Sivuja: [1] 2 3 4
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Huumori skooppeja  (Luettu 58250 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« : 11.01.2006 08:24:59 »

Tässä huumoriskooppeja. Sain nämä maililla jokin aika sitten joten lähteitä en tiedä  Smiley


TÄHTIMERKIT LÄÄKÄRISSÄ

OINAS astelee sisään lääkärin vastaanotolle varmoin askelin, ripeästi ja tehokkaasti. Jo ennenkuin lääkäri kerkeää suutansa avaamaan kysyy oinas ponnekkaasti, "Sanokaa suoraan, paljon minulla on elinaikaa". Oinas on hyvin omatoiminen potilas, hän tahtoo ehdottomasti ottaa itse omat verinäytteensä, tutkia oman virtsanäytteensä ja määrätä omat lääkeensä. Kipua tämä potilas ei tunne, vaan verinäytekkin otetaan syvältä ja ronskisti, laastareista hän kieltäytyy, ne ovat nynnyille.


HÄRKÄ on vastaanotto huoneessa jo ajoissa sillä hänestä on mukavaa istua nojatuolissa aikakausilehtiä lukien. Kun lääkäri kutsuu härän sisään, alkaa pienet hikikarpalot nousta otsalle, häntä hieman jännittää. Lääkärin pyytäessä härkää nousemaan tutkimuspöydälle makaamaan on härkä hyvillään, hän pääsee vaakaasentoon. Lääkärin painellessa härän muhkeaa vatsaa on härkä jo untenmailla ja huoneessa soi mahtava kuorsaus. tätä potilasta ei sitten saakkaan ulos vastaanotolta vähään aikaan.


KAKSONEN on harvoin sairas. Hän menee usein vain ja ainoastaan lääkärintarkastukseen ja reseptien uusimiseen. Kaksonen flirttaa lääkärille ja riisuu kaikki vaatteensa vaikka lääkäri kehoitti vain nostamaan paidanhelmaa. Hän myös rakastaa saada leikkiä stetoskoopilla ja kakkanäyteputkiloilla. Lopuksi kaksonen tahtoo aina esittää omia kysymyksiään lääkärille, "miksi veri on punaista", "mistä ilmavaivat johtuvat", "miksi ihminen näkee unia"...

RAPU on huolissaan terveydestään usein, ja käy siksi jatkuvasti lääkärissä. Olihan hänen mummonsa tädillä sentään parkisonin tauti ja isosedällä oli vatsakatarri vuonna -65. Rapu ujostelee vaatteiden riisumista ja virtsanäytteen antamista, pissapurkin rapu kuljettaa salaa hiipien labraan, kuinka noloa pissata purkkiin! Rapu on myös niitä potilaita jotka puhuvat kyllästymiseen asti kaikkien tuntemiensa ihmisten sairauksista, hän ei unohda myöskään kertoa äitinsä ikävästä peräpukamavaivasta.


LEIJONA menee lääkäriin sillä asenteella ettei hänessä voi mitään vikaa olla. Hänhän on loistavassa kunnossa. Leijona yleensä käykin lääkärissä vain ja ainoastaan siksi että pääsee tuulettamaan ja hurraamaan omia loistavia veriarvojaan, "Jihuuu, hemoglobiini 169, senkka 5!!!!" Leijona on sitä mieltä että ainoastaan köyhät ja surkeat sairastavat. Verinäytettä antaessaan leijona pyytää hoitsulta puhelinnumeron ja iskee silmää maireasti.


NEITSYT on käynyt ennen lääkärin tapaamista kolme kertaa suihkussa ja huolestuu vielä vastaanotto huoneessakin että onko hän nyt varmasti tarpeeksi siisti lääkäriä tapaamaan. Neitsyt on terve kuin pukki, hänhän noudattaa orjallisesti lääkäriin määräämää ruokavaliota. Labrassa neitsyt ojentaa hoitajalle omat verinäytteenotto piikkinsä, eihän hän voi mitä tahansa piikkejä antaa työntää ihonsa alle, omat piikit hän on itse desinfioinut.


VAAKA on hyvin kuuliainen potilas. Hän vastaa kysymyksiin asiallisesti. Lääkärin asusta vaa´alla on kuitenkin oma mielipiteensä, "kuule herra tohtori, oletteko koskaan harkinnut tuon valkoisen takin vaihtoa vaaleansiniseen, sopisi silmiinne ihanasti". Vastaanottohuoneen akvaario kiinnostaa häntä eniten, aina ennen lääkärin tapaamista vaaka kertoo kaikki kaupungin juorut akvaariokaloille, sillä hehän kuuntelevat!


SKORPIONI on epäluuloinen potilas. Siksi hän käy lääkärissä harvoin. Hän on varma että hänen verinäytteestään kloonataan ihmisiä ja että hänen ihonsa alle on salaa istutettu mikrosiru, muuten piikillä töyhiminen on skorpionin mielestä nautinnollista. Skorpionilla on virtsanäytettä varten mukana pullollinen kaverin virtsaa jottei edellisen illan dopingit näy näytteessä.


JOUSIMIES tulee lääkäriin aina matkoilta palattuaan ja aina hänellä on jonkinmoinen salmonella tai muu pöpö suolistossa. Lääkärin kehoituksesta huolimatta hän ei koskaan kieltäydy maistelemasta eksoottisia herkkuja. Joskus lääkäri on jopa epäillyt jousimiehen haalivan tahallaan itselleen tauteja saadakseen lisää jännitystä elämään.


KAURIS on varma että kuolee minä hetkenä hyvänsä. Masentunut sarvipää mässäilee itsesäälillään ja pyytää lääkäriä ottamaan kaikki mahdolliset kokeet. Jopa kauriin sydänkäyräkin menee alamaissa. Lääkärin kertoessa että kaikki on hyvin kauris saattaa hymähtää ja todeta "täytyy siis kai taas peruttaa sen ruumisarkun tilaus".


VESIMIES tietää yleensä jo itsekkin mikä häntä vaivaa. Hän nimittäin tuntee kaikki sairaudet lääkärikirjan perusteella. Vesimies onkin niitä potilaita jotka mielellään tutkivat ensin itseään kotilaboratoriossaan ja sen jälkeen menevät lääkäriin kurkkuunsa juuttuneen tähystysputken kanssa.


KALAT on hermostunut potilas. Hän itkee tirauttaa pari kyyneltä ja kauhistuu kuullessaan että joutuu luovuttamaan tipan verta. Hän itkee hieman lisää kuullessaan painoindeksinsä ja niagaran putous on valmis viimeistään näöntarkastuksen kohdalla. Lääkäri usein määrääkin kaloille mielialalääkityksen ja rauhoittavia.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #1 : 11.01.2006 08:25:32 »

Tähtimerkit puutarha hommissa


OINAS möyhii multaa kuin alkukantainen otus. Lapio ja kuokka viuhuu kun oinas käy vauhdilla työhön. Oinas kaivelee vähän sieltä ja vähän täältä kunnes koko piha muistuttaa argeologisia kaivauksia. Oinas pysähtyy hetkeksi pohtimaan ja ryhtyy sitten heittelemään ostamiaan siemeniä maahan. Hän poimi kaupan hyllystä vähän kaikenlaisia siemeniä sen kummemmin katsomatta. Keväällä pässi huomaakin puutarhassaan kasvavan vähän kaikkea hajuherneestä porkkanaan ja muratista voikukkaan. Oinas viskoo viljelyksilleen vettä ämpäristä aina kuin muistaa. Ei se niin tarkkaa ole.


HÄRKÄ, tuo rauhallinen maaelukka nauttii mullan viilentävästä tunteesta käsillään. Härän puutarha on ikuisuus projekti, se edistyy joka vuosi aina vähän. Härälle on tärkeää että keskellä puutarhaa on suuri grilli, jo pelkkä grilli hivelee härän silmää sillä hän voi sielunsa silmin nähdä sinapilla marinoitujen possun pihvien tirisemässä siellä. Härkä pyyhkii kuolaa suun pielestään ja heittää kuokan maahan. Alkoikin jotenkin hiukoa, härkä tuumaa ja hakee välipalaa jonka nauttii riippukeinussaan.


