyvin

Seuraavan kerran onton tunteen yllättäessä voisikin kysyä: Millä minä todella täytän tämän tyhjyyden? Mistä tämä tunne minulle kertoo? Ja alkaa rakentaa askelmia merkityksellisten asioiden luo. Siihen meillä itsellämme vain on valta. Kun perustarpeet on täytetty nuo aitoa merkitystä tuovat asiat eivät useinkaan ole enää kovinkaan konkreettisia, vaan aineettomia. Sellaisia mitä sielumme pystyy ravinnokseen hengittämään.

Terveisin
Maiju Palin

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Seppo Tanhua Special

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...