Ilmainen Vuosihoroskooppi 2022

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2022 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

29.10.2019

vieraskirjoitus:

Uskollisuus itselle luo hyvän ihmissuhteen

Tiedätkö sadun sammakosta ja prinsessasta? No kukapa ei. Sen symboliikka on aika ilmiselvää ja pätee monen kohdalla ihmissuhteen etsintään. Usein on suudeltava monta sammakkoa jotta prinssi löytyisi. Yksi asia tässä vertauksessa on kuitenkin taidettu ymmärtää väärin. Miehet eivät ole sammakoita eikä kyse taida lopulta olla prinssin etsinnästä. Kyse on itsensä löytämisestä. Omien arvojen selkeytymisestä ja itselleen uskollisena olemisesta. Silloin kun nämä asiat ovat itselle selvillä voi löytää paremmin elämäänsä SEN OIKEAN kumppanin. Se oikea pitää olla ensin itselleen.

Kuten monelle muullekin ”sammakot”  ovat tulleet minullekin tutuksi. Prinssit näyttäytyivät sammakoina, koska en itse ollut löytänyt itseäni ja ollut rehellinen siitä mitä todella tarvitsin. Vasta lähempänä kolmeakymppiä itsetuntemukseni vahvistui niin, että kyse ei enää ollut siitä kuka kelpuuttaisi minut vaan tilalle tuli aito itsensä rakastaminen ja kunnioittaminen. Etsiminen ulkopuolelta jäi ja löytöretki sisimpään todella alkoi.  Päätin, että ensitreffeiltä alkaen olen täysin oma itseni. Olisin uskollinen olemukselleni ja  omille arvoilleni, niitä en uhraisi enää ”rakkauden alttarille.” Epätoivon tunteet, tietynlainen piinaava odotus ja pelko kumppanin hakemisesta katosi. Tilalle tuli rauha ja hyvä olo elää ja olla omana itsensä kaikessa keskeneräisyydessään. Opin arvostamaan enemmän omia mielenkiinnon kohteitani ja omaa itseäni. 

kuva: Noora Brandt https://www.noorabrandt.fi/

Antamalla toisen ihmisen nähdä todellisen itsemme voimme löytää aidon ihmisen rinnallemme.

Kun olemme aitoja, myös aitoa tunnistamista voi tapahtua. Teeskenteleminen ei tuo omia aitoja arvoja todeksi ja näkyväksi toiselle. Elämä tuntuu sellaisella asetuksella hyvin tyhjältä.  Aitona oleminen vaatii rohkeutta, sydän auki olemista, koska siihen sisältyy aina riski torjutuksi tulemisesta ja hylkäämisestä. Se ei siis takaa sitä ettemmekö tulisi loukatuiksi edelleen, mutta se takaa sen, että sellaisellakin hetkellä olemme sitoutuneet olemaan uskollisia itsellemme ja vain se on aidosti merkityksellistä. Parisuhteessa oleminen vaatii saman aikomuksen jatkamista. Emme voi pitää yllä hyvää ihmissuhdetta aina uhraamalla itseämme, ikuisesti venyttämällä ja joustamalla omista rajoistamme.  Tai hylkäämällä syvimmät tarpeemme.

“Kuu ei taistele. Se ei hyökkää ketään vastaan. Se ei murehdi. Se ei yritä murskata toisia. Se pysyy omalla kurssillaan, rehellisenä omalle luonteelleen ja vaikuttaa voimallaan lempeästi  ympäristöönsä. Mikä muu voisi liikuttaa valtameriä? Kuu on uskollinen itselleen eikä sen voima koskaan heikkene.”
― Ming-Dao Deng

Puhumme yleensä parisuhteissa yhteisistä haasteistamme, mutta ehkäpä haasteet ovatkin omiamme

Se kuinka vaikeaa on olla uskollinen omille arvoilleen ja itselleen heijastuu suhteeseen toisen kanssa. Koitamme syyttelemällä tai väistelemällä kumppaniamme karttaa omaa vastuutamme omasta onnestamme. On helpompaa mennä aina samaan toisten syyllistämisen limboon kuin todella ottaa itse vastuu omasta onnestaan. On helpompi projisoida asiat toisen vioiksi ja puutteeksi kuin ottaa vastuu omasta elämästään ja ratkaisuistaan. 

