Tilaa ILMAINEN Alkemia e-book itsellesi!

Alkemia e-book

Viime vuosina on kasvanut merkittävällä tavalla suuren yleisön kiinnostus henkisiä asioita kohtaan. Tieto siitä, että elämällä on muutakin merkitystä kuin pelkästään ruumiinnautintoja ja omaisuuden kartuttamista on tullut jäädäkseen. Mutta mikä sitten on elämän tarkoitus? Voiko ihminen koskaan päästä siitä perille? Henkinen kehitys ei voi olla todellista, ellei siihen liity myös tietoisuuden laajentumista. Tilaa ILMAINEN Alkemia e-book niin pääset osaksi tietoisuutta, mikä vapauttaa sinut elämään itsesi näköistä elämää..

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Alkemia e-book. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

3.9.2019

vieraskirjoitus:

Rakkaus on rajoja

Olen miettinyt viime päivinä erityisen paljon aidon rakkauden olemusta. Rupesin  pohtimaan samalla rajojen merkitystä rakkaudessa. Kasvatamme lapsia sanomalla ”Rajat on rakkautta.” Haluamme siis piirtää lapselle turvallisen kasvuympäristön. Aikuisina parhain tahtomme on ohjata lapset aidosti onnellisiksi, mutta monet vanhemmat eivät itsekään ole onnellisia. Harva elää omien rajojensa sisällä rakkaudessa. Siksi rajojen miettiminen on tärkeää myös aikuisten omassa elämässä, jotta ymmärrämme miten opetamme lapsemme aitoon vastuullisuuteen omista rajoistaan ja mitä varten rajat on olemassa.

Rajojen ei ole tarkoitus rajoittaa vaan rakentaa turvaa

Itse koen että EI:tä ei sanota siksi, että voimme kontrolloida ja määrätä vaan silloin kun jokin asia ei tue hyvinvointia tai rakenna rakkaudellisuutta. Haluamme lastemme kasvavan turvassa ja hyvinvoivina, siksi teemme heille rajoja.

Lapset näkevät ympäristön vaikutuksesta paljon epätervettä mallia. Yksi esimerkki on älypuhelimet. Jos emme vanhempina rakenna rajoja niiden käytölle lapsi kasvaa epäterveeseen suhteeseen teknologian kanssa. Rajat ovat ensisijaisesti ja puhtaimmillaan rakkautta. Kun rajaamme älypuhelimen käyttöä luomme tilaa aidolle läsnäololle, tunteiden sietämiselle, luonnon ihmettelylle, sosiaaliselle kanssakäymiselle ja yhteiselle ajalle. Jopa tylsyydelle joka on elintärkeää luovuudelle! Moni oikeuttaa kännykän rajattoman käytön lapselleen, koska se on nykyaikaa ja ”niin muutkin tekevät.” Silti sen epäterveet vaikutukset eivät poistu vaikka kaikki muutkin tekisivät niin. Kun rajaamme jotain pois, jotain muuta tulee tilalle luonnostaan.  Kun rajaamme vahingollista käytöstä tilalle tulee mahdollisuus rakentaa hyvinvointia.

Kun olemme aikuisia meillä ei ole enää ketään kuka rajoittaa meitä ulkopuolelta jos emme itse anna heille valtaa. Moni lapsi haaveileekin kasvavansa nopeasti aikuiseksi jotta ”voi tehdä mitä huvittaa.”  Jos omat sisäiset vanhempamme eivät ole aidosta rakkaudesta hereillä sisäisen lapsemme turvaamisessa niin elämämme saattaa ollakin juuri tuota. Teemme mitä huvittaa ja koemme ”muka vapaudessa” kuitenkin tuskaista tyhjyyttä. Yhteys omiin rajoihin ja rakkkauteen puuttuu. Elämme muita varten mutta emme sisällytä siihen itseämme.

Useimmat meistä elävät rajattomina aikuisina

Tai jos rajat löytyvätkin niin ne ovat usein hyvin häilyvät. Uhraamme itsemme työn, lasten ja läheistemme eteen. Ajattelemme sen olevan pyyteettömyyttä mutta oikeasti sisimmässämme kärsimme ja jokin koittaa huutaa miten väsynyt ja rikki onkaan. Ajattelemme, että ollaksemme pyyteettömiä ja lunastaaksemme oikeutemme meidän tulee pystyä venymään ”toisten eteen.” Omassa elämässäni olen kokneut sen miten tuo harha tuli tiensä päähän. Omat voimani loppuivat totaalisest joten minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin sairastua tai muuttaa elämäni. Siinä käänteentekevässä hetkessä ymmärsin miten itsekkäästi olinkaan ennen toiminut juuri uhrautumisesta käsin! Lopulta siitä ei jäänyt käteen rakautta kenellekään! Se oli rankka mutta elämäni paras opetus!

Rakkaudeton rajattomuus heijastelee  lisää rakkaudettomuutta maailmaan. Uskon, että ensisijassa ihmisinä etsimme kaikesta rakkautta. Paradoksi piilee siinä, että rakkautta ei löydä etsimällä vaan pysähtymällä. Rakkaus on koko ajan ulottuvillamme mutta otammeko sitä vastaan. Pysymmekö itse sen sisällä. Toimimmeko rakkauden rajojen sisältä. Opitut epäterveet käytösmallit ovat usein suurimpana esteenä siinä välissä.

Kun alamme tutustua itseen ja kuulla omia sisäisiä tarpeitamme opimme ehkä pikkuhiljaa mitä on rakkaus ja sen salliminen itselleen. Mitä enemmän sallimme itsemme elää rakkaudessa sen enemmän rakkaus pääsee vaikuttamaan kauttamme maailmassa.

Rajojen sisällä me pysymme  rakkaudessa

Silloin meissä on mitä virrata ja virrattaa. Kun elämme rakkaudessa meidän ei tarvitse suorittaa ja nähdä niin paljon vaivaa asioiden eteen. Asiat saavat tapahtua luonnollisesti. Oma rakkauden kokemuksemme ei ole silloin riippuvainen ulkoisista tekijöistä eikä mitään tarvitse etsiä tai metsästää.

Kun vedämme rajat esim. toisten ihmisten epäterveelle käytökselle opetamme myös hänelle rakkautta. Kun ihminen käyttäytyy vahingollisesti toista kohtaan se on kuin tuskainen avunhuuto ”Olen hyvin rikki tästä kohdasta, korjaa minua.” Mutta emme voi korjata toistemme kipuja osallistumalla rakkaudettomuuteen. Silloin rajat kertovat selkeimmin mikä on rakkautta. 

Rajojen vetäminen voi herättää syyllisyyttä koska olemme kasvaneet uhrautumisen ehdollistumaan. Olemme saaneet viestin maailmalta ehkä jo lapsena, että ollaksemme rakastettuja ja hyväksyttyjä meidän tulee toimia kuten perhe, yhteiskunta, ystäväpiiri, koulu, naapuri tai sukulainen vaatii. Tuo opetus on hyvin vääristynyt ja  suurin karhunpalevlus jonka voimme antaa ja saada, koska se opettaa meidät elämään harhassa jossa jahtaamme loputtomasti käärmeen hännänpäätä koskaan sitä saavuttamatta. Juoksemme kieli vyön alla miellyttäen työnantajaa tai jotain muuta yhteisöä lopulta ehkä vain todetaksemme ettei se tuonut meille rakkautta. Koko yhteiskunta perustuu tähän ajatukseen. Ja ihmiset uupuvat yksi toisensa jälkeen. Valheellisesti opetetun rakkauden kangastuksen perässä juokseminen saa meidät palamaan loppuun ennen aikojaan.

Kun ihminen alkaa vetää rajojaan niin useimmiten ne jotka elävät vielä rakkaudettomuudessa rajattomina alkavat pitää tätä henkilöä itsekkäänä ja julkeana. ”Kuinka hän voi tehdä noin itsekkäästi?” Rajojen veto nähdään itsekkäänä vaikka se on juuri päinvastoin. Olemme kasvaneet niin nurinkuriseen maailmaan, että rakkaudettomuus nähdään usein rakkautena ja päinvastoin. Rajoihinsa ja rakkauteen herännyt ihminen kuitenkin näkee tuon syyttelyn ihmisten omana rakkaudettomuutena joten se ei enää vaikuta hänessä.

Herääminen rakkauteen tapahtuu omien rajojen kautta

Alamme kunnioittaa sisäisiä tuntemuksiamme, voimavarojamme ja omaa rakasta olemustamme niin paljon, että emme enää suostu juoksemaan rakkaudettomuuden kilpajuoksussa toistemme ohi. Meihin kasvaa rajojen vahvistamisen myötä sisäistä voimaa joka auttaa meitä pysymään rakkauden sisässä. Kun heräämme omien terveiden rajojen kautta kunnioittamaan itseämme alamme tuntea mitä on elää rakkaudessa, alamme saada aidosti kunnioittavaa ja rakastavaa kohtelua. Osaammekin ehkä ensimmäistä kertaa elämässä rakentaa oman haavoittuvaisuuden ja keskeneräisyyden hyväksyviä ihmissuhteita joissa olemme hyväksyttyjä epätäydellisinä. Ihmisyyden häpeä päättyy siihen.

Sinä voit astua rakkauteen milloin tahansa hyppäämällä rakkaudettomuuden juoksukisasta syrjään. Rauhoittamalla itsesi, tasaamalla hengityksesi. Saat pysähtyä. Levätä. Tutustua siihen äärettömyyteen joka sisimmältäsi olet ja luoda asioille rajat joiden turvassa elät rakkautesi todeksi maailmaan. Terveet rajat ovat rakkautta itseäsi ja kaikkia kohtaan.

Ystävällisin terveisin
Maiju Palin

VIIKONTUOTE: Astrokalenteri - Rajat ovat rakkautta itseäsi kohtaan

Astrokalenteri on hieno ja tehokas työväline, mikä opastaa meitä kuuntelemaan omaa sisäistä ääntämme  ja opettaa meitä elämään itsemme kanssa sovinnossa. Astrokalenterin avulla alat ottamaan vastuuta elämästäsi aiempaa paremmin sekä luottamaan sisäiseen viisauteesi, joka vie sinua koko ajan oikeaan suuntaan kohti todellista valaistumista. Katso Astrokalenterin opasvideo.

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...