KAKSONEN on päättänyt panostaa puutarhaansa, silti mikään ei tunnu edistyvän. Mistäköhän moinen johtuu. Kaksosella on puutarhaan viritetty nettiyhteydet, stereot ja ainakin kolme puhelin linjaa. Taidanpa tarvita apuvoimia, kaksonen tuumaa ja soittaa heti kaksikymmentä läheisintä ystäväänsä talkoisiin. Harmi vaan että kaikki kaksosen ystävätkin ovat kaksosia ja kohta keskeneräisessä puutarhassa soi rokki ja puheensorina. Puutarha ei kyllä edisty. No kerkeehän sitä joskus myöhemminkin.

RAVULLE puutarha on kodin jatke. Sen on oltava kaunis ja kodikas. Rapu kuokkii ja kaivelee, istuttaa ja viljelee. Hän voi jo kuvitella kuinka pienet pellavapäiset tenavat kesällä voivat pikkuvarpaisillaan juoksennella nurmikolla ja kuinka hän järjestää koko suvun grilli ja piknik kekkereitä puutarhassaan. Siellä viihtyy mummot ja vaaritkin. Puutarha kalusteet ovat iso iso mummon vanhat, rapu aikoo kunnostaa ne ja laittaa ne kunniapaikalle Pertti-Sedältä saadun ruohonleikkurin viereen.


LEIJONA hoitelee hommat puutarha sisustussuunnittelijan avustuksella. Suunnittelija stailaa leo-kissan puutarhan prameammaksi kuin aurinkokuningas Ludvigin palatsipuutarhan. Leijonan puutarhaan tulee suihkulähdettä, poreallasta, muotoon leikattuja pensaita ja tietysti kivilaatat joihin kaiverretaan leijonan omat kasvot. Kun suunnitelma on valmis, leijona kutsuu työmiehet tekemään työt. Itse hän toimii työnjohtajana.


NEITSYEN puutarha on naapuruston ylpeyden aihe. Kenelläkään ei kuki kukat kuten hänellä, kenelläkään ei ole ruohokentät yhtä vihreitä ja tasaisia kuin hänellä. Neitsyt vaalii puutarhaansa ja tuntee jokaisen multapaakun. Hän on itse kääntänyt jokaisen kiven, istuttanut jokaisen siemenen (tietysti suoriin riveihin ja tasaisin välimatkoin). Joka aamu hän juoksee puutarhaansa tarkastamaan onko nurmikosta kasvanut yksittäisiä ruohonkorsia jotka olisivat liian pitkiä, jos näin on käynyt niin neitsyt hakee kynsisakset joilla tasoittaa ja muotoilee kaiken uusiksi.

VAAKA suosii värien loistoa. Hänellä on reheviä ruusupensaita ja kukkivia kirsikkapuita. Multaa hän tonkii kukikkailla käsineillään, multaiset kynnenaluset ovat niin rumat, yöks. Vaa´an puutarhassa viihtyvät pikkulinnut ja joutsenetkin, kuin disneyn sadusta. Omenapuusta vaaka poimii ne kauneimmat omenat, muut lentävät pois sillä hänellä on tuoreessa muistikuvassaan kamala muisto omenasta josta pilkistikin mato, JUURI KUN HÄN MEINANNUT HAUKATA SITÄ!!!!

SKORPIONIN puutarha on grand canyon pienoiskoossa, kiveä ja hiekkaa sekä muutama kaktus. Kaktuksetkin hän oli löytänyt taskustaan erään kostean illan päätteeksi, mistä lie varastanut. Skorpioni viettää aikaa puutarhassaan lähinnä öisin, silloin on mukavan viileää. Silloin on myös hyvä hetki tiirailla kaukoputkella tähtiä sekä naapuri talojen ikkunasta sisään.


JOUSIMIEHEN puutarhaa koristaa matkoilta tuotu kaksi metrinen toteemipaalu ja Budha patsas. Mitään elävää siellä ei kasva. Jousimies on niin vähän kotona ettei aika riitä puutarhan hoitoon. Siksi jousimies lähinnä käyttääkin sitä varastona. Puutarhasta löytyvät mm. vanhat nojatuolit ja vanha flyygeli. Kerran jousimies teki ruokaa aasiasta tuomistaan omituisista punakeltaisista sienistä ja intoutui soittamaan flyygeliä keskellä yötä laulaen. Mistäköhän sekin johtui.. ei ollut hauskaa kun naapurit soittivat poliisit paikalle, jousimies pohtii.


KAURIS viettää kaiken vapaa-aikansa puutarhassaan. Eihän sitä nyt laiskotella voi.
Kauris on rakentanut jopa pihavajan puutarhaan jossa hän voi nikkaroida lisää esineitä. Hän vuolee siellä jopa ruokailuvälineet. Mitä sitä ostamaan kalliita vehkeitä kun ne voi itsekkin tehdä. Myös hammastikut onnistuvat tältä näppärältä kaverilta. Jos joskus saat illalliskutsun kauriin luo niin katsoppa tarkkaan hammastikut, kauris on saattanut kirjailla jokaisen vieraan nimikirjaimet tikkuihin.


VESIMIES ei ole niin kiinnostunut kasveista. Vesimiehen puutarhaa koristaa nykytaide jota hän itse tekee hitsaamalla pellin palasista y.m roinasta. Siellä on peltistä lehmää ja sikaa ja tiesmitä muita erikoisuuksia. Jopa grilli näyttää avaruusalukselta. Mitenköhän sen saisi vielä lentämään..,vesimies pohtii, lentävä grilli olisi niiiiin hieno.


KALOILLE puutarha on pakopaikka maailmalta. Siellä asuvat kaikki kalojen kaverit, nuo suloiset puutarhatontut. Niitä on useampi sata. Kala keräilee puutarhatonttuja, hän on asetellut niitä joka puolelle. Jopa kurkistelemaan naapurin puolelle aidan päälle. Hän on nimennyt heistä jokaisen mutta Paavo-tonttu on heistä rakkain. Kalan omenapuusta syntyy herkullinen kotiviini ja ystävällisenä heppuna kala vie sitä aina pullollisen myös naapurilleenkin.

*****************************************
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #2 : 11.01.2006 08:26:09 »

Tähtimerkit pulkkamäessä


LUNTA TULVILLAAN ON RAIKAS TALVISÄÄ TRALLALALLAAA.., oinas loilottaa kovaan ääneen kivutessaan lumisen kukkulan huipulle. Oinaalla on auton rengas jonka päällä hän aikoo hurjapäisesti laskea polvillaan alas. OTTAKAAHAN NYNNYT MALLIA, oinas karjaisee ja työntää autonrenkaansa hurjaan luisuun. Oinas taspainottelee renkaanpäällä kunnes lentää hurjan ilmalennon hyppyristä ja suoraan pää edellä hankeen. EI SATTUNUT, MAHTAVAA, pässi riehaantuu ja haastaa muut kanssaan kisaamaan kuka on nopemmiten alhaalla.


Härkä rakentaa lumiukkoa kukkulan laelle ja katselee muiden riehumista. Kyllähän minä muuten laskisin mutta.. sitten täytyisi kivuta tuo hurja mäki takaisin ylös..., härkä pohtii. Ehkä myöhemmin.


Kaksonen saapuu trendikkäissä talvikuteissaan. Terve Kaverit, kaksonen kiljahtaa. Kaikki tuntevat hänet. Kaksonen satsaa mäen laskussa näyttävyyteen, ei niinkään vauhtiin. Yleensä kaksoset laskevat mäen muutaman kerran ja loput ajasta käyttävät vastakkaisen sukupuolen kanssa flirttailuun. Kaksosen pulkassa on kännykkä teline ja korvalla siihen sopiva hands free. Hän haluaa olla tavoitettavissa myös mäessä.


Ravulla on punainen potkukelkka. Hän on perinyt sen. Sillä kelpaa potkia itsensä vaikkapa kauppaan. Loistava vekotin, rapu tuumaa myhäillen. Mutta uskaltaako potkukelkalla laskea noin hurjan mäen? Rapu hivuttautuu kohti lasku paikkaa ja kurkistaa alas. Melko jyrkkä, rapu kauhistuu. Samassa oinas kävelee ravun selän taakse ja läpsäyttää rapua olkapäälle;Terve kaveri, jos haluat voin antaa sinulle vauhtia. Samassa rapu horjahtaa ja potkukelkka lähtee hurjaan kiitoon alaspäin. ÄITIIII, rapu huutaa kauhuissaan ja kelkka syöksyy suoraan pusikkoon.


Leijona ei pidä lumesta mutta suostuu silti laskemaan mäkeä silloin tällöin. Nyt leijona on päättänyt laskea mäen upouudella lumilaudallaan. Leijona asettelee hattunsa hyvin hiustensa päälle. Väistäkää väistäkää, leijona mylvii. Hän keskittyy, hän tietää että hän on kaunis ja rohkea ja että kaikki ihailevat hänen taitojaan. Sitten leijona ottaa vauhtia ja lähtee liukuun. Leijona esittelee hienoja voltteja ja silmukoita ja yleisö huokailee ihastuksesta. Alas päästyään leijona kumartaa tyytyväisenä. Olen paras!


Neitsyt talsii paikalle. Hän vilkaisee halveksuvasti epämääräistä lumikekoa mäen laella. Mikäs tuo on, neitsyt kysyy. Se on lumiukko, härkä vastaa ja keskittyy nauttimaan termospullostaan kaakaota. Vai että lumiukko, kamala sähellys se on, neitsyt tuumaa.
Neitsyt on laskenyt tuulen nopeuden, painonsa sekä mäen kaltevuuden tarkasti, hän haluaa olla varma että on ottanut kaikki asiat huomioon. Neitsyt asettuu liukurinsa päälle. Jos lasken tästä, minulla on parhaat mahdollisuudet saavuttaa haluamani nopeus viidessä sekunnissa, hän miettii.


Vaa´alle mäenlasku on tapa tavata potentiaalisia aviopuoliso ehdokkaita. Siksi vaaka pynttäytyykin mäen laskuun viimeisen päälle. Vaaka yleensä pyrkii pääsemään vastakkaisen sukupuolen syliin samaan pulkkaan. Ongelma on ettei vaaka parka osaa päättää kuka ihailijoista olisi paras.


Skorpioni laskee aina riekaleisella jätesäkillä, se liukuu ja se on musta. Skorpioni on huimapäinen ja vaarallinen. Hän yleensä laskee surutta päin muita kuin yrittäen tähdätä heihin. Kaikki pakenevatkin kirkuen paikalla kun skorppari syöksyy kohti. Mäen laella skorpioni huomaa härän väsäämän lumiukon ja potkaisee sen hajalle. Härkä ei sitä huomaa sillä hän on nukahtanut retkituoliinsa viltin alle.


Jihaaa!!!! Jousimies kirmaa paikalle hymy korvissa. Talvi, pulkkamäki ja kaverit, ihanaa!!!
Jousimies on taiturimainen mäenlaskija, häneltä se onnistuu niin pystyssä, makuultaan kuin missä asennossa tahansa. Härkä on herännyt ja on harmistunut siitä että joku rikkoi hänen lumiukkonsa. Älä huoli ystäväiseni, minä autan sinua rakentamaan sen uudestaan kunhan ensin lasken mäen alas, Jousimies hihkuu ja syöksyy mäkeen. Jousimies on sukua extreme duudsoneille ja sen kyllä huomaa.

Kauris pitää talvesta mutta mäenlasku on hänen mielestään liian lapsellista puuhaa. Laskiaisena kauris kuitenkin perinteikkäänä ihmisenä suostuu mäenlaskuun. Silloin tuo vakava sarvipää nuortuu silmissä. Saattaapa kauris jopa ihan riehaantua oinaan kanssa jopa kilpasille. Se vasta hurjaa onkin. Kauris kunnianhimoisena otuksena tahtoo tehdä ennätyksiä.

Vesimies tuo joka vuosi mäenlaskuun jonkin uuden vempeleen. Hän haluaa testata erilaisten materiaalien liukunopeuksia. Nyt vesimiehellä on mukanaan krokotiilin mallinen puhallettava rantalelu jonka vesimies huomaa varsin hyväksi liukuvälineeksi. Kuka haluaa kyytiin, vesimies hihkuu ja saa seurakseen seurankipeän vaa´an.


Kalat saapuu paikalle muiden jo lähtiessä kohti kotia. Voih, myöhästyin, kalat huokaisee. Älä murehdi, minä olen vielä täällä, härkä sanoo. Härkä on puoliksi hautautunut lumeen lumiukkonsa viereen huopansa alle. Kalat istahtaa härän viereen ja kaivaa povitaskustaan taskumatin. Brandya, kalat tarjoaa härälle. Hienoa, minulla on kaakaota, saadaan veri kiertämään, härkä murahtaa tyytyväisenä.

 
TÄHTIMERKIT HAMMASLÄÄKÄREINÄ

Hammaslääkäri

OINAS
Tämä hammaslääkäri ei liikoja mieti. Jos hammas on tiukassa, kiskoo oinas pari hammasta ympäriltäkin pois saadakseen poistettua juuri tuon tietyn hampaan. Puudutusaineita käyttävät vain nynnyt, oinas tuumaa jos potilas valittaa kipua.

HÄRKÄ

Härkä on rauhallinen hammasläähäri. Joskus potilas saattaa ihmetellä operaation suurta meteliä mutta ääni ei johdu pelkästään porasta vaan pora kädessä kuorsaavasta hammaslääkäristä.

KAKSONEN
Jos sinua ei pelottanut ennen niin käytyäsi tällä hammaslääkärillä pelkäät kyllä. Kaksonen puhuu puhuu ja puhuu, välillä et tiedä edes mistä hän puhuu. Tällä lekurilla on hands free korvalla ja puhelin soi jatkuvasti. Unohtaa instrumenttejä potilaan suuhun.

RAPU

Tämä hammaslääkäri on ystävällinen ja leppoisa. Tosin on pelottavaa katsella kuinka hammaslääkäri itkee hammasta repiessään ja kysyy vielä saako ottaa potilaan hampaan talteen, kun on niin sääli heittää hyvää hammasta pois.

LEIJONA

Tämän lääkärin vastaanotolla soi Beethoven. Suuri eleinen lääkäri jolla on itsellään kultahampaita. Veloittaa tarkastuksestakin suuret summat eikä tee mitään, korkeintaan suosittelee valkaisemaan hampaat.

NEITSYT

Tämä hammaslääkäri tarkistaa suun kunnolla. Lopuksi saarnaa monta tuntia siitä kuinka huonosti hampaat oli taas hoidettu ja että kyllä hammaslankaa tulisi käyttää. Itsellään lääkärillä on moitteeton hammasrivi, tämä lääkäri saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi.

VAAKA

Tämä lääkäri suihkuttelee suun täyteen hengityksen raikastus ainetta ja käyttää vaaleanpunaisia kumihanskoja. Kehuu potilaan hampaita vaikka ne olisivat ruskeat ja mädät sekä lopuksi tekee myös potilaalle uuden kampauksen ja värianalyysin.

SKORPIONI

Pitää vastaanottoaan nahkahaalariin pukeutuneena. Tämä lääkäri on yleensä ruiskuttanut itsensä täyteen puuduttavia aineita ja kourii sitten potilastaan tämän istuessa tuolissa. Kiskoo hampaat ilman puudutusta ja kertoo potilailleen omasta hammasfetissistään.

JOUSIMIES

Ruskettunut ja nuorekas hammaslääkäri joka puhuu paljon. Saattaa usein porata vahingossa ikeneen sillä ei pysty keskittymään. Flirttaa hoitsun kanssa ja heittää pikkutuhmia vitsejä.

KAURIS

Totinen lääkäri joka ei paljoa puhu. Syö masennuslääkkeitä ja ei ymmärrä vitsejä. Tällä lääkärillä on 24 tuntia vuorokaudessa vastaanotto auki, hän asuu vastaanotollaan.

VESIMIES

Tämä lääkäri ehdottaa joka kerta kaikkien hampaiden poistamista ja niiden korvaamista hänen itse kehittämillään raudasta tehdyillä proteeseilla. Rautahampaat kun ei tarvitsisi hoitoa sen kummemmin.

KALAT

Tällä vastaanotolla saat hellä hoitoa. Kala lääkäri meditoi ja uskoo aromi kynttilöiden parantavaan tehoon juurihoidon sijaan.




HOROSKOOPPIMERKIT LUMITÖISSÄ, eli miten kinos siirtää paikkaa

OINAS työskentelee sellaisella tohinalla, että vinkuu hippulat. Tehokkuudessaan hän muistuttaa lähinnä lumilinkoa. Oinaan into ja vauhti on niin huimaa, että hän pysähtyy ja havahtuu loppujenlopuksi vasta huomattuaan, että naapurinkin lumityöt tuli vahingossa tehtyä. Mitä tästä opimme? - Talveksi kannattaa aina hankkia naapuriksi oinas!

HÄRKÄ uurastaa tuttuun, säyseään tyyliinsä verkkaisin, rauhallisin liikkein, jottei mikään lihas vaan revähtäisi. Lukuisat levähdystauot mukaan luettuina tuli lumityöt tänään tehtyä jo kahdeksassa tunnissa. Olihan puhdistettava alue suorastaan kokonainen rivitaloyksiön piha.

KAKSONEN suhii lunta vähän sinne sun tänne ja saa aikaiseksi pihalle jonkinlaisen polun. Tällainen fyysinen rehkiminen on kaksoselle jotenkin vierasta. Hänellä on käytössä alumiinilapio, koska se on kevyt. Välttämätöntä onkin nyt julkaista käytännön vinkki kaksosille: "Odota pakkassäitä! Silloin lumi on keveää, irtonaista ja helposti liikuteltavissa paikasta toiseen." Märkä, vetinen lumi on painavaa, eikä tämmöinen käy yksiin kaksosen luonteenominaisuuksien kanssa lainkaan. Kaksonenhan odottaa paineidenkin olevan keveitä.

RAVUN mielestä lumenlakaisu on mukavan tunnelmallista puuhailua, ainakin jos lunta ei ole liikaa. Kerran rapu oli ostanut ikivanhan omakotitalon, jonka liiterin kätköistä hän löysi ison kasan käsintehtyjä risuluutia. Näillä hän on nyt pärjännyt jo kohta toistakymmentä vuotta. "Ja MINÄHÄN en mitää muoviluutaa osta!" sanoo kerrankin erittäin järkähtämättömällä äänellä rapu. Rapu OSAA olla järkähtämätön ja periksiantamaton silloin, kun kyse on Oikeista Asioista. Ravun mielestä juuri tällaisissa risuluudissa, jos missä, on Tunnetta!

LEIJONALLA on suhteita kaupungin päättäjiin, joten hän saa helposti järjestettyä kaupungin lumenaurausyksikön puhdistamaan pihansa valtaväylät. Leijonalle tulee myös mieleen, kuinka lapsena rakenneltiin lumilinnoja, hän harkitsee viitsisikö tehdä semmoisen... Joo, teenkin iglun, siinä olisi tyyliä... tai... Pian suunnitelma onkin valmis. Tietenkin! Leijona rakennuttaa pihaansa PYRAMIDIN! Sen korkeus tulee olemaan 15 metriä, ja rakennussuunnitelmissa avittaa Suomen Arkkitehtiliitto, jonka päättäjiin leijonalla myös on suhteita. Leijona ei ole varma siitä tarvitseeko lumilinnan rakentamiseen rakennuslupaa, mutta viittaa kintaalla ajatellen etteivät määräykset häntä koske. (Leijonan kintaat on muuten kudottu kullanvärisestä angorakamelin villasta, näita saa tilata Egyptistä.) Sanomattakin on selvää, että pyramidista tulee paikkakunnan ykkösnähtävyys, sitä tullaan katsomaan kauempaakin, ja se pääsee mukaan myös valtakunnan pääuutislähetyksiin.

NEITSYT tekee lumityöt vaikka lunta ei olisi satanutkaan. Kyllä turhaa ja häiritsevää, ylimääräistä lunta, aina jostain senverran löytyy, että hommaa riittää. Kerrankin kävi niin, ettei neitsyt lainkaan ollut huomannut mm. lintulaudan katolle kertynyttä lumikinosta, joka uhkasi jo järkyttää lintulaudan kattorakenteita ja kantavien seinien kestokykyä. "Kuinka on mahdollista, etten huomannut tätä jo eilen?" huolestuu neitsyt. Neitsyt on nyt hieman tyytymätön itseensä, mutta myös iloinen siitä, että erhe tuli huomattua ajoissa. Hän lupaa itselleen olla vastaisuudessa paljon tarkempi.

VAAKA viimeistelee lumeen auratut tiet ja väylät pyöristäen kaikki risteykset ja kulmat pehmeiksi ja kauniiksi. Auratut lumikasat on hän myös sijoitellut pihalle tarkoin harkittuihin paikkoihin esteettisen lopputuloksen varmistamiseksi. Vaaka rakastaa pihan sisustamista. Risteyskohdat on koristeltu kynttilälyhdyin ja kauralyhtein. Ainoa ongelma vaa'alle on pelko siitä, että joku nälkäinen lintu saattaa tulla närkkimään ja nokkimaan hänen tarkkaan asteltua ja floristin ottein sidottua lintulyhdettänsä.

SKORPIONI tykkäisi siitä, että lunta ei tulisi ollenkaan. Tulee niin mahdottoman valkoista ja valoisaa. Tämä ihana, synkkä vuodenaika, kun vihdoin pääsisi nauttimaan kaikin siemauksin kaamoksesta ja salaperäisestä pimeydestä, sabotoituu skorpionin mielestä liian usein tuikiturhien lumisateiden vuoksi. Ja jotkut vieläpä sytyttelevät kynttilöitä! "Hohhoijaa", huokaa lievästi turhautunut skorpioni, "ihmiset eivät todellakaan ymmärrä hyvän päälle!"

JOUSIMIES käyttää lumikolaa, tosin hän käyttää sitä lapiona. Lumikolaa pienemmät työvälineet tuntuvat hänen mielestään teelusikoilta. Kerran talvella hän vuokrasi pihaansa kauhakuormaajan ja teki oikein puhdasta jälkeä. Niin puhdasta, että siinä sivussa pihalta katosivat myös ruusupensas, koirankoppi, ja muutama puuntaimikin. Vaimo suuttui. Jousimies selittämään: "No... nehän olivat aina muutenkin... jotenkin... tiellä..." "Minkä tiellä muka!?" hihkui suivaantunut vaimo. "No, hm... no... ainakin KAUHAKUORMAAJAN tiellä..." Mitä tästä opimme? - Jousimiehen pihamaan tulee AINA olla monta kertaa suurempi kuin kauhakuormaaja.

KAURIS uurastaa tapansa mukaan väsymättä. Kasoihin kolattua lunta alkaakin jo kertyä valtavat määrät, onhan kauris jo aamuvarhaisesta puurtanut yöllisen hirmumyrskyn jälkiä tasoitellessa. Kauris mittailee katseellan aikaansaannostaan ja hänen päässään alkaa raksuttaa: Kyllä nuo kinokset pitäisi nyt jotenkin saada hyötykäyttöön, muutenhan hyvä lumi menee aivan hukkaan... Lumen myyminen tähän vuodenaikaan lienee jokseenkin hankalaa, kesällä silläkin voisi netota. Ja lamppu syttyy kauriin pään päällä! Tiivisteeksi, lämpöeristeeksi, tuulensuojaksi! Ja siltä seisomalta aloittaa kauris uuden työrupeaman, jo paikoillaan olevat lumikasat onkin siirrettävä uudestaan; talon kivijalan ympärille lämpöä eristämään, kaivon päälle kaivon jäätymistä estämään, pihalla kulkevien vesiputkien päälle jäätymistä estämään. Päivän työmäärä muuttuikin tuossa tuokiossa kaksinkertaiseksi, mutta se ei kaurista harmita, päinvastoin. Lämmityskulut pienenevät, eikä hyvä lumi mennyt hukkaan! Näkisittepä kauriin ilmeen... NÄIN tyytyväinen se on harvoin!

VESIMIES on asentanut maanalaisen lämmitysjärjestelmän pihalta tielle johtavan reitin alle. Polku on sula koko talven. Humaanisuudessaan vesimies ymmärtää myös sen, että kaikille ei tällaisen järjestelmän asentaminen ole mahdollista, ei taloudellisesti, eikä myöskään syystä, että: muut eivät tällaisesta (vielä) ole edes kuulleet. Tämän vuoksi ryhtyy hän kehittelemään globaalia, inhimillistä, siis koko maapallon kattavaa säiden tasapainotusjärjestelmää, jossa kylmää viedään sinne, missä sitä ei ole tarpeeksi, ja kuumaa tuodaan sinne missä sitä tarvitaan, sieltä missä sitä on liikaa. Vesimiehen mielestä kaikki tämä on vain järjestelykysymys, ja hänen on vaikea uskoa, ettei kukaan muu ennen häntä ole aiemmin tullut sitä ajatelleeksi.

KALAT rakastaa puhdasta koskematonta lunta ja lumikinoksia, mutta jopa hän tajuaa jossain vaiheessa, että pihan lumikinosten läpi kahlaaminen on melkoisen työlästä, jos minkäänlaista reittiä ei siihen yritä järjestää. Kalat ottaa kätöseensä ensin luudan, mutta huomaa pian, ettei 70-senttinen lumikinos + luuta olekaan paras mahdollinen yhdistelmä. Mikä avuksi? Pölynimuri?... Eeei... se on tarkoitettu sisätiloihin, kalat on kuullut tämän jostain jo monta kertaa aiemminkin. Ei vaan, sehän olikin niin, että hän kuuli tämän sähkömieheltä, jolle eräänä talvena vei korjattavaksi "kosteahkon" pölynimurinsa... No, ei se polku nyt tänäänkään ihan valmiiksi sitten tullut: Kalat nimittäin unohtui loppujenlopuksi rakentamaan lumiukkoa. Se sai selkäänsä siivetkin, jotka kala leikkeli
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #3 : 11.01.2006 08:30:25 »

Tähtimerkit avaamassa tukkeutunutta viemäriä...

Kun lavuaari ei vedä:

Oinas kokeilee ensin rivakasti imukuppipumpulla. Kun se ei onnistu, hän
potkaisee tiskipöytää ja karjahtaa, jolloin rööri aukeaakin välittömästi.

Härkää harmittaa. Hän harkitsee. Pitääkö hänen ryhtyä tekemään työtä? Hän
istuu nojatuolissaan kaksi tuntia hieman tyrmistyneen näköisenä
harkitsemassa. Siis pitääkö hänen ryhtyä tekemään työtä? Sitten hän
aloittaa. Aluksi ei meinaa millään onnistua, mutta hän ei luovuta. Ei
onnistu vieläkään, mutta hän ei luovuta. Jo kuuden tunnin kuluttua kaikki on
valmista. Härkä ähkäisee. Sitten hän palaa istumaan nojatuoliinsa.

Kaksonen juoksee kauppaan ostamaan ruuvimeisseliä ja pumppua. Samalla hän
pyörähtää ohimennen kirjastossa, R-kioskilla ja taidenäyttelyssä. Ai niin ja
levykaupassa, polkupyöräkorjaamossa sekä uusimassa kännykkänsä akun. Kotona
hän avaa paketista ruuvimeisselin ja unohtuu lukemaan sen käyttöohjetta
samalla, kun katselee televisiosta uutisia ja soittaa levylautaselta
lempilevyään, jonka sanoissa mainitaan jotakin radioista, ja tästä syystä
hän ilmoittautuu työväenopiston radioamatöörikurssille. Tähän kaikkeen
vierähtää päivä. Iltamyöhällä hän muistaa, että putki piti avata. Hän menee
lavuaarin luo ja huomaa, että se onkin päivän aikana auennut itsestään.

Rapu pohtii, että äiti opetti, että "ensin tällä muovipumpulla vähän
näääääin... tällä tavalla..." Rööri antaa jo lupauksen ... plrp ... Sitten
vähän Pirkka Putkimies-pullosta... Ja niin se sujui kuin leikki! Vanhat
konstit tepsivät! Pieni kyynel kimmeltää ravun silmäkulmassa hänen
muistellessaan äitiään ja lapsuudenkotiaan, jossa tukkeutuneiden viemäreiden
availu hämärinä syysiltoina kodin lämmössä oli aina niin turvallista ja
kotoisaa.

Leijona soittaa paikalle kodin putkimiehen suorittamaan palveluksen. Samassa
syssyssä hän tulee ajatelleeksi haavettaan, ja päättää vihdoin vaihdattaa
kaikki asuntonsa hanat ja raanat, tiskialtaan, sekä suihkun metalliosat
kullanvärisiksi. Hän keksii vaihtaa kullanvärisiksi myös autonsa
pölykapselit.

Neitsyt kaivaa esille sisäisen insinöörinsä. Ruuvi kerrallaan hän irrottelee
viemärin putket toisistaan ja asettelee ruuvit aakkosjärjestykseen. Tämän
jälkeen hän poistaa tukoksen aiheuttaneet ainesosat. Nenässä hänellä on
pyykkipoika ja käsissä suojakäsineet. Ne on hankittu juuri tämäntapaisia
tilanteita silmälläpitäen. Kaikki onnistuu mainiosti. Kauhistusta herättää
se, kuinka siivottomilta putket näyttävätkään sisäpuolelta! Ennen putkien
liittämistä takaisin paikoilleen hän puhdistaa putket sisäpuolelta
pulloharjalla, jonka vartta hän on jatkanut lisäosalla.

Vaa'alle tämä on hieman liikaa. Naispuolinen vaaka ei hommaan suostu, hän
heittäytyy naiselliseksi ja soittaa paikalle miesystävän. Miespuolinen
vaakakaan ei viitsisi tahria juuri siistittyä ulkoista olemustaan, joten hän
pyytää vaimonsa korjaamaan putket. Vaimo suostuu tähän tilanteen ymmärtäen.

Skorpioni kiinnostuu tilanteesta. Häntä alkaa kihelmöidä ajatus, mitä
kaikkea jännää tukkeutunut viemäri sisältääkään! Pääseepä jopa kurkkimaan
putkien sisälmyksiin... Jee! Suurella mielenkiinnolla hän rassaa auki kaikki
putket, selvittää tilanteen ja rassaa auki vielä lisääkin putkia, syventyen
valtavalla intensiteetillä tutkimaan tätä salattua maailmaa!

Jousimies lorisuttaa koko altaan täyteen kuumaa vettä ja lähtee hakemaan
lapiota. Hana jää auki ja lattia tulvii jo vedestä. Hän koettaa vielä
ravistella lavuaaria, mutta ei rupea rööri vetämään, tosin lavuaari jää
hänen käteensä ja sotku yltyy. No, eipä tässä muukaan auta, hän viheltelee,
vetää jalkaansa kumisaappaat ja soittaa palokunnan.

Kauris soittaa ensin isännöitsijälle, sitten poliisille. Hän tekee
rikosilmoituksen taloyhtiön huonosti hoidetusta viemäritilanteesta. Sen
jälkeen hän soittaa vakuutusyhtiölle ja vaatii korvauksen puhelinkuluista:
soitoista isännöitsijälle, poliisille ja vakuutusyhtiölle.

Vesimies painaa nappia. Se on viritetty toimintavalmiiksi jo aikoja sitten.
Vihdoin hän pääsee testaamaan käytännössä sen toimivuutta. Ja Heureka! Putki
aukeaa silmänräpäyksessä. Vihdoin voi keksinnölle hankkia patentin!

Kala kokeilee ensin ajatuksen voimalla. Hän pyytää viemäriä aukeamaan,
keskittyy ja meditoi ja lähettää käsillä parantavia säteitä lavuaariin. Kun
tämä ei auta, päättää hän kokeilla vahvempia keinoja... tiskiaine... ei
auta... pesupulveri... ei... lisätään etikkaa... ei... vielä suolaa...
Valtava vaahto kohoaa jo altaasta ja kuuluu outoa sihinää, kemiallinen seos
vaikuttaa erinomaisen voimakkaalta, varsinkin kitkerästä tuoksustaan
päätellen, ja HOKKUSPOKKUS plurp plurp prrrummps, yhtäkkiä seisonut vesi
solahtaa riemukkaasti alas rööristä.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #4 : 11.01.2006 08:31:03 »

Ja vielä tulee  Smiley

BAARI SKOOPPI

Baariskooppi

Oinas - Pyyhältää baariin niin lujaa vauhtia ettei ovimies tajua
edes mikä hänen ohitseen viuhahti. Oinas suuntaa suoraan baaritiskille,
tilaa kymmenen vodkasnapsia, jotka viskaa kurkkuunsa alta minuutin.
Kyytipojaksi hän kaataa kannullisen sangriaa ja muutaman oluen ja sytyttää
savukkeen;
pakko saada toimintaa aikaiseksi.

Härkä - saapuu autolla. Hän kävelee rauhallisesti baaritiskille,
tilaa irish coffeen ja etsii miellyttävän nurkkapöydän jossa
nautiskelee pehmeästä nojatuolista, sisuksia lämmittävästä juomasta ja
sikarista. Muut tanssikoon.

Kaksonen - saapuu baariin tanssien. Hän flirttaa ensin ovimiehen
kanssa, viilettää sitten vessaan, törmää tuttuihin, ja löytää myöhemmin
tiensä baaritiskille. Tilaa pirskahtelevan pirteän drinkin ja ryntää
ketkuttamaan tanssilattialle; kukapa nyt paikallaan pysyisi?

Rapu - Ei olisi edes halunnut lähteä baariin. Hänellä oli niin
ihanaa sohvan nurkassa mummon vanhan huovan alla. Rapu astuu sisään
verryttelyhousuissaan varovasti pälyillen. Hän toivoo törmäävänsä johonkin
tuttavaan jotta tulisi kotoisan turvallinen olo. Tiskiltä rapu tilaa oluen.

Leijona - saapuu sisään suurielkeisesti kimaltelevassa asussaan.
Toivottavasti kaikki huomaavat. Hän kävelee ympäristöään tarkkaillen tiskille.
Leijona tilaa kuohuviiniä ja jää istumaan baaritiskille mairea hymy naamallaan
jotta kaikki huomaavat hänet.

Väliaikatiedotus: Oinas on haastanut riitaa jo kolmen henkilön kanssa. Kaksonen on käynyt jo oksentamassa sekä lähentelemässä puolta
ravintolan henkilökuntaa ja jokaista asiakasta. Rapu jutustelee 85-vuotiaan
sedän kanssa pula-ajasta. Härkä nauttii olostaan nurkkapöydässä.

Neitsyt - Saapuu sisään. Häntä inhottaa viettää iltaa rietastelijoiden kanssa ravintolassa. Mielummin hän olisi siivonnut kotiaan ja
järjestellyt postimerkki-kokoelmaansa. Neitsyt siirtyy huomaamatta tiskille ja tilaa
tuoremehua;soittaisivat edes jotain klassista musiikkia.

Vaaka - saapuu uudessa asussaan, hajusteilta tuoksuen. Hän
flirttaa ovimiehelle leveästi hymyillen. Vaaka suunnistaa tiskille
ja
tilaa jonkun nätin, makean ja seksikkään juoman. Vaaka huomaa
toisella puolellaan
neitsyen; miten kukaan voi pukeutua noin tavallisesti?

Skorpioni - Saapuu moottoripyörällä. Hän täräyttää prätkänsä
parkkiin ja astelee sisään nahka-asussaan. Tänä iltana täytyy saada seksiä ja
rokkenrollia, hän ajattelee. Skorpioni tilaa tiskiltä
salmiakkikossua ja paukun jonka nimi on Terrible death. Skorpioni iskee silmää vaa`alle
joka poistuu paikalta liukkaasti.

Väliaikatiedotus: Oinas on heitetty jo kertaalleen pihalle
haastettuaan riitaa ovimiehen kanssa (luikkinut salaa sisään
uudestaan). Kaksonen
katosi wc:hen kahden miehen ja naisen kanssa. Rapu itkee ikävästä äitinsä
helmoihin.Leijona kertoo ihailijajoukolleen tarinoita itsestään.
Neitsyt
murjottaa. Vaaka tanssii kuumaa tangoa ihanan adoniksen kanssa.
Härkä juo edelleen samaa irish coffeeta.

Jousimies - saapuu sisään ison kaveriporukan kanssa. Tilaa
tiskiltä Long island ice teen ja ryntää tanssimaan 80-luvun discohittiä.
Tanssilattia ei riitä, hän hyppää tanssimaan myös pöydälle.

Kauris - Tulee yksin. Hänellä on masennuskausi menossa, ja töistäkään ei olisi huvittanut lähteä. Hän ottaa kossucolan ja
menee yksin pöytään. Samallahan kun humaltuu voi suunitella uusia työasioita.

Vesimies - Saapuu iloisena. Mukava tavata uusia ihmisiä. Hän tilaa tiskiltä siideriä ja päätyykin pian väittelemään politiikasta.

Kalat - Saapuu juuri ennen valomerkkiä. Hän on juonut hyvät pohjat kotona ja onkin hilkulla päästääkö ovimies häntä sisäänkään.
Kalat tilaa äkkiä juoman tiskiltä kun vielä saa ja menee tanssilattialle
huojumaan yksinään viimeisten hitaiden tahdissa haaveillen että olisi joku
jonka kanssa tanssia.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #5 : 11.01.2006 08:31:50 »

tähtimerkit pallottelee

PALLOTTELUA
Oinas löysi maasta vanhan tennispallon ja silmänräpäyksessä heitti sen pahaa aavistamattomalle Härälle: "Täältä tulee!"

Härkä käänsi päätään verkkaisesti ja sanoi: "Mitä? Puhutsä mulle?" ja pallo lensi hänen ohitseen maahan pudoten.

Kaksonen riensi pallon perään, kyllästyi siihen ja heitti sen samantien Ravulle.

Rapu tutki palloa hartaasti ja kauan: "Oi, aivan samanlainen kuin minulla oli pienenä ja juuri samasta kohtaa rikki! Ihana!"

Leijona katsoi sivusilmällä: "Tuollainen, vanha ja risa. Minä en sitä halua! Haluan uuden."

Johon Neitsyt: "Hei, anna mä korjaan sen!" Neitsyt pesi pallon ja ompeli ratkenneen sauman kasaan.

Vaaka siihen ehdottamaan: "Värjätään se poltetun oranssin väriseksi ja piirretään siihen kukkia.

"Skorpioni: "Ei ei! Piirretään siihen käärmeitä ja pääkalloja! Makeeta!"

Jousimies: "Liian pieni minulle, tahdon ilmapallon!"

Kauris oikaisemaan: "Höpö höpö! Ilmapallot ovat kalliita nykypäivänä! Tämä pallo kelpaa meille!"

Vesimies aprikoi palloa tarkastellessaan: "Pyöreä. Pyöreä. Miksi pallot pitää aina olla pyöreitä?" Pallo ei kelvannut hänelle. Hän meni ja kehitti kulmikkaan kuution muotoisen pallon.

Kalat ihmetteli meteliä pihalla ja oli aivan pallo hukassa. Hän funtsasi kauan millaisen pallon haluaisi ja kerrankin myös hän kykeni päätöksentekoon: "Minä haluan poltetun oranssin värisen, kukallisen, käärmein ja pääkalloin koristetun kuutionmuotoisen, pestyn ja korjatun tennisilmapallon!"

***********************************

tähtimerkit pimeässä


"Kun sulake paloi"
(Varaa saataville taskulamppu, ettei pelota...)


OINAS - hyppää lattialta, huutaa "KÄÄK!", lyö päänsä kattolamppuun sekä oven kulmaan ja manailee. Hän kiiruhtaa etsimään sulakkeita ja taskulamppuja, muttei löydä kumpiakaan. Onneksi kynttilöitä löytyy. Niitä sitten äkkiä palamaan, jotta voin jatkaa iltajumppaani! Oinashan oli juuri ehtinyt vaiheeseen: "vasen, kaks, kolme, neljä - oikea, kaks, kolme, neljä...", eikä olisi millään malttanut pysähtyä! Tällä kertaa kynttilöiden kanssa vältytään pienemmiltä - ja suuremmiltakin - tulipaloilta. No, viimeksi kärähti vain kissan häntäkarvat ja jouluna taisi leimahtaa joulukuusi, mutta ripeä oinas sammutti sekä kissan että joulukuusen alta aikayksikön hienolla punaisella vaahtosammuttimellaan, jota hän, sattuneesta syystä, pitää aina helposti saatavilla.

HÄRKÄ - ei huomaa sulakkeen palamista laisinkaan. Hän on nimittäin vedellyt tirsoja olohuoneen sohvalla jo kolmisen tuntia ja jatkaa vielä samanlaisen rupeaman lisää. Pikkuhiljaa heräillessään alkaa härkää kummastuttaa outo lirisevä ääni... se tulee tuolta pakastearkun suunnasta... Härkä käyskentelee unenpöpperöisenä pakastearkulle, ihmettelee hiukan miksi valot eivät pala ja kastelee villasukkansa astuessaan pakastimen vieressä olevaan vesilätäkköön. Voi ei! Nyt härkä heräsi! Minun hirvipaistini, sisäfilepihvini, kantarellimuhennokseni kuohukermassa ja joulukinkusta säästetyt läskit!!! Kaikki sulaneet! Härkä vaihtaa sulakkeen ja etsii reseptit ja alkaa valmistaa kahdeksaa ruokalajia yhtaikaa. Hän joutuu nyt seuraavien päivien aikana syömään tuplasti, jopa triplasti, ja se lohduttaakin härkäparkaamme. Syöminenhän ei ole mikään ongelma! Yhtäkkiä härkä onkin aivan käsittämättömän hyvällä tuulella...

KAKSONEN - Kaksosen lukutuokio katkeaa, kun valot sammuvat. Äääk, mitä mä nyt teen, miettii kaksonen kuumeisesti ja helpottuu samantien tajutessaan, että hätä ei ole tämän näköinen. Vaikka sähköt katkeavat, kännykkä ja lankapuhelin toimivat edelleen! Siis 'no problem' ja samantien puhelin pirahtaakin soimaan. Tai siis puhelimet. Lankapuhelin ja kännykkä soivat yhtaikaa ja kaksonen vastaa molempiin. Hän keskustelee kepeästi ja vaivatta kahden ihmisen kanssa; kännykkään hän puhuu vasemmasta suupielestä ja lankapuhelimeen oikeasta. Aika kuluu rattoisasti eikä kaksonen edes muista sulakkeita eikä huomaa pimeyttä neljään tuntiin, jonka ajan hän rupattelee puhelimessa, ei kun siis puhelimissa, kavereidensa kanssa. Vasemmalla keskustellaan Englannin vasemmanpuoleisesta liikenteestä ja oikealla ruoditaan Kokoomuksen vaalikampanjaa. Vasta, kun kaksonen sulkee puhelimen, ei kun siis puhelimet, hän huomaa, että torppa on pimeä. Nyt ehtii kaksonenkin vaihtaa sulakkeen, ei kun siis sulakkeet, ei kun siis sulakkeen.

RAPU - Voih! Ei! Mä en ala, auttakaa! Mä pelkään kummituksia! En olisi myöntänyt mutta nyt on pakko... Rapu soittaa äidilleen ja kysyy tältä, onko varmasti ihan totta, että kummituksia ei ole olemassa?! Onko varmasti totta!? Äiti saa ravun rauhoittumaan sen verran, että rapu kykenee löytämään tiensä sulakekaapille ja saa sulakkeen vaihdettua. Valot syttyvät, rauha palaa maahan ja....... kummitukset vilistävät äkkiä takaisin sänkyjen alle piiloon......... hrrrrrrrrrrrrrrrr...........................

LEIJONA - Mutta... mistä ihmeestä tuo valo tulee, ulkonahan on pilkkopimeää? Joku täällä nyt selvästi kajastaa. Ei mutta - tietenkin - sehän olen MINÄ! Kuinka minä sen nyt unohdin. Omavaloinen leijona löytää sulakevaraston oman loisteensa valossa. Hän ei tarvitse edes taskulamppua, juuri siksi leijonat eivät koskaan ostakaan taskulamppuja. Mitä tästä opimme? Jos pelkäät kummituksia tai palelet helposti, hanki leijona! Leijonat toimivat kiitettävästi erittäin hyvinä lamppuina sekä myös lämmönlähteinä.

NEITSYT - ei moisesta säikähdä. Hän nousee rauhallisesti tuolilta, suunnistaa kompuroimatta hyvän muistinsa varassa pilkkopimeässä suoraan kaapille, jonka toiseksi ylimmän hyllyn vasemmassa laidassa juuri taskulampun ja kynttilöiden vieressä, tulitikkuaskin oikealla puolella, sijaitsevat 10 A, 16 A sekä 25 A sulakkeet tässä järjestyksessä. Hän poimii hyllyltä taskulampun sekä oikean sulakkeen ja suorittaa sulakkeenvaihdon tuossa tuokiossa.

VAAKA - Aapuva! Tulipa mustaa. Eikä musta edes ole "väri", vaikka monet tietämättömät niin luulevat... (Vaaka tietää kaiken väreistä.) Vaaka hakee kaapista sulakkeen, ottaa sen hyvinhoidettuihin kätösiinsä ja kiertää sulakkeen kauniisti paikalleen, pikkurilli tyylikkäästi hiukan koholla. Vaa'an liikkeet ovat kauniita, tekeepä hän sitten mitä tahansa. Hänen sormensa ikäänkuin tanssivat sulakkeen ympärillä. Hän tarkkailee muita sulakkeita... hmmm... aika rumia. Taideteollinen korkeakoulu saisi kyllä luvan tehdä näistä tyylikkäämpiä, linjat ovat kankeat ja jäykät, väri huonosti valittu... (Valkoinenkaan ei ole väri. "Vaak. huom.") Voi olla, että vaaka kehittää itse ns. design-sulakkeen vielä. Niitä tullaan myymään tyylitajuisille, sofistikoituneille ja älykkäille ihmisille Pentikin tai Aarikan myymälöissä. Ehkä myös Marimekko ottaa tuotteen myyntilistoilleen. Koska sulake on vaa'an suunnittelema, uskon, että siitä tulee bestseller.

SKORPIONI - ihastelee äkkiä alkanutta mustaa synkkyyttä. Hän päättää antaa sulakkeenvaihdon odottaa, jotta voi tutkia pimeyttä hiukan perusteellisemmin... Skorpioni kutsuu luurangot ulos kaapeista ja huutelee kummituksille ja aaveille, sekä lepakoille: "NYT voitte tulla esiin! Täällä on säkkipimeää! Nyt teidän ei tarvitse pelätä!" Skorpioni pettyy, kun kukaan ei saavukaan esittäytymään... Kummitukset pohtivat nurkissaan hiukan loukkaantuneina: "Ai MEIDÄN ei tarvitse pelätä?! Hmh!" Kummituksia hieman hävettää... taitavat itse pelätä skorpionia. Kummitukset nimittäin pelkäävät ihmisiä, jotka eivät pelkää heitä.

JOUSIMIES - rientää keittiöön etsimään kaapista sulakkeita, jotka hän on unohtanut ostaa. Etsii ja penkoo kunnes kaapin hylly putoaa. Sitten hän, pudonneisiin esineisiin kompastellen, ryhtyy etsimään siivouskomerosta taskulamppua - ei löydy - ja lopuksi kynttilöitä. Ei onnista. Ai niin kynttilät loppuivat jouluna ja taskulamppu tipahti järveen tuulastusmatkalla... Nooh, loppu hyvin kaikki hyvin. Jousimiehen onnella kyse ei ollutkaan palaneesta sulakkeesta, vaan yleisestä sähkökatkoksesta ja valot välähtävät päälle samantien, kun jousimies vasta pääsi alkuun.

KAURIS - puree hammasta. Nyt harmittaa! Onko hienoissa kodinkoneissani jotakin vikaa? Mikä aiheutti sulakkeen palamisen? Kodinkoneet pitää kai kaikki tarkastaa ja huoltaa. Ja paljonko sekin taas maksaa? Äh! Vai... johtuiko sulakkeen palaminen kuitenkin siitä, että sain ne puoleen hintaan. Niissä oli "parasta ennen"-päivämäärä juuri ohi. Mutta eihän se ollut ohi kuin yhdellä päivällä! Eikä sulakkeiden ostostakaan ole aikaa kuin kaksi vuotta! Taasko niitä pitää ostaa?! Hieman kireänä ja huolestuneena tekee kauris nyt vastahakoisen päätöksen: Kai niitä sulakkeitakin on ruvettava sitten ostelemaan sillä normaalilla - kalliilla! - hinnalla.

VESIMIES - Tyhmä keksintö tuollainen sulake, joka poksahtaa, ja juuri väärään aikaan! Vesimies oli juuri virittänyt koekäyttöön rakentamansa "antennin", jonka tarkoitus on kerätä ja varastoida ukonilmalla salamoiden sisältämä sähköenergia. Tällä masiinalla laajojen skaalojen vesimies tulee lyömään neljä kärpästä yhdellä iskulla: Keksintö a) ratkaisee maapallon energiaongelmat b) ratkaisee saasteongelman c) lopettaa vaaralliset ydinvoimalat ja d) palauttaa maailmanrauhan, kun suurvaltioiden ja öljynviejämaiden ei enää tarvitse nahistella keskenään. Öljyähän ei tämän jälkeen enää tarvita. Vesimiestä ottaa hieman päähän, että kaiken tämän keskellä pitää vielä kehitellä moinen pikkuasia: poksahtamaton sulake!

KALAT - Auts! Mitä nyt? Maailmanloppu? Kalat ei tajua mitä tapahtui, mutta ei hänen tarvitsekaan. Ei aikaakaan, kun kala jo nauttii tilanteesta täysin siemauksin. Ei hän sulakkeista mitään tiedä, mutta kynttilät ovat aina käden ulottuvilla. Tulitikkuja joutuu etsimään vartin, mutta ei se mitään. Kalat sytyttää kynttilän, laittaa soimaan pehmeää mystistä musiikkia ja asettuu silmät kiinni divaanilleen. Mikä rauha... mikä pehmeä tummuus... turvallinen pimeys... ikuisuuden kosketus... Oi, kestäisipä tämä iäisesti, miettii kala lipuessaan nirvanaan...........
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #6 : 11.01.2006 08:38:32 »

Tässä huumoriskooppeja. Sain nämä maililla jokin aika sitten joten lähteitä en tiedä  Smiley
VESIMIES tietää yleensä jo itsekkin mikä häntä vaivaa. Hän nimittäin tuntee kaikki sairaudet lääkärikirjan perusteella. Vesimies onkin niitä potilaita jotka mielellään tutkivat ensin itseään kotilaboratoriossaan ja sen jälkeen menevät lääkäriin kurkkuunsa juuttuneen tähystysputken kanssa.

Kiitos näistä, sain aamunaurut!  Grin
Tämä oli jotenkin osuvin ja huvittavin...
Puutarhassa en kyllä ole veskarimainen... Smiley
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #7 : 11.01.2006 08:46:19 »

Jep, nämä ovat aina hauskoja  Grin Kuka kumma näitä oikein keksii  Smiley
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5082


4ever


Profiili
« Vastaus #8 : 11.01.2006 08:50:31 »

Kiitos Artemis! 2funny
Pallojuttu nauratti minua makeimmin  laugh
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Almah
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 159


-The wealth of the soul is the only true wealth.-


Profiili
« Vastaus #9 : 11.01.2006 09:24:08 »

Ei taida tällä mennä kovinkaan hyvin...  buck2

 aurinko kaksoset askendentti vesimies  crazy2

 2funny 2funny 2funny
tallennettu
täysikuu
Astroholisti
*****
Viestejä: 1591


Elämä on seikkailu


Profiili
« Vastaus #10 : 11.01.2006 11:05:02 »

aurinko rapu ja  aurinko kauris

Niin pontevat aamunaurut että  Grin  Grin  Tongue
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #11 : 11.01.2006 11:12:26 »

Jep, nämä ovat aina hauskoja  Grin Kuka kumma näitä oikein keksii  Smiley

Veikkaan, että aika monen keksijä on Susanna Kauppinen, joka on näitä juttuja jo pitkään lähetellyt Yahoon Linnunrata-ryhmäläisten huviksi ja ihastukseksi. Valitettavasti vaan moni on lähtenyt leviämään nimettöminä ja niitä on kuulemma jopa julkaistu ilman tekijän nimeä. Susanna on jokin aika sitten julkaissut kirjan nimeltä Ahaa...astrologiaa!, joten ainakin ne jutut jotka löytyvät kirjasta, ovat hänen. Smiley
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #12 : 11.01.2006 11:13:50 »

Kiitos tiedosta Ajatus! En tosiaan tiedä kenen käsialaa ovat, mailina kulkevat ihmiseltä toiselle. Jos tekijänä on tuo Susanna niin huumoria häneltä löytyy  Smiley
tallennettu
GODLIKE
Vieras
« Vastaus #13 : 11.01.2006 12:46:11 »

Hmmm...nahkahaalarit, fetissit, salmiakkikossu ym. kiinnostaa. Muuta en omistakkaan kuin jätesäkin. Cry  Ja olen pirullisen ovela.
tallennettu
asboo
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 461



Profiili
« Vastaus #14 : 12.01.2006 17:31:30 »

Kiitos huumoripläjäyksestä! Täytyy tunnustaa, että tältä skorpparilta löytyy kyllä se kaktuspuutarha Wink
tallennettu

Aurinko Skorpioni, nouseva härkä, kuu kaksonen
Sivuja: [1] 2 3 4
  Tulostusversio  
 
Siirry: