Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Tiikerin vuosi 2022

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2022

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2022. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

11.6.2019

vieraskirjoitus:

Sabotoiko tiedostamaton varjominä onneasi?

Toistuuko tietty kärsimystä aiheuttava kaava ihmissuhteissasi tai muulla elämän osa-alueella? Tuntuuko, että sinulla on jokin kirous joka vetää puoleensa näitä tiettyjä hankalia tilanteita eikä sinulla ole niihin valtaa? Tai onko sinulla vaikeuksia ottaa rakkautta vastaan elämässäsi? Oletko tavannut hyviä ihmisiä mutta et osaa ottaa vastaan sitä mitä heillä on antaa? Tälläisessä tapauksessa varjominäsi saattaa olla ohjaksissa.

Varjo on suojelija jonka tarvitsimme joskus. Opimme suojaamaan tietyt osat itsestämme piiloon jo ehkä lapsuudessa, mutta nyt tuon suojelijan voimat pitää meitä pimeydessä. Varjo ei hoida suojelijan tehtäviä todellisten tarpeidemme ja etujemme mukaisesti vaan pelon kautta. Pelko torjuu usein silloin myös ne asiat joita todella kaipaamme.

Jotta varjominä lakkaa hallitsemasta se tulisi tunnistaa, toimintamallit tiedostaa ja integroida myötätunnolla itseen jotta persoona voi alkaa toimia täydellä potentiaalillaan tietoisemmin valosta ja omaa hyvinvointia puoltavasta elämänvoimasta käsin. Myötätunto itseään kohtaan on usein varjominälle tuntematon asia ja kateissa. Varjosta toimiva ihminen tuomitsee itseään ja muita. 

Varjominä hallitsee yleensä niiltä ihmisyyden ja elämän osa-alueilta joilla ei ole lupa olla näkyvillä  

Varjominä operoi häpeästä, vihasta, itsetuhosta, halveksunnasta, katkeruudesta, kateudesta, vaille jäämisestä, hylätyksi tulemisen haavasta ja muista kipeistä ja yleisesti kielletyistä tunteista  käsin. Nämä tunteet eivät ole voineet integroitua lapsuudessa terveeseen minuuteen luonnollisina osina, koska ympäristö on opettanut useimmille etteivät ne ole sallittuja. Tällöin meissä toimii valo ja varjo erillisinä osina, joista emme ole aina edes tietoisia. Kun varjo sabotoi onneamme tuntuu kuin käytöksemme ei ikäänkuin olisi käsissämme. Tai elämäntapahtumat ajavat usein kaaokseen. Varjo laittaa meidät toimimaan yleensä hyvin epärakentavasti koska samaan aikaan kun todellinen olemuksemme haluaa tulla näkyviin varjomme haluaa piilottaa heikoksi tekevät tunteet. Tästä syntyy suuria ristiriitoja olemukseen, kommunikaatioon ja sisäisyyteemme.

Varjominä haluaa pysyä piilossa

Tullaksemme tietoisiksi varjominämme toiminnasta on oltava rehellinen tarkkailija omalle toiminnalle. On myös tutustuttava niihin todellisiin tarpeisiin joita varjomme valheellisesti yrittää meitä suojella. Meissä on paljon sellaista haavoittuvaa hyvää tunnevoimaa jonka kautta voimme aidosti avautua  rakkaudelle ja vastaanottamiselle. Varjominä kokee nämä aitoon yhteyteen pyrkivät osat vääristyneesti liian heikoiksi. Mutta todellisuudessa todellisten tarpeiden hyväksyminen ja täyttyminen  tekee meistä aidosti vahvoja. Varjominän defenssit sen sijaan vievät voimia ja tekevät heikoksi. 

Voimme tarkkailla itseämme ja tulla tietoisiksi varjostamme kiinnittämällä huomiomme varsinkin niihin toimintatapoihin joilla itse sabotoimme omaa onneamme. Luulemme elämän kohtelevan meitä kaltoin mutta oikeasti tiedostamattomat tunnevoimat tulevat oman onnemme eteen.  

Varjon kanssa ystävystymiseen tuo voimaa sellainen ajatus, että varjo on konkreettisesti juurikin varjo, heijastus, ei siis mikään todellinen. Todellinen minuutemme on yhteydessä tietoisuuteen ja kasvaa sitä kautta sisäisessä ohjauksessa. Varjosta käsin eläminen taas tekee elämästämme ja itsestämme pienemmän.

Varjossa piilee paljon tiedostamattomia voimavaroja ja ne voi valjastaa oman elämänsä rakentavaksi voimaksi tutustumalla varjoonsa  myötätunnolla. Varjonsa hyväksyminen on hyvin vapauttavaa ja se voi auttaa meitä avaamaan portin kohti rakkaudellisempaa ja lempeämpää elämää. 

Kun varjo ei ole tarpeeksi rohkea tulemaan valoon, toisin sanoen ihminen ei ole valmis kohtaamaan itsessään epämiellyttäviltä tuntuvia olemuspuoliaan jotka kuitenkin kaipaavat nähdyksi tulemista hän turvautuu valittamiseen tai riitoihin jotka ylläpitävät eräänlaista opittua turvaa. Tuo turva auttaa siihen ettei tarvitse nähdä ja kokea piilotettuja kipujaan. Mutta vasta tietoisuuden hyväksyvä ja paljastava valo voi auttaa nostamaan kivut pintaan jolloin myötätunto ja hoiva kaikessa rakkaudessaan pääsee vapauttamaan tuskan itsestämme.  
   
Ensimmäinen askel tähän on sallia ja hyväksyä varjonsa. Nähdä se. Ja suhtautua siihen lempeästi ja rakastavasti kuin hylättyyn rakkaudettomuudesta kipeään lapseen. Se ei ole helppoa koska varjonsa näkeminen herättää helposti tunteita siitä, että on jotenkin huono tai vääränlainen, koska niin meidät opetettiin näihin varjomme muodostaviin tunteisiin suhtautumaan. Elämään kuuluu kuitenkin kaikenlaiset tunteet.  

Kun minkäänlainen draama ihmissuhteissa ei enää kiinnosta ihminen on astunut tietoisuuden valoon

Hän on tehnyt itsestään tietoiseksi kaikki ne puolet jotka ennen tahtoivat piiloutua itse keksittyjen vaikeuksien taakse. Hän on hyväksynyt ihmisyydessään myös ne heikoksi tekevät niin sanotut negatiiviset voimat ja lunastanut niiden voiman puolelleen. Hän voi silloin pysyä rauhallisena vaikka joku toinen haastaisikin riitaa. Hän osaa käyttää tunnevoimiaan tietoisesti ja rakentavasti. Kun e ole tarvetta suojella oma haavoittuneita osia defensiivisesti ei tarvitse olla puolustuasemissa. Asiat saavat olla. Tunteet eivät enää ohjaa vaikeuksiin vaan ihminen itse ohjaa tunteitaan joista käsin pystyy nyt rakentamaan ja rakentumaan.  

Olemme energiaolentoja ja tarvitsemme käymisvoiman aina jostain. Kun ruokimme itseämme hyvillä ihmissuhteilla, terveellisillä elämäntavoilla ja pitämällä itsemme turvassa saamme elinvoimamme kasvuun ohjaavasta tietoisemmasta minästä käsin. 

Ystävällisin terveisin
Maiju Palin

VIIKONTUOTE: Sisäinen Soturi - ota kosminen voima käyttöösi ja opi selättäämään varjominäsi

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Mestari Harun blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...