Olen huomannut, että haasteet ihmissuhteissa ratkeavat usein omaan keskukseen palaamisella. Toisen syyttelemisen sijaan onkin hyvä mennä itseensä. Miettiä mikä olikaan minulle tärkeää. Joskus rehellisenä itselleen oleminen tuntuu samalta kuin benj-hyppy ilman köyttä. Rehellisyys itselle on aina riski rakkaudessa; rakastetaanko ja hyväksytäänkö minut JUURI tälläisenä, omana itsenäni? 

Rehellisyys itseä kohtaan tuo lähemmäs myös ajatuksen hylkäämis kokemuksesta. Se mahdollisuus on aina hyväksyttävä kaikessa pelottavuudessaan. Jos sitoudun itseeni se voi tarkoittaa eroa toisesta. Rakkaudessa ei ole koskaan takeita ulkopuolelta. On todellista rohkeutta uskaltaa rehellisesti myöntää omat arvonsa siitäkin huolimatta,  että ne olisivat ristiriidassa toisen arvojen kanssa.  Vasta kun löydämme turvan olla uskollisia itsellemme löydämme vahvan rakkauden itseämme kohtaan ja sitä kautta se alkaa heijastua myös ulkoapäin.

kuva: Noora Brandt https://www.noorabrandt.fi/

Suurin osa konflikteista elämässä johtuu usein siitä ettei ole linjassa oman totuutensa kanssa 

Konfliktiin hakeutuminen voi olla myös omien keskeneräisyyksien ja pelkojen välttely-yrityksiä.
Riidathan kumpuavat useimmiten kai siitä tunteesta, ettei uskalla olla oma itsensä. Ei uskalla näyttää haavoittuvuuttaan. On jotakin mitä itsessään haluaa peitellä ja suojata. Silloin toivomme toiselta esim. ajatustenlukijan supervoimia tai  toisen muuttumista. 

Varsinkin jos olemme ehdollistuneet elämään toisen tahdon alla, on sitäkin vaikeampi myöntää harha-askeleet. Olemme itse vastuussa omista valinnoistamme.

Monella  on unelmakumppanistaan usein pitkä lista ominaisuuksia lueteltuna liittyen vaikkapa ulkonäköön, luonteeseen, statukseen ja tyyliin liittyen, mutta onko nuo seikat todella merkityksellisiä kun tutkailet itseäsi? Minkälaisia syvempiä arvoja löydät itsestäsi? Mitkä ovat aidosti elämääsi määrittävät ajatukset pohjimmiltaan? Kun mietit niitä tarkemmin, niissä ei todennäköisesti ole kyse ulkonäöstä, titteleistä tai muusta ulkoisesta.  Nämä ovat usein mielen haluja. 

Halut eivät useinkaan ole samat kuin syvimmät tarpeemme   

Todennäköisesti haluat kuitenkin pohjimmiltasi löytää sydäntasolla resonoivan kumppanin, jonka kanssa jakaa sinusta itsestä hyvältä tuntuvaa elämää. Jos näin on, silloin on hyvä tutkailla omaa sydäntäsi. Silloin mielihaluilla ei ole merkitystä ja kaikki turhat kriteerit haihtuvat pois. 

Valitsetko omassa elämässäsi elää rakkaudesta itseesi vai pelosta varmistellen muiden hyväksyntää? Tämä on käännekohta kaikessa. Ristiriidat sulavat pois kun omat arvot ovat sisimmässä selkeät. Silloin ei tarvitse muuttaa toisia, eikä vaatia heiltä mitään. Olen huomannut, että kun keskityn arvojeni mukaiseen toimintaan en edes halua tuhlata energiaa muuhun. Kun minulla itsellä on hyvä olla, on helppo keskittyä hyvään. Rehellisyys itseäni kohtaan mahdollistaa minulle parhaiten sen mitä aidosti tarvitsen. 

Terveisin
Maiju Palin

VIIKONTUOTE:  Sisäinen Soturi - opi olemaan uskollinen sisäiselle äänellesi

